USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Dünyayı dolaşan Alman atlet Meksika’yı kuzeyden güneye koşarak 120 günde geçti

Triatlon yaparak dünyayı dolaşan Alman atlet Jonas Deichmann Meksika'nın kuzeyinden güneyini koşarak 120 günde geçerek, zaman Meksika'daki sonuç durağı bulunan Cancun şehrine ulaştı.

Dünyayı dolaşan Alman atlet Meksika’yı kuzeyden güneye koşarak 120 günde geçti
05-10-2021 07:39

Dünyayı çiftteker sürerek, koşarak ve yüzerek geçmeye değişmeyen sağlayan Deichmann, 2020 yılının Eylül ayında Almanya'nın Münih şehrinden ayrılarak yolculuğuna başladı.

Meksika'daki yolculuğuna kuzeydeki Tijuana şehrinde başlamış bulunan Alman atlet, 120 gün süresince ülkenin güneyine akıllıcasına koşarak zaman Cancun şehrine ulaştı. Meksika'ya geldiği günden buyana şişman dostlukla karşılandığını tabir fail Deichmann, bu derece etraflıca mesafeyi koşabildiği düşüncesince aşırı duygulandığını belirtti.

Hedefinin namına maddesel dayanak sağlayan çıplak maşer kuruluşları eliyle Afrika'daki ekol çocuklarına besin ve çiftteker katkısı gerçekleştirmek bulunduğunu tabir fail Alman atlet, okula ırak yerlerde canlı evlatların çiftteker yardımıyla okula ulaşmalarını umduğunu söyledi.

Sakalı ve şapkası hasebiyle film karakteri Forrest Gump'a müşebbeh Jonas Deichmann, “Alman Forrest Gump” lakabıyla da anılıyor. Deichmann ise bunun hayalinin ortak parçası bulunduğunu tabir ederek, Forrest Gump karakterinin güzel kalpli birisi olduğunu, çocukluğundan buyana onu aşırı sevdiğini ve çıkmış olduğu evren turunda başta sakalını uzatıp kapela takarak ona benzemeye çalıştığını belirtti. Deichmann, evren turuna sürdürmek neredeyse Meksika'dan bölge ile Portekiz'e geçmeyi planladığını ve ordan da sonuç durağı bulunan Münih'e derece bisikletle 4 bin km elan sefer yapacağını söyledi.

Saim Sevinç
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ