USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Dünya Sağlık Örgütünden Türkiye'ye sığınmacı sağlığı düşüncesince övgü

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Kluge, Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı düşüncesince İstanbul'u yeğleme etmelerinin sebebinin Türkiye'nin hepsi sığınmacılara keyif hizmetlerini fark gözetmeksizin denktaş halde sunması bulunduğunu söyledi.

Dünya Sağlık Örgütünden Türkiye'ye sığınmacı sağlığı düşüncesince övgü
17-03-2022 16:03
İstanbul

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Sağlık Bakanlığı ve DSÖ teşrikimesai ile İstanbul'da planlı Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısında, Türkiye'nin sığınmacı hakları ve sağlığı mevzusundaki başarısını ve tecrübesini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Göçmen sağlığı alanındaki yatırımlar toplumların sponsor gücü olacaktır Bakan Koca: Ayrım yapmaksızın göçmenlerin afiyet ihtiyacına bağlı eş biçim arkasında kızarmak her insanın birincil görevi

Bu bağlamda toplantının bilhassa İstanbul'da olmasını istediklerini tamlayan Kluge, "İstanbul'da 53 ayrımlı ülkenin bakanı, Dünya Sağlık Örgütü lehçe temsilcileri ve arsıulusal temsilcilerle beraberce burada olmaktan sevinme duyuyorum. Toplantının anne hedefi muhacir sağlığı düşüncesince önümüzdeki çağda dünkü müşterek manzara nesir etmektir. Göç konusunu toplumlar üstünde müşterek baskıdan çok fırsata yöneltme dair müşterek manzara kurmak istiyoruz. Bu derinti düşüncesince İstanbul'u yeğleme etmemizin sebebi Türkiye'nin dünyada en çok mülteciye ev sahipliği karşılayıcı iklim olması ve hoppadak Suriyelilere değil ev sahipliği meydana getirdiği hepsi sığınmacılara afiyet hizmetlerini tek değişiklik gözetmeksizin denktaş müşterek biçimde sunmasıdır." niteleyerek konuştu.

Göçmenlerin toplumlar düşüncesince tarihi, kültürel, içtimai ve kazançlı açıdan ulama sunan efrat olduğuna dikkati çekici Kluge, bu doğrultuda eş icraat çalmak istediklerini tabir etti. Türkiye'nin sığınmacı sağlığı dair tecrübesiyle ehemmiyetli müşterek yere erbap olduğuna ayraç fail Kluge, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sabahki mesajında dillendirdiği gibi sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin muhacir sağlığı olmaksızın gerçekleşmesi benzer değil. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya da bilhassa meyve 2 senedir içinde bulunduğumuz Kovid-19 pandemisi dolayısıyla evren çapında 160 ülkeye afiyet ekipmanları hazırlık etmesinden dolayı, muhacir sağlığı dair da göstermiş bulunduğu liderlikten ve bu derinti ilkin kazanmak gibi bundan ahir dünkü manzara tekvin sürecinde de göstereceği ameliye analizör yardımıyla müşterek defa henüz teşekkürname ediyorum. 2021 yılının evren çapında 'Dünya Sağlık Çalışanları Yılı' duyuru edilme teklifi sayın Fahrettin Koca'dan gelmişti. Bundan ahir süreçte de iş birliğimizin artarak bitmeme edeceğini beklenti ediyorum."

"Savaştan kaçanlara dayanak noktası vermeye çalışıyoruz"

Avrupa Birliği Komisyon Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, videoteyp konferansla katılmış bulunduğu toplantıda, Ukrayna'da yırtık sağlayan savaşla beraberce dünkü müşterek afiyet kriziyle erinç karşıya kaldıklarını söyledi. Avrupa Birliği'nin harbe bariyer kazanmak ve savaşın müşterek an ilkin sona ermesi düşüncesince ağır icraat yürüttüğünü anımsatan Schinas, "Bir henüz katiyen harbe izin etmemek üstünde icraat yürütüyoruz. Savaşla beraberce BM ve AB çeşidinden paylaşılan değerler ayaklar dibine alındı. 2 Mart'taki Genel Kurul'da Rusya'ya mücadelesi durdurması düşüncesince çelimli müşterek ileti gönderdik. Bunun belirleyici ve zamanı müşterek an bulunduğunu düşünüyorum. Bu ışıksız dönemlerden geçe eş değerlerimize bağlılığımızı müşterek defa henüz teslim ettik." dedi.

Savaşla beraberce AB alanına sığınmacı akını bulunduğunu özetleyen Schinas, AB kurumları, devletler ve ahali kendisine bu krizi yönetmeye çalıştıklarını dile getirdi. Schinas, göçlerin arkası esna çabuk müşterek biçimde örgütlü olunduğunu vurgulayarak "AB meyve günlerde henüz ilkin tek fevkalade koşullara erinç tedbirler aldı. Savaştan kaçanlara dayanak noktası vermeye çalışıyoruz. İnsanları şartsız ve hemen tevakkuf ettirme ve istihdama muvasala üstünde çalışıyoruz. Ortaya çıkan el donanması savaşın ötesine geçti. Bunu sahada ego de takip fırsatı buldum. Macaristan sınırına tedricen şahısların göçmenlere ne iane ettiğini, ne seferber olunduğunu gördüm." ifadelerini kullandı.

Ukrayna'daki savaşın müşterek defa henüz sığınmacı sağlığı konusunu ağır biçimde gündeme getirdiğini tamlayan Schinas, şu biçimde bitmeme etti:

"İnsanlar hastaneler bombalanırken, ne durabilir? Hamileler, yaşlılar bu durumdayken ki durabilir? Bu mevzuda dayanak noktası düşüncesince hazırız ve afiyet hizmeti vermeye, şümullü dayanak noktası sunmaya mücahede ediyoruz. Aynı sürede arsıulusal teşrikimesai hazırlamaya da çalışıyoruz. DSÖ ağır güç gider ederek insancasına aralık açılmasını arzu etti. Uluslararası dayanak noktası ve dayanışmaya bitmeme etmemiz gerekiyor. Hiçbir biçimde milyonlarca göçmenin afiyet ihtiyacını unutamayız. Kendilerini itimatsız ve kırılgan buluyorlar ve vesile arıyorlar. Burada AB ve Türk ortaklığı önemli. Türkiye'deki göçmenlere de dayanak noktası vermeye çalışıyoruz. Hepimiz Türkiye'deki başarıdan alım çalım duymalıyız. Aynı insancasına duygularla muhacir sağlığı arsıulusal müşterek doğruluk biçimine getirilmeli."

Schinas, hayattaki hepsi şerik kurumlar ve ülkelerle şümullü müşterek muhacir politikasına gerekseme duyulduğunu, hem menşe aynı sürede amaç devletlere dayanak noktası düşüncesince henüz ağır icraat yürütülmesi icap ettiğini laflarına ekledi.

Toplantıya hepsi dünyadan fevk dozaj temsilciler katıldı

DSÖ Avrupa Bölgesi Göç ve Sağlık Yüksek Düzeyli Toplantısı, nice ülkeden afiyet bakanı ve afiyet alanındaki fevk dozaj yetkilileri Avrupa bölgesi muhaceret ve afiyet mevzuları düşüncesince İstanbul'da müşterek araya getirdi. DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Ahmed Al-Mandhari, DSÖ Afrika Bölge Direktörü Matshidiso Moeti ve BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktörü Afshan Khan da toplantıya katıldı. Ayrıca, Bosna Hersek, Kırgızistan, San Marino, Litvanya, Sırbistan, Bulgaristan, Tunus, Moldova, Lübnan ve Romanya afiyet bakanları ile Libya Başbakan Yardımcısı ve Letonya Devlet Sekreteri fiziken toplantıya katıldı. Almanya, İtalya, Azerbaycan ve Polonya afiyet bakanlarının devir içi ortaklık etmiş bulunduğu görüşmede Sırbistan ve Gürcistan afiyet icra vekili yardımcıları da fiziken toprak aldı.

Sağlık ve muhaceret hikayelerinde karşılaşılan mesail ile doğacak planları konuşulacak

Mülteci ve muhacir sağlığına bağlı doğacak çağda gerçekleştirilebilecek ameliyat ve teşrikimesai hikayelerinde erdemli seviyeli müşterek ağız dalaşı ortamı kurmak ve manzara çerçevesi yemek amacıyla planlı toplantı, erdemli seviyeli açım oturumunun arkası esna 3 açık seksiyon oturumuyla basına gizli bitmeme etti.

Üst dozaj oturumların ilkinde "Bölünmez Sağlık: Göçmen ve Mülteci Sağlığına Yönelik Yeni Bir Vizyon" teması kapsamında devletlerin afiyet ve muhaceret mevzularını ele alırken erinç karşıya kaldıkları sorunlara odaklanılacak. İkinci fevk dozaj celsede "Gelecek İçin Birlikte Çözüm Bulmak" teması kapsamında afiyet ve muhaceret dair doğacak çağda oluşturulması planlanan politikalara bağlı istişarelerde bulunulacak. Üçüncü seksiyon ise "Bakanlar Oturumu" kendisine kurgulanarak elçi bakanların afiyet ve muhaceret dair DSÖ'nün belirlediği ilkelere ve beklenen teşrikimesai sahalarına bağlı hitaplarının olması bekleniyor. Toplantının önceki günü, meyve dokümanının ikrar edilmesiyle sona erecek.

Politik hususlarda uran oturumlar yapılacak

Toplantının ikinci gününde, önceki çağ tartışılan siyasi hususlar çerçevesinde uran kurda 6 seksiyon gerçekleştirilecek. Teknik oturumlarda, "Acil hallerde muhaceret ve yerinden edilmenin ahali sağlığı anlamında etkileri", "Giriş noktalarında ahali sağlığı taraması", "Göçmenlerin mevkufiyet sırasındaki afiyet sorunları ve alternatifler", "Mülteciler ve göçmenler düşüncesince can sağlığı", "Mülteciler ve göçmenler düşüncesince bağışıklama hizmetlerinin iyileştirilmesi", "Göç sağlığı verilerinin toplanması ve data paylaşımı" mevzuları ele alınacak.

Ayrıca, toplantının ikinci gününde Sağlık Bakanı Koca'nın yanı esna Avrupa Birliği Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, DSÖ Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Ahmed Al-Mandhari, DSÖ Afrika Bölge Direktörü Matshidiso Moeti'nin katılacağı matbuat toplantısının yapılması da bekleniyor.

DSÖ, Avrupa Birliği ve Sağlık Bakanlığından fevk dozaj yetkililerin katılımıyla İstanbul Fatih ve Sultangazi'deki muhacir sağlığı merkezlerine müşterek ortalık ziyareti gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ