USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Dünya endüstriyel biyoteknoloji pazarının büyüklüğü 350 bilyon dolar

Biyoteknoloji firması LIVZYM Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Serdar Uysal, "Dünyada endüstriyel biyoteknoloji pazarı 2020 sonu bakımından kısaca 350 bilyon dolarlık ortak sektör." dedi.

Dünya endüstriyel biyoteknoloji pazarının büyüklüğü 350 bilyon dolar
08-02-2022 11:56
İstanbul

AA muhabirine açıklamalarda mevcut Biyoteknoloji firması LIVZYM Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Serdar Uysal, 350 bilyon doların içerisinde vitaminler, antibiyotikler, aminoasitler, enzimler, probiyotikler ve prebiyotikler bulunduğunu etraflı bu kimyasalların bire müşterek yapı altında değerlendirildiğini söyledi.

Dünyada endüstriyel biyoteknoloji pazarının 2020 sonu bakımından kestirmece 350 bilyon dolarlık müşterek kesim bulunduğunu tamlayan Uysal, "Endüstriyel biyoteknolojinin en ağır uygulaması enzim üretimi." ifadelerini kullandı.

Uysal, şunları kaydetti:

"Sitrik hamız düşüncesince müşterek mikroorganizma apiko ederken enzim düşüncesince 20,30 yahut 50 mikroorganizma apiko etmeniz gerekiyor. Organik asitlerde laktik asit, sitrik asit, süksinik hamız önümüzdeki 15-20 içerisinde petrokimyanın şişman miktarda polimer endüstrisinde alacak. Bu örgensel asitler hemen birer uzviyet ile üretiliyor lakin günün böylecene 300-500 tonluk reaktörlerde meydana getirilen üretimler. Toplam endüstriyel enzim pazarı dünyada 10 bilyon dolar. Afrika ve Rusya müdahale bölgede 2 bilyon dolarlık müşterek sektör."

Enzimin müşterek uzviyet olmadığının altını çizen Uysal, "Dolayısıyla GDO'dan bahsedemeyiz. Enzimler insülin kabilinden antikor kabilinden proteinlerdir. Amino asitlerden oluşur. 3 boyutlu yapıları vardır. Reaksiyonları katalize eder. Normalde yüzlerce sene sürmesi müstelzim reaksiyonları dakikalara indirir. Dakikalara indirdiği düşüncesince endüstride baş döndürücü ağırbaşlı müşterek yararlanma bölgeyi var." niteleyerek konuştu.

Uysal, sütün pıhtılaştırılarak kazeinin çöktürülmesi nedeniyle peynire revan tarz enzimlerden geçtiğini, ten sanayisinde tüylerin katılması enzimlerle yapıldığını, tekstilde kumaşı ve ipliği nişastaya yatırıldığını buna haşıllama denildiğini belirterek, "Haşıl sökümünde enzim kullanılır ve en ehemmiyetli pratikte unların iyileştiricisi adına enzimler kullanılır." açıklamasında bulundu.

"Önümüzdeki 30 sene içerisinde evren 150 trilyon dolar tahripkâr teknolojilere mülk ayıracak"

Uysal, sıfırdan enzim üretip sektöre arz etmek düşüncesince minimum 6-7 salname müşterek Ar-Ge ve istihsal hazırlığı sürecinden geçmek, nice engeli bırakmak ve bu müddet ortamında ayakta kalacak finansmana cemaat iktisap etmek icap ettiğini belirtti.

Biyoteknoloji ve derman kabilinden bölgelerde kılavuz gemisi bulunan birtakım andıran mahal devletlerde bile şu anne derece girişilen denemelerin tümünün başarısızlıkla sonuçlandığının bilindiğinin altını çizen Uysal, "Dünyanın gittiği yöne bakarsak şayet kılıç çevre, istinas ve popülasyon ile ilgili baskıdan ötürü önümüzdeki 30 sene içerisinde sürdürülebilirlik ve yediğimiz sütten, yumurtadan, etten giydiğimiz giysiden tercih ettiğimiz araçlara derece baş döndürücü tahripkâr teknolojilerle etraflı alışkanlıklarımız değişecek. misal verecek olursak; hayvancılıktan mevrut etin namına kullanılabilecek et üreten müşterek işbirliği var. En akıbet müşterek işbirliği bununla ilgilendiren 300 milyon dolar envestisman aldı. Önümüzdeki 30 sene içerisinde evren 150 trilyon dolar tahripkâr teknolojilere mülk ayıracak. Sürdürülebilirlikle alakalı." ifadelerini kullandı.

Uysal laflarını şöyleki sürdürdü:

"Tabi bu hem baş döndürücü şişman müşterek baskı. Bir yandan fırsatlar sunuyor. Bu insan ürünleri üretebilecek kuruluşların sahibi bulunan devletler müşterek bol bolamat oluşturacak bunu yakalayamayan devletler ile ortada baş döndürücü şimdi şişman müşterek ayırt oluşacak. Bu teknolojilerin en ehemmiyetli saç ayağını kılıç biyoteknoloji adına öngörüyoruz. Diğer saç ayağı mühendislik öbür saç ayağı ise sentetik zeka adına konumlanıyor.

Dolayısıyla bizim gerçek gerçekleştirmek istediğimiz enzim üretimi. 50 senedir bu semt Hollanda, İngiltere, Danimarka ve Amerika'nın ürettiği enzimleri kullanıyor. Bu dört abuhava dünyanın tamamını domine etmiş. Türkiye önce el dünkü müşterek müstahsil adına kendisini öne çıkıyor bu baş döndürücü ehemmiyetli lakin kılıç gerçek bu tahripkâr teknolojilerle gelişecek trilyon dolarlık pazarın en ehemmiyetli saç ayağı olacak bulunan biyoteknolojiyle ilgili ülkemize müşterek mükemmellik kazandırıyoruz. Türkiye gelişigüzel sene 150 milyon dolar endüstriyel enzim ithalatı yapıyor. LIVZYM bu endüstriyel enzim dalında ithalatı ehemmiyetli seviyede ikame etmeyi hedefliyor."

"Enzimde dışa bağımlılık azalacak"

Serdar Uysal, 2014 senesinde yapılış emek harcamaları süregelen ve Tuzla Deri Organize Sanayi'de 4 bin metrekare mestur bölgeye cemaat müşterek tesiste üretime süregelen LIVZYM Biyoteknoloji'nin, Türkiye'nin enzimde dışa bağımlığını azaltırken, Türkiye'nin akan açığının kapanmasına da müspet ulama gelmek az daha yola çıktığını söyledi.

Kuruluşuna Şubat 2019'da başlanan ve Tuzla Deri Organize Sanayi Bölgesi içerisinde arazi meydan fabrikanın resmi açılışının, 26 Haziran 2020'de Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin katılımıyla gerçekleştirildiğini hatırlatan Uysal, tesisin odağında ise besin endüstrisi bulunduğunu belirtti.

Uysal, Türkiye'de besin sektöründe geçer not enzimin ehemmiyetli müşterek kısmının üretimi düşüncesince yola çıkan tesisle beraberce Türkiye'nin ithalatını ehemmiyetli seviyede ikame etmeyi başarırken, bu bölgede Türkiye'yi dış satımcı devletler ortada da konumlandıracağını vurguladı.

Ziraat Katılım'ın kapital ortaklığıyla verdiği desteklere de yer veren Uysal, "Katılım bankacılığında az rastlanılan örneklerden birisi olarak, Ziraat Katılım ve Genel Müdürü Metin Özdemir, ülkemize dünkü teknoloji kazandıran LIVZYM'a inanarak, istihsal ve satışa mürur etabında katılma ve finansman desteği sağlamanın yanı sıra, itibar ve tecim bilgisi yönünde da deneme paylaşımında bulunmuştur." niteleyerek laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ