USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Ekonomik yaptırımların tesiri Rusya'da günce yaşama yansımaya başladı

Rusya'da vatandaşlar, ekonomik yaptırımlar zımnında ülkede değer artışları olacağını ve yaptırımların özlük hayatlarına aksi tesiri olduğunu tabir ediyor.

Ekonomik yaptırımların tesiri Rusya'da günce yaşama yansımaya başladı
09-03-2022 12:45
Moskova

Rusya'da vatandaşlar, ekonomik yaptırımların günce hayatlarındaki tesirini hissetmeye başlarken, yaptırımların ülkede pahalılığa kez açacağını düşünüyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası Batılı ülkeler, Rusya'ya aşırı sayıda ekonomik müeyyide uyguladı. Son yerine ABD, Rusya'dan petrol, sıvılaştırılmış saf yel yağı lambası yağı (LNG) ve kömürün ithalatını yasaklarken, İngiltere de 2022'nin sonuna derece Rus yer yağı ve yer yağı ürünlerinin ithalatını kademeli yerine tevkif sonucu aldı.

Ülkelerin yaptırımlarını, enerjiden uygulayım bilimi ve modaya arsıulusal nice şirketin Rusya'daki çalışmalarından çıkacak yahut operasyonlarını askıya kabul etme sonucu izledi.

Şu anda dünyanın en aşırı müeyyide muteber ülkesi bulunan Rusya'da yurttaşlar ise ekonomik yaptırımların günce yaşamı etkilemesinden ve avlu pahalılığını artıracağından fikir duyuyor.

İrina adlı Rus vatandaşı, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, yaptırımların günce yaşamını banko etkilediğini belirterek, "Ancak bunu müşterek punt yerine da görebiliriz. Kendi içimizde kalkınabiliriz. Her şeyi kendimiz kalkındırabiliriz." niteleyerek konuştu.