USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Emine Erdoğan: 'Kadın girişimciliğin desteklenmesi umut verici'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, ''Sürdürülebilir kalkınma bayanların hesaplı ve içtimai yerine güçlenmesiyle kabil olacaktır'' dedi.

Emine Erdoğan: 'Kadın girişimciliğin desteklenmesi umut verici'
08-10-2021 18:24

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, eş girişimcilik ekosistemini beslemek benzeri Halkbank kabilinden planlı ‘Halkbank Üreten Kadınlar Türkiye Zirvesi'ne katıldı. Erdoğan, icra ettiği konuşmada sürdürülebilir kalkınmanın hanımefendilerin iktisadi ve içtimai kendisine güçlenmesiyle muhtemel olacağını söyledi.

''Kadınların hemen etkin değil girişimci kendisine da karşımıza çıkmasını dilek ediyoruz''

Kadın girişimciliğinin destekleniyor olmasının umut verici bulunduğunu anlatım fail Emine Erdoğan, ''Ekonomik ve içtimai güçlenme birbirini tetikleyen unsurlar. Kadınların iktisadi kendisine güç kazanması hemen dünyalık kazanmakla kalmamalıdır. Kadınlar, doğacak nesillerin ulaşması ve ailenin idame ettirilmesinde en ehemmiyetli unsurdur. Kadınların güç kazanması kuvvetli olması camiası şekillendiriyor. Sürdürülebilir kalkınma hanımefendilerin iktisadi ve içtimai kendisine kalkınmasıyla muhtemel olacaktır. Kadınların hemen etkin değil girişimci kendisine da karşımıza çıkmasını dilek ediyoruz'' dedi.

Dünyayı şekillendiren şahısların girişimciler olduğuna nazarıitibar çekici Emine Erdoğan, ''Dünyamızı şekillendiren eşhas girişimcilerden oluşuyor. Kadınların girişimcilik ekosistemde toprak alması bu manada ehemmiyet sunma ediyor. Kadınların girişimcilikte mevcut olmasıyla dünyamıza birlikte eş eli değmiş olacak. Kadınlar bu ekosistemde yetiştirici ve tasar çizimci kendisine toprak almalı. Kadınlar tasarlayan, değişmeyen verici tarafta olursa kendilerine ilgilendiren değerler bütününü iş ortamına taşıyacaktır. Bunu gerçekleştirdiğimizde istihsal anlayışının ağız ağıza değişeceğine inanıyorum'' niteleyerek konuştu.

''Hayatın eş fikriyle baştan yorumlanmasına okazyon verelim''

Dünyada ülke krizi üzere ehemmiyetli birlikte husus olduğuna da yer veren Emine Erdoğan hanımefendilerin hayatı, dünyayı eş fikriyle baştan yorumlamasının yararlı olacağına nazarıitibar çekti. Emine Erdoğan, ''İklim değişikliğiyle savaşım en ehemmiyetli husus biçimine geldi. Küresel ısınmanın yepyeni seviyeye gelmesinin insanoğlu kaynaklı bulunduğu görülmektedir. Değişmesi müstelzim hepimiz ve yaşantımızdır. Zihinsel ve sınai değişime gerekseme var. Son zamanlarda kalan yangınlar, seller ve aşkın ülke vakaları tamamı dünyada tahripkâr neticelere etmen oluyor. İklim krizi ve ehliyetsiz kaynaklar, savaşlardan şimdi aşkın insanı yerinden edecek. Tüm bunlar kaynaklarımızın çabucak tükendiği anlamına geliyor. Tabiatın medet çığlığını duymalıyız.

Kadınların da denktaş halde toprak almış bulunduğu tutum dünyası kaynakları şimdi adaletli kullanacaktır. Kadınlar doğacak nesillerin katıksız kaynaklar üstündeki haklarını şimdi güzel gözetecektir. Toplumun ihtiyaçlarının giderilmesinde buhran ve afetlerde hanımefendilerin şişman birlikte güce dönüştüğünü nice kat gördük. ‘Sıfır Atık Projesi' en aşkın hanımlarda yanıt buldu. Çevreye bakir dokunca ilkesiyle büyüyen firmalar hanımefendilerin yapıtı olacaktır. Yeter ki eş girişimciliğini en yukarı ölçüde destekleyelim. Hayatın eş fikriyle baştan yorumlanmasına okazyon verelim'' ifadelerini kullandı.

Pandeminin getirmiş bulunduğu sorunlardan ve eş çalışanlara etkisinden de uydurma fail Emine Erdoğan, ''Pandemi nice bölgede sarsıcı bulaşık oluşturdu. Bu aksi etkisinde bırakır en aşkın ekonomide oldu. Bu üzere krizlerin aksi tesirleri eş ve beylerde denktaş olmuyor. Kadınlar şimdi birlikte tomar etkileniyor. Aile içerisindeki fariza paylaşımındaki adaletsizlik, işini evinden yürütmeye etkin hanımefendilerin yükünü artırdı.

Küresel krizlerin geçirilmesinde hem içtimai hem iktisadi iyilik düşüncesince acemi politikalar üretmemiz gerekiyor. Ülke kendisine yaşlılardan mânialı kişilere denli kimseyi geride bırakmayan insancasına yaklaşımımız gün sayfalarına geçecek düzeydedir. Şimdi tamamı evren ekonomiyi ayağa kaldırmanın acemi yolu arıyor.İnanıyorum ki çelimli Türk hanımlarımız bu hedeflere iktiran etmek düşüncesince kılavuz gemisi işler yapacaktır. Güçlenen gelişigüzel kadının dünyanın tamamı hanımlarına yardım sağlayacağına inanıyorum'' açıklamalarında bulundu.

Murat Ergin - Muhammed Fırat Aksoy
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ