USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Emine Erdoğan: 'Afrika ile ekonomik ilişkilerimizde önemli bir yol kat ettik'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, ''Afrika ile ekonomik ilişkilerimizde önemli bir yol kat ettik. Tek tarafın değil, dü tarafında denk kazanılmış olduğu bir yaklaşımla aşama kaydediyor olmamız, ülkemizin insancasına aut politikasının eseridir. Tem

Emine Erdoğan: 'Afrika ile ekonomik ilişkilerimizde önemli bir yol kat ettik'
22-10-2021 14:09
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Felix Antoine Tshisekedi Tshilombo'nun benzeri Denise Nyakeru Tshisekedi Tshilombo, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çeşidinden Ticaret Bakanlığı ve Afrika Birliği Komisyonu iş birliğiyle İstanbul Kongre Merkezi'nde planlı Türkiye-Afrika 3'üncü Ekonomi ve İş Forumu kapsamındaki ‘Türkiye-Afrika Kadın Liderlik Diyaloğu Paneli'ne katıldı.

Kadınların kalkınmadaki rolüne aksan karşılayıcı Emine Erdoğan, ''Kalkınmada bayanların görevi akıbet senelerde şimdi güzel anlaşılmıştır. Kadınların güçlendirilmesi ekonominin yanında, doğacak nesillerin yetiştirilmesinde ve nüfusun niteliğinin artırılmasında önemli gösteriş oynuyor. Konumları iyileşen kadınlar, kişi toplumlarının iyileştirilmesinin yanında, coğrafyalarına yayılan bir sağlık tesirini de başlatıyor. Bu süreci süratlendirmek düşüncesince bayanların desteklendiği yol haritasına ihtiyacımız var. Eğitim, istihdam, istikrar, değişmeyen alma, sayısal inkılap mekanizmalarında bayanların görünür olması gerekiyor'' dedi.

''Afrika ile ekonomik ilişkilerimizde önemli bir yol kat ettik''

Erdoğan, laflarına şöyleki bitmeme etti: ''Afrika ile ekonomik ilişkilerimizde önemli bir yol kat ettik. Tek tarafın değil dü tarafında denk kazanılmış bulunduğu bir yaklaşımla aşama kaydediyor olmamız, ülkemizin insanca aut politikasının eseridir. Temeli insanoğlu sevgisine ait bir birlik ilişkisinin taraftarıyız. Afrika, 1,3 bilyon nüfusu 2 binin üstünde anahtar ve budunsal grubu havi çeşitliğiyle doyumsuz bir potansiyeldir. Afrika 21'inci Yüzyılın projektör yıldızıdır. Afrika baş döndürücü güçlü sınavlar vermiştir. Tüm bu deneyimin beraberinde Afrika'nın topu topu dünyaya sabah yeli bulunan gösteriş modelleri karşımıza çıkıyor. Afrika seyahatlerimde Afrikalı bayanların duyurulmayan kahramanlar olduklarına şahitlik ettim. Afrikalı bayanların ekonomi üstünde şişman yardımı var. Afrika Kıtası'nın tamamında ekincilik dalının yüzdelik 70'i hanımlar çeşidinden yürütülüyor. Yiyecek üretiminin yüzdelik 90'ı bayanların elinde gerçekleşiyor. Afrika, onlarca ülkenin bulunduğu şişman bir kıta. Toplumsal doku, ekonomik göstergeler ve bayanların hali ülkeden ülkeye ayrımlılık gösteriyor. Genel kendisine baktığımızda Afrikalı bayanların siyasette çalışan olduklarını görüyoruz. Türk ve Afrikalı avrat liderlerin ilim ve deneyimlerini paylaşacakları sağlam baş döndürücü kuma yanı var''.

''Kadınların hızla gelişen teknolojinin tüketicisi değil, üreticisi olması gerekiyor''

Kadınların teknolojiye bulunan ilgisinin arttırmasına uyanıklık çekici Erdoğan, ''Covid-19 salgını yaşamın nice bölgesini ast fevk fail bir yıkmacı ağırlık hassa gösterdi. Aynı sürede sayısal dönüşümü de hızlandırdı. Kadın liderlerin bu bölgeye kontak lens tutmaları gerektiğine inanıyorum. Kadınların hızla gelişen teknolojinin tüketicisi değil, üreticisi olması gerekiyor. Kız öğrencilerin ilim ve uygulayım bilimi sahasına bulunan takdirini sürdürülebilir biçimde arttırmalıyız. Kadınların sayısal dönüşüme istikamet verici erkek oyuncular olması gelecekte kesinlikle bir dünyada yaşayacağımızı belirleyecek. Bu sebeplerle avrat liderlere şişman yazık düşüyor'' açıklamasında bulundu.

Denise Nyakeru Tshisekedi Tshilombo şöyleki konuştu: ''Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Afrika'nın en şişman 2'nci ülkesi. Değer biçilemez kurda zenginlikleri bulunan bir ülke. Tüm müteşebbis hanımlar düşüncesince envestisman endüstrisi olabilir. Hem avrat hakları aynı sürede iş dünyası düşüncesince geçekleştirdiğimiz reformlar, Türk girişimcilerin bakması müstelzim bir diyar biçimine getiriyor. Hükümetimiz içinde yüzdelik 30 oranında hanımlar arazi alıyor. Kamu ve ticari şirketlerde hanımlar fevk kurda fariza yapıyor. Kongo Demokratik Cumhuriyeti fırsatlar ülkesi. Halihazırda dü diyar ortada ticari ilgiler bulunan fakat bu ilişkileri arttırmamız lazım. Biz hanımlar kendisine bu anlamda önemli role sahibiz. Kadın liderliği ülkelerimizin hareket anahtarıdır. Kadınların önündeki engelleri kaldırmamız lazım. Bu engeller; pedagoji bilimi ve finansa erişimdir. Bir başkası de bayanların türlü biçimde şiddete sunulan kalmasıdır. Diyaloğu kurabileceğimiz ortamları arttırmamız gerekiyor''.

Adem Gürer - Murat Ergin

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ