USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

e-ihracat uzmanı İlhan Selçuk, girişimcilere tavsiyelerde bulundu

e-ticaret ve e-ihracat uzmanı İlhan Selçuk, "En ehemmiyetli amacımız, emlak dışından, söz gelişi Çin'den müşterek mahsul alıp apayrı müşterek ülkeye feda etmek değil, özlük ürünlerimizi evren e-ticaret piyasasında satabilmek." dedi.

e-ihracat uzmanı İlhan Selçuk, girişimcilere tavsiyelerde bulundu
11-10-2021 11:46
İstanbul

Selçuk, Gold Seller Academy'nin Profilo Kültür Merkezi'nde düzenlemiş olduğu e- ihracat eğitimi önceleri AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Gold Seller Academy adına önceliklerinin; bireylerin, küçük, itidalli ve şişman ölçekli şirketlerin ticari faaliyetlerinin kapsamını uzun uzadıya akla yatkın bilgi, birikim ve yönlendirmeler ile gayrimenkul dışına açılmalarını gelmek bulunduğunu söyledi.

e-ihracat yaşamına giren şahısların yetişek aldıktan sonradan ayn açılarını değiştireceğini anlatım fail Selçuk, "Etkinliklerimize eklenen kitle, e-ticarette adam olmak talip arkadaşlardan oluşuyor. Teknolojinin ve tercüme hizmetlerinin geliştiği birlikte devirde okuyanlar, araştıranlar bu sektörde güzel olabilirler. Denizli, Gaziantep ve Bursa denli Anadolu coğrafyasındaki istihsal üslerimizde imal edilen ürünleri e-ticaret dünyası aracılığıyla gayrimenkul haricinde ne pazarlayabilirizin stratejilerini kurgulamaya çalışıyoruz. Bu noktada arkadaşlarımızın akla yatkın şahıslar ve gündeş yetişek imkanlarından faydalanıp güç göstermeleri gerekiyor." şeklinde konuştu.

e-ticaret dünyasının aşırı şişman birlikte alışveriş olduğuna ayraç fail Selçuk, şunları kaydetti:

"Özellikle e-ticaret dünyasında Amerika, Avrupa, Avustralya ve İngiltere pazarı düşüncesince kullanmakta olanları yönlendiriyoruz. Dayanışma şeklinde Türkiye adına pazarımızı gayrimenkul dışına e-ticaret marifetiyle sunabiliriz. Üretici değme şehrimizde girişimcilerin bütünlük olması ve bu fırsatı kullanımı gerekiyor. İstiyoruz ki üreticilerimiz gayrimenkul haricinde firmalar açsınlar, Türkiye'deki şirketleri üstünden e-ticaret kanalı ile gayrimenkul dışına ihracat yapsınlar, KOSGEB'in, Ticaret Bakanlığının sunmuş olduğu teşviklerden yararlansınlar. Ne satabilirsek bu diyar düşüncesince fazlalık birlikte değerdir. En ehemmiyetli amacımız, gayrimenkul dışından, söz gelişi Çin'den birlikte verim alıp ayrıksı birlikte ülkeye kıymak değil, kişi ürünlerimizi evren e-ticaret piyasasında satabilmek."

"Şu anda e-ticarete istem aşırı fazla"

İlhan Selçuk, Türkiye'de e-ticaret ve e-ihracat dünyasının acemi gıcır geliştiğini anlatım ederek, "Şu anda e-ticarete istem aşırı fazla. Bu, değme sabık sene artıyor. Özellikle acemi yetişen neslin hevesi aşırı fazla. Biz bu acemi yetişen neslin, girişimcilik ruhunu da ortaya koyarak e-ihracat dünyasında gösteriş alabileceğine inanıyoruz." dedi.

Uzun vadeli ve düzenlenen birlikte e-ihracat programı tasarladıklarını kaydeden Selçuk, "Türkiye'de kurulan birlikte iştirak yahut müstahsil iştirak üzerinden, söz gelişi Amerika'da da şirketimizi kurup, markamızı tescil ettirip, satışımızı vergilendirip bu işi yapanların yasal birlikte e-ihracat ekosisteminin parçası olmalarını istiyoruz. Öncelikle akla yatkın ürünü hatırlamak düşüncesince arkadaşlarımızı yönlendiriyoruz. Hangi stratejilerle ve ne ülkeye satabilecekleri dair araştırma görevlisi oluyoruz. Ürünün Türkiye'de nereden alınabileceği dair bilim veriyoruz. Amerika'da iştirak kurulumu, bellik tescili işlemleri ve Amazon hesabının açılmasıyla satı işlemlerine yönlendiriyoruz." niteleyerek konuştu.

"Hiç Amerika'ya gitmeden 3 günde iştirak kurulabiliyor"

e-ticaret ve e-ihracat uzmanı Selçuk, tek Amerika'ya gitmeden 3 günde iştirak kurulabildiğini aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Ticaret, birlikte dayanak işidir ve süreçtir. Çok çabuk etmemek gerekiyor. Kısa yoldan ensesi kalın olma fikrine kapılmamak lazım. İnsanlar, bulunan işlerinin beraberinde bu işi yapabilir. Belli birlikte noktaya gelene denli bu sürdürülebilir. Belli birlikte büyüklüğe eriştikten sonradan anne işinin bu olması gerekiyor. En ehemmiyetli tavsiyem, müstahsil olun olmayın potansiyelin farkına varın. Yurt haricinde aşırı şişman birlikte alışveriş var. Bu pazarı araştırmanız gerekiyor. Araştırınca yapılabilirliliği aşırı çetince sıfır birlikte proses göreceksiniz. Ücretsiz seminerlerimizi kesinlikle strateji edin."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ