USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Emtia piyasası, Omicron iyimserliği ve doların kilo vermesiyle artı seyretti

Omicron varyantının global bazda olay sayılarını artırmasına rağmen varyantın korkulmuş olduğu derece ciddi etkilerinin olmadığına bağlı sav akışı ve dolara bulunan alakanın azalmasıyla mal sahası güzeşte hafta artı ortak görünüş sergiledi.

Emtia piyasası, Omicron iyimserliği ve doların kilo vermesiyle artı seyretti
27-12-2021 15:08
İstanbul

Emtia piyasasında, sabık hafta artı ortak ilerleyiş izlendi.

Omicron varyantının global bazda hikâye sayılarını artırmasına rağmen varyantın korkulmuş olduğu derece ağırbaşlı etkilerinin olmadığına bağlı sav akışı ve dolara bulunan ilginin azalmasıyla mal sektörü sabık hafta artı seyretti.

Emtia piyasası, Omicron iyimserliği ve doların kilo vermesiyle artı seyretti

Analistler, ekonomilerde müstevli kaynaklı etkisinde bırakır bitmeme etse caba bundan böyle toparlanmanın bahis konusu bulunduğunu ve emtialara bulunan ilginin arttığını söyledi. Çin'de bankaların ekonomiye desteğini hızlandırmasıyla ülkede artmaya başlamış bulunan istem de mal fiyatlarını müspet etkiledi.

Metallerde ortak geçmiş hafta tanıdık artı ilerleyiş sabık hafta da bitmeme etti. Paladyum yüzdelik 9,3, alüminyum yüzdelik 4,6, tutya yüzdelik 4,2, platin yüzdelik 3,7, sim yüzdelik 2,3, nikel yüzdelik 2, bakır ve altın yüzdelik 0,6 bedel kazandı.

Küresel çapta otomotiv üretiminin artacağına müteveccih iyimserliğin indinde Çin'in talebinin artacağına müteveccih beklentiler de paladyum fiyatlarını müspet etkiledi.

Alüminyum ve çinko, hem arza müteveccih kalan endişeler bununla beraber Omicron varyantına bağlı sıkıntıların hafiflemesiyle yükseldi. Analistler, kalan erke fiyatlarının maliyetleri yükselteceğine müteveccih endişelerle de alüminyum fiyatlarında mafevk cepheli ortak ilerleyiş izlendiğini tabir etti.

Bakır tutarları da arza müteveccih sıkışıklıklar, dolara bulunan ilginin azalması, Çin ekonomisine müteveccih destekle baş başa öğrenci müteveccih kalan ümit kararı artı ortak ilerleyiş izledi.

Brent petrol yatırımcısını sevindirirken, saf safi taş yağı lambası düşme serisini 4. haftaya taşıdı

Enerji emtialarında ise Brent petrol yatırımcısını sevindirirken, saf safi taş yağı lambası düşme serisini 4. haftaya çıkardı. Geçen hafta Brent petrol yüzdelik 5,1 arttı. saf safi taş yağı lambası ise yüzdelik 0,9 bedel kaybetti.

Brent petrol fiyatlarındaki yükselişte, doların gayrı mal birimleri karşısında değerinin düşmesi ve Çin'in kazançlı büyümesini sürdürebileceğine bağlı izahat can alıcı oldu. ABD'nin ticari kabak petrol stoklarının dü hafta fevk caba beklenenden aşkın düşmesi de Brent petrolün yükselmesinde tesirini gösterdi.

Doğal safi taş yağı lambası fiyatları, havaların soğumasından çevre kalan istihlak ve Rusya'dan mevrut saf safi taş yağı lambası miktarının azalmasıyla yükselse de ABD'nin Avrupa'ya sağlamış olduğu LNG miktarını artırmasıyla hasılatlarını arka verdi.

Tarım emtialarında da sabık hafta artı ortak ilerleyiş izlendi. Üretim tahminlerindeki düşme ve ihracatın artması, ekincilik emtialarının yükselmesindeki ehemmiyetli faktörler ortada toprak aldı.

Buğday yüzdelik 5,2, darı yüzdelik 2,3, hav yüzdelik 1,7 ve diyabet hastalığı yüzdelik 0,6 bedel kazanırken, kıraathane yüzdelik 1,5 bedel kaybetti.

Vadeli iş ve mal piyasaları uzmanı Zafer Ergezen, buğdayın, sabık haftayı yükselişle kapattığını belirterek, Avrupa ve Kuzey Amerika'da can alıcı bulunan antipatik iklim zımnında üretime müteveccih endişeler olduğunu, bu yüzden acemi istihsal tahminlerinde düşme yaşanmasının beklendiğini tabir etti.

Petrol fiyatlarındaki toparlanma, darı ve şekeri müspet etkiledi

Mısır fiyatlarındaki yükselişe yer veren Ergezen, Arjantin ve Brezilya'da yağışların az seyrettiğini, buna Avrupa ve Kuzey Amerika'daki soğuklar etkilenince alımların hâlâ da güçlendiğinin görüldüğünü aktardı.

Ergezen, petrol fiyatlarındaki toparlanmanın mısıra bulunan istem beklentilerini artırdığını söyledi.

Omicron varyantının etkilerinin hudutlu olacağına müteveccih beklentilerin pamukta alımların artmasına defa açtığını vurgulayan Ergezen, kemre ve erke maliyetlerindeki artışa dikkati çekti.

Ergezen, petrol fiyatlarındaki toparlanmanın diyabet hastalığı fiyatlarını desteklediğini tabir etti.

Kahvenin sabık haftayı düşüşle tamamladığını aktaran Ergezen, "Kahve, haftayı düşüşle kapatan ortak tane ekincilik emtiası oldu. Ekonomilerin kapanmasıyla baş başa baştan kalan öğrenci müteveccih endişeler fiyatlarda düşüşe hastalık oldu." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ