USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Emine Erdoğan'dan hanımlara 'sürdürülebilir evren mensur edelim' çağrısı

Emine Erdoğan, "Erkek hükümran ve kar odaklı iş dünyasının, tabiata çabucak müşterek eşme namına icra vekili bilgili anlayışını dönüştürmek, çelimli kadınlarımızın elinde." dedi.

Emine Erdoğan'dan hanımlara 'sürdürülebilir evren mensur edelim' çağrısı
22-09-2021 16:01
New York

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın benzeri Emine Erdoğan, eş hükümran ve kar odaklı iş dünyasının, tabiata hemen pınar kendisine icra vekili bilge anlayışını dönüştürmenin bayanların elinde bulunduğunu söyledi.

Türkiye İş Kadınları Derneğinin (TİKAD) "Çevreye Duyarlı Sürdürülebilir Ekonomi ve İş Kadınlarının Rolü" başlıklı konferansı, Emine Erdoğan'ın katılımıyla New York’taki Türkevi'nde düzenlendi.

Türk, Amerikan ve arsıulusal iş çevrelerinin yanı esna çıplak maşer kurumlarının temsilcileri, edip ve akademisyenleri ortak araya getiren konferansta başkaca "Küresel İklim Değişikliği Sorunu ve Sürdürülebilir Çözümler" başlıklı açık oturum yapıldı.

Konferansın değer misafiri Emine Erdoğan, konuşmasında yer hikayelerinde iş kadınlarının rolüne aksan yapılmasını takdire layık kendisine nitelendirdi ve şunları kaydetti:

"Erkek hükümran ve kar odaklı iş dünyasının, tabiata hemen ortak pınar kendisine icra vekili bilge anlayışını dönüştürmek, çelimli kadınlarımızın elinde. Kadına katışıksız ameliye zekanın, transformatör gücün, metanet üzere özelliklerin, sürdürülebilir ortak evren nesir etmede akıbet etap ehemmiyetli bulunduğunu düşünüyorum. Kadınlarımızın, uzlaştırıcılık ve haberleşme güçlerini kullanarak, yer diplomasisinde bayrağı en önde taşıyacağına içten inanıyorum."

Hükümetler Arası İklim Değişikliği Paneli’nin sabık ay yayınladığı hava değişikliği raporunu "tabiatın çığlığı" kendisine nitelendiren Erdoğan, tutanağa uyarınca akıbet 5 yılın, 1850'den bu yana en ısıdam seneler bulunduğunun altını çizdi.

Erdoğan, "Bu nedenle, acele kendisine harekete geçmeli, karbon salınımını düşürecek önlemler almalıyız. Temiz teknoloji, yeşil erke ve orman alanlarının genişletilmesi üzere çözümleri behemehâl devreye sokmalıyız. Bilhassa erke sektöründe devrimsel özellikte dönüşümler yapılmalı. Yenilenebilir erke kaynaklarına geçiş, ortak maşeri hata projesi değil, zorunluluktur." sanarak konuştu.

Kadınların baylara kıyasla, hayatlarını özlük yararlarından baş döndürücü başkalarının faydası düşüncesince adadığına dikkati çekici Emine Erdoğan, şu şekilde bitmeme etti:

"Bu da bize, maşeri gelişmenin anahtarının, kadının elinde bulunduğunu gösteriyor. Çevre krizi, insanca ve maneviyat değerler krizi, bayanların hal üretebileceği konuların başlangıcında geliyor. Çocuklarının eğitimi ile direkt ilgilenen kadınlar, baş döndürücü boyutlu ortak dönüşümün aktörü olabilirler."

TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut da konuşmasında, derneğin emek harcamaları üstüne bilgelik verdi.

Bulut, başta iş hanımları ve önder bayanların üstüne görevler düştüğünü vurgulayarak, laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Nitekim, TİKAD nice mevzuda bulunduğu gibi, bu mevzuda da önderlik etmekten, taşın dibine elini koymaktan arka durmamıştır. Bütün örgen iş kadınlarımızla baş başa aldığımız mebde kararları doğrultusunda, işletmelerimizde ve dünkü yatırımlarımızda çevreye bulunan tesiri ve hava krizine kez açan faktörlerden rastgele birisine faktör olup olmadığının araştırılmasını ön yiyecek kendisine koyduk. Kendi işletmelerimizde hemen yer bilincini dölleme eğitimleri vermekten ibaret sıfır ortak kez izleyerek, tamamı ürünlerimizde ve hazırlık zincirlerimizde bire ortak hassasiyeti kontrol koşulları getirdik."

Emine Erdoğan’ın konuşmasının peşi esna planlı panele New Jersey City Üniversitesi akademisyen Prof. Louise Stanton, Vuslat Vakfı Kurucusu Vuslat Doğan Sabancı, ürdürülebilir moda girişimi Fashion 4 Development'ın Kurucusu Evie Evangelou, ilim insanı Dr. Sweta Chakraborty ve gailesiz çevreci Hana Katz katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ