USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

'Dünyanın geleceği için ısı yalıtımı yaptırmak şart'

Dünyanın geleceği için binalara ısı yalıtımı yaptırılmasının şart bulunduğunu tamlayan Dalmaçyalı-Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, “Binalar karbon salımının yüzdelik 40'ından mesul ve 2050 yılına derece bulunan çatı stokunun 2'ye katlanması bekleniyor.

'Dünyanın geleceği için ısı yalıtımı yaptırmak şart'
07-01-2022 15:14
Isı yalıtım markası Dalmaçyalı, 10-16 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla, hepsi dünyayı tesiri dibine meydan hava krizi ile mücadelede ısı yalıtımının ehemmiyetli birlikte yere eş olduğuna uyanıklık çekti. Şirketten meydana getirilen açıklamaya göre, global istinas kararı yaşanmış bulunan hava krizi değme güzeşte çağ tesirini artırıyor. Sanayi Devrimi öncesinden bugüne dünyanın satıh sıcaklığı 1,2 adım arttı. Dünya Meteoroloji Örgütü, ısınmanın sürmesi şeklinde bu asrın böylelikle sıcaklıkların 2-5 adım artabileceğini öngörüyor.

Sanayi Devrimi öncesine uyarınca ısınmanın 2 derecenin dair çıkması yerinde ölümsek susama ve nemden 1 bilyon insanoğlunun etkilenmesi bekleniyor. 197 ülkenin katımıyla İskoçya'nın Glasgow şehrinde planlı 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nda hepsi devletler satıh sıcaklığını 1,5 derecede avlamak için birlikte kol anlaşmaya imza attı. AB ve Amerika limonluk gazı bataklık gazı salımını 2030 bakımından ıskat etmek için global katılım duyurusu yaptı. 100'den birlikte tomar memleket önderi ormansızlaştırmayı tevkif ve arka yöneltme lafı verdi.

Dalmaçyalı - Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, 10-16 Ocak Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla hava krizi konusunu ele alarak erke verimliliği gönül rahatlığı ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

''Karbon emisyonlarının yüzdelik 55 azaltılması gerekiyor''

Dünya genelinde, geleceğimizi arkalamak namına hepsi ülkelerden global susama artışını 2 derecenin altında tutarak, 1,5 dereceyle sınırlandırma hedefine akıllıca çalışmaların yapılması beklendiğini kail Tayfun Küçükoğlu, “Hedeflerin başarıya kavuşması için 2030 yılına genişliğinde karbon emisyonlarının 1990 yılı seviyelerine uyarınca yüzdelik 55 azaltılması gerekiyor. Bu noktada sınırlanmış ve budaklı erke kaynaklarının en akıllıca ve en dişi biçimde kullanması şişman ehemmiyet taşıyor” dedi.

''Binalar karbon salımının yüzdelik 40'ından sorumlu''

Küresel ısınmanın ve etken bulunduğu hava krizinin önüne geçebilmek için hepsi dünyanın gösterdiği mücadelede en ehemmiyetli yöntemlerden birinin aut savaş alanı ısı yalıtımı bulunduğunu tamlayan Küçükoğlu, “Dünya genelinde, yapılar karbon salımının yüzdelik 40'ından sorumlu. Yaşanan bu karbon salımının yüzdelik 80'i ise teshin ve soğutma için harcanan enerjiden kaynaklanıyor. Tüm dünyada 2050 yılına genişliğinde bulunan yapı stokunun 2'ye katlanması bekleniyor. Bu nedenle devletlerin hava krizinin önüne geçmeye çalışırken, ısı yalıtımı dair ağır adımlar atması gerekiyor. Yeni yapılar karşılama ısı yalıtım hassasiyeti ile korunurken, bulunan yapı stoklarının da ısı yalıtım ve erke verimliliğiyle geliştirilmesi şişman ehemmiyet taşıyor” şeklinde konuştu.

''Binalarda taşıl mahrukat tüketimi ve karbon salımını azaltarak çevreye yardım sağlıyor''

Küresel istinas ve hava krizi tehlikesiyle mücadelede en ehemmiyetli kalkanlarımızdan birisi bulunan ısı yalıtımı dair henüz şümullü ve sponsor çalışmaların yapılması icap ettiğinin altını çizen Küçükoğlu, laflarını şu biçimde sürdürdü:

“İklim değişikliği, mutlak ülkemizi değil hepsi dünyayı etkileyecek global birlikte sorun. Aslına bakarsanız hava değişikliği terimi, belgisiz birlikte doğacak vakitten bahsediyor kabil hissettirebilir. ‘Çocuklarımıza henüz dobra birlikte evren bırakmak' kabil ifadeler, global ısınmanın neymiş hemen doğacak nesilleri etkileyecekmiş kabil birlikte yanılgıya düşmemize hastalık olabilir. Oysaki bugünden itibaren kaybedecek çağımız yok. Şu anda “gelecek zaman” şekilde bahsettiğimiz vaziyeti yaşamaya başladık. Küresel ısınma, henüz şimdiden iklimin değişmesine yazları baskın felaketi yaşatacak genişliğinde rahmet yağmasına şita aylarında yağışsızlık sinyallerinin ortaya çıkmasına genişliğinde stabil aşırı aksi tesiri ile günce hayatlarımızı etkilemeye başlıyor. Bu nedenle enerjiyi dişi görmek aşırı önemli. Isı yalıtımı, dünyamızı muntazır global istinas ve hava krizi tehlikesiyle mücadelede şişman ehemmiyet taşıyor. Çünkü ısı yalıtımı, binalarda taşıl mahrukat tüketimi ve karbon salımını azaltarak çevreye direkt yardım sağlıyor.”

''Isıtma ve soğutma için harcanan enerjide nısıf yarıya artırım mümkün''

Ülkemizdeki 25 milyona DOĞRU konutun yüzdelik 70'ten fazlasında ısı yalıtımı olmadığını vurgulayan Küçükoğlu, “Isıtma ve soğutma gayeli harcanan enerjide nısıf yarıya artırım sağlamanın yolu yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktan geçiyor. Özellikle yükselen erke faturaları karşısında ısı yalıtımı nihai tüketicilerin kurtarıcısı şekilde karşımıza çıkıyor” sanarak konuştu.

''Türkiye'nin çelimli pozisyona kavuşması için ısı yalıtımı şart''

Ülke şekilde hep erke maliyetimizin yılda 60 bilyon dolara yaklaştığını vurgulan Küçükoğlu, “Tüm dünyada taşıl yakıtlar şekilde da bilinen petrol, tabii taş yağı lambası lambası ve kömür tutarları çabucak artıyor. Bu boyut on paralık malum Türkiye'nin erke faturasına da yansıyacak. Ülke şekilde enerjinin kısaca yüzdelik 70'ini ithal ediyoruz. İthal edilen enerjinin 22.5 bilyon dolarlık bölümü hane ve benzeşim yapılarda tüketiliyor. Bu şerait altında, ilkin enerjideki dışa bağımlılığı ıskat etmek için acemi mensur edilen ve bulunan binalarda ısı yalıtımı uygulamalarının yaygınlaştırılması gerekiyor. Ayrıca enerjinin dişi kullanılmadığı evlerde tüketicinin cebinden şişman miktarlarda dünyalık çıkıyor. Isı yalıtımı sıfır konutlarda şişman oranda erke kaçağı oluşuyor. Kış aylarında soğutma, yazları teshin maliyetinden gocunmak için çareler düşünenlerin karşısına hal şekilde ısı yalıtım uygulamaları çıkıyor” ifadelerini kullandı.

''Termal kameradan sonraları ‘Dış Cephe Enerji Tasarruf Analiz Raporu' hizmete girdi''

Bina yüzeylerinde ve mekanik tesisatta ısı kaçaklarının tespiti, ısı köprülerin kontrolü, termik süreçlerin analizi ve bu hususlarda yapılacak görev ve tebeddülat uygulamaları evveliyat ve hemen sonra boyut tespiti için termal alıcı kullanılıyor. Termal Kamera ile binaların aut cephesindeki ısı kaçaklarının belirleme edildiğini tamlayan Küçükoğlu, “Bu hizmetimiz sayesinde, ekiplerimizin hazırladığı raporları yapı yöneticilerine sunarak yapı sakinlerinin ehemmiyetli seviyede artırım etmesini sağlıyor, evlerinde konforlu ve metin birlikte dirim bölgesine eş olmaları için en akıllıca ısı yalıtım cümle çözümlerini bütçelerine en akıllıca teklifle sunuyoruz. 2003 yılından buyana 200 milyon metrekare üstünde ısı yalıtım sistemini piyasaya sunan deneyimimiz ile Termal Kamera projesi kapsamında 65'ten birlikte tomar kentte 50 bini birlikte hayli binada termal alıcı ile tasrif gerçekleştirdik. Böylece binaların ısı yalıtımı gereksinimleri açık şekilde belirlendi. Şirket şekilde nihai tüketicilerin bilinçlenerek artırım etmesi namına çalışmalarda bulunuyoruz. Enerji Verimliliği Haftası'nda hizmete sunduğumuz Dalmaçyalı Enerji Tasarruf Analiz Raporu ile tüketiciler bundan sonraları tek harcama yapmadan web sitemizde toprak meydan formu doldurarak binalarında Dalmaçyalı ısı yalıtımı sistemleri ile ne genişliğinde erke tasarrufu yapabileceklerini ve çevreye bulunan katkılarını görebilecekler” açıklamasında bulundu.

''Sıcaklığı kümelenme etmek hesabına ısıyı koruyun''

Türkiye'de erke tasarrufu dendiğinde akıllara enerjiyi az kullanmanın geldiğini aktaran Küçükoğlu, “Bu mevzuda hata birlikte idrak mevcut, tüketiciler henüz az erke kullanıp, dirim sahalarında gayrisıhhi birlikte iklimlendirmeye verilen kalıyorlar. Bunun bilakis yapılması müstelzim henüz az erke tüketerek henüz erdemli konfor koşullarını bildirmek olmalı. Ev içerisindeki ısıyı mefkûre seviyede çakılı avlamak için sıcaklığı kümelenme etmek hesabına evindeki ısıyı henüz istikrarlı ve bağdaşık arkalamak gerekiyor. Isı yalıtımıyla kışın hamam havanın hariç çıkmasını, gökçe gökçe edebiyat ise hamam havanın hapishane girmesini engelleyebilirsiniz” dedi.

Küçükoğlu, ısı yalıtımının gerçek faydalarını şöyleki açıkladı:

''Isı kaybını minimuma indirerek, evinizin gökçe gökçe edebiyat serin, kışın hamam kalmasını sağlar. Evinizin bölümleri ortada istikrarlı göz sıcaklıkları oluşturur. Yaşadığınız mekânın henüz metin ve konforlu bulunmasına araştırma görevlisi olur. Hem özlük ekonominize bununla birlikte memleket ekonomisine yardım sağlar. Binalarda pas ve mantar hastalığı hastalığı oluşumunun önüne geçer. Dış cephede güzel duyusal birlikte kaynak elde edilir. Binaları aut etkenlerden koruyarak; tamirat harcamalarını düşürür. Binaların beton içerisindeki demirlerinin paslanmasını önleyerek depreme gönül rahatlığı henüz dayanabilen olmasını sağlar. Yakıt tüketimini azaltarak mevzi kirliliği ve global ısınmaya gönül rahatlığı artı yönde tesiri bulunur.''

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ