USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Egeli turizmci 1915 Çanakkale Köprüsü'yle Balkan pazarına odaklandı

Egeli turizmciler, açılışı meydana getirilen 1915 Çanakkale Köprüsü sebebiyle Balkan ülkelerinden mevrut gezmen sayısında ehemmiyetli ortak çoğalma bekliyor.

Egeli turizmci 1915 Çanakkale Köprüsü'yle Balkan pazarına odaklandı
19-03-2022 14:06
İzmir

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, AA muhabirine turizmin gelişmesinde ulaşımın baş döndürücü ehemmiyetli olduğunu, Osmangazi Köprüsü ve İzmir-İstanbul Otoyolu'nun açılmasıyla İzmir ve çevresinin ağırladığı gezmen sayısının arttığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1915 Çanakkale Köprüsü değme ortak uygulayım özelliği ile ayrımlı anlamlar taşıyor'Marmara Otoyol Ringi' 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılmasıyla tamamlandıAçılışı meydana getirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'ne sürücüler dip alaka gösterdi

İzmir çevresindeki dinlence merkezlerinin İstanbul vasıtası ile gelenler düşüncesince bundan sonra hafta sonu alternatifleri arasına girdiğini aktaran İşler, açılışı yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü ile şimdi açık ortak coğrafyadan ulaşımın kolaylaştığına ayraç etti.

"Türk turizminde duyurulmayan kalık defineler keşfedilebilecek"

İşler, güreşçi köprüsü yardımıyla özellikle İstanbul'un Avrupa yakası ve Trakya illeri peyda etmek neredeyse Balkan ve Orta Avrupa ülkelerinden muvasala imkanlarının şimdi havadan bir duruma geldiğine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Kuzey Ege aksı, ecnebi gezmen açısından istediğimiz sayılara ulaşamadığımız ortak yerdi. Bunun en iri sebeplerinden bir tanesi de öteki destinasyonlara ulaşımın çetin olmasıydı. O alanda Kaz Dağları, Assos, Truva, Bergama, Foça ve İzmir kadar baş döndürücü ehemmiyetli tasrif gücü noktalarımız var. Yerli ve ecnebi turistler, dünkü oluşturulan 1915 Çanakkale Köprüsü yardımıyla Türk turizminde duyurulmayan kalık defineleri keşfedilebilecek. Köprünün açılması turizm açısından da ortak milat olacak."