USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

‘Engel Tanımayanlar’ın gücü dünyaya örnek oluyor

Turkcell, ‘erişilebilirlik' emek harcamaları kapsamında mânialı bireylerin, içtimai hayatlarına korumak düşüncesince hal sunuyor. Şirket, ‘Engel Tanımayanlar' çatısı altında Engelsiz Eğitim Programı, İçimdeki Hazine Projesi, Turkcell Diyalog Müzesi, Engelsiz Spor, Engelsiz

‘Engel Tanımayanlar’ın gücü dünyaya örnek oluyor
03-12-2021 15:14

Engelli bireylerin maşeri yaşama mükemmel katılımını iletmek düşüncesince icraat eden Turkcell, ‘erişilebilirlik' prensibi ile yaşama geçirdiği maşeri yazık projelerinin odağına okazyon eşitliğini koyuyor. Kuruluşundan beri mânialı bireylerin önündeki maşeri bariyerleri kaldırmayı, maşeri yaşama denktaş ve mükemmel katılımları düşüncesince okazyon eşitliği sağlamayı hedefleyen şirket, ‘Engel Tanımayanlar' çatısı altında Engelsiz Eğitim Programı, İçimdeki Hazine Projesi, Turkcell Diyalog Müzesi, Engelsiz Akademi, Engelsiz Spor, Hayal Ortağım ve İşaret Dilim uygulamalarıyla hızla gelişen teknolojinin yaşamı kolaylaştırıcı enerjisini topluma yansıtıyor.

“Engel tanımayan dünyalar mümkün”
Erişilebilirlik uygulamalarında mürşit şirketlerden birisi olduklarını tamlayan Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Yenilikçi teknolojilerimiz ve maşer yararını gözeten maşeri yazık projelerimizle mânialı bireylerin maşeri geçinme denktaş ve mükemmel katılımlarına imkân iletmek düşüncesince mevcut gücümüzle çalışıyoruz. Bu bilinçle Türkiye'de GSMA'in (The GSM Association) Engelli Bireyler düşüncesince Dijital Kapsayıcılık ve Erişilebilirlik Prensipleri'ne imza atan evvel şeriklik olduk. Ayrıca dünya çapında bu imzayı atan evvel 8 şirketten de biriyiz. Herkes düşüncesince henüz erişilebilir müşterek dünya bina buyurmak hesabına hakeza müşterek projede arazi almaktan çevre mevki duyuyoruz. Bu projenin paydaşlarından birisi olarak, şirketimizin tamamı platformlarını hem mânialı alıcılarımız aynı zamanda çalışanlarımız düşüncesince arsıulusal onama edilen erişilebilirlik standartlarına mucibince geliştireceğimizin ve cansiparane çalışacağımızın mesajını veriyoruz. Turkcell'liler olarak; engelliliğin fiziksel değil maşeri bariyerler kararında ortaya çıkan müşterek gidiş bulunduğunun bilinciyle, erişilebilir mahsul ve çözümlerimizin sayısını artırmaya, henüz eşitlikçi hizmetler sunmaya ve bariyer tanımayan dünyalar düşüncesince hızla gelişen teknolojinin manivela tesirini kullanmaya bitmeme edeceğiz” halinde konuştu.

‘Engelsiz Eğitim' programı mânialı evlatları topluma kazandırıyor
Turkcell'in hususi öğrenime gereksinim duyan mânialı evlatların yetkinliklerini çoğaltmak ve maşeri geçinme katılımlarını iletmek amacıyla 2015 senesinde Millî Eğitim Bakanlığı himayesinde başlatmış olduğu ‘Engelsiz Eğitim' Programı, mânialı öğrencilerin pedagoji bilimi ve istihdama müteveccih gelişimlerine dayanaklık buyurmak oluyor. Türkiye genelinde hususi Eğitim Merkezi'nde kurulan manzume atölyelerinde geniş zihnî mânialı öğrenciler, mektep sonrası iş dünyasına hazırlanıyor. Bu kapsamda 2015'ten beri 60 ilde 112 okulda, 100 binden çok öğrenciye ulaşıldı. 2021'de ise projeden mecmu 20 bin mektepli faydalandı.

Otizmli kollar ‘İçimdeki Hazine' Projesi'yle engelleri aşıyor
Otizmli evlatların eğitimine arkalamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı himayesinde başlatılan ‘İçimdeki Hazine' Projesi, okullara kurulan hususi sınıflar ve parasız sayısal uygulamaları hususi çocuklarla buluşturuyor. Proje kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı'na ilişkin 18 ildeki okulda, Turkcell'in kurduğu 21 skor İçimdeki Hazine hususi sınıflarında 10 bine yaklaşan içe yöneliklik çeşitlilik bozukluğu yahut öğrenme zorluğu canlı çocuğun eğitimine dayanaklık buyurmak olunuyor. Proje, 2021 senesinde online şekilde bitmeme etti ve pedagoji bilimi içerikleri EBA üstünden öğrencilere ulaştı.

‘Turkcell Diyalog Müzesi' ayrımlı dünyaların kapılarını açıyor
İstanbul Social Enterprise ortaklığıyla yaşama geçirilen ‘Karanlıkta Diyalog' sergisine, ‘Sessizlikte Diyalog' sergisinin de eklenmesiyle baş başa ‘Turkcell Diyalog Müzesi' ismi altında sürekli müşterek müze oluşturuldu. Turkcell desteği ile ziyaretçileri müşahede ve sema mânialı rehberler eşliğinde ayrımlı müşterek dünyaya haiz proje, İstanbul'da 50'ye yaklaşan müşahede ve sema engelliye istihdam sağlıyor. Müzenin ziyaretçi sayısı 2021'de 10 bini bulurken; ılımlı vadede 65 bin, derinlemesine vadede ise 75 bin ziyaretçiye ulaşım hedefleniyor.

‘Engelsiz Spor' ile 10 bine yaklaşan bireye ulaşım sağlandı
2021 senesinde ‘Engelsiz Spor' Projesi kapsamında pandemi çağında evde bulunan mânialı sporculara dayanaklık buyurmak düşüncesince pedagoji bilimi programı hazırlandı. Toplamda 40 ayrımlı videodan oluşan engin pedagoji bilimi programında; görme, işitme, bedenî mânialı bireylerin ve otizmli evlatların zat gereksinimlerine hususi şekilde hazırlanmakta bulunan içerikler, Turkcell Engelsiz Akademi ve Turkcell YouTube kanalı üstünden ulaştırıldı. Proje kapsamında 10 bine yaklaşan mânialı bireye ulaşım sağlandı.

Engelsiz Spor Projesi kapsamında geçtiğimiz senelerde Millî Eğitim Bakanlığı himayesinde 11 spor sınıfı kuruldu, 10 bine yaklaşan mânialı öğrenciye ulaşım sağlandı. Pandemi çağında engin pedagoji bilimi ile öğrencilere dayanaklık buyurmak bitmeme etti.

‘Engelleri Aşan Filmler' TV+'ta
Türkiye'nin sayısal göstergeç platformu TV+, mânialı kullanıcıları düşüncesince 2019 senesinde açmış olduğu ‘Engelleri Aşan Filmler' kategorisini bu sene da yenilemeyi sürdürüyor. Görme ve sema mânialı seyircilerin de platformdan denktaş halde faydalanması düşüncesince etkin TV+; filmlere detaylı altyazı, ayraç dili ve ünlü tasvir alternatifleri ilaveten kullanıcılara sunuyor. Engelli erler düşüncesince akıllıca bir duruma getirilen 20'nin üstünde film, Engelleri Aşan Filmler kategorisinin yanı esna 555. kanalda ve Plus salonlarda arazi alıyor.

Engelsiz Akademi mânialı kişilere yararlı içerikler sunuyor
Turkcell Akademi, mânialı kişilere hususi eğitimlere herhangi müşterek sene ayrımlı içerikler ilaveten engin öğrenime yardıma bitmeme ediyor. Platformda bugüne derece teknolojiden şahsi gelişime, iş dünyasından liderliğe, inovasyondan girişimciliğe derece ayraç dili ile eğitimler ve ‘Türk İşaret Dili' eğitimi sema mânialı kişilere görev veriyor. Görme mânialı erler düşüncesince IOS ve Android eğitimleri, mânialı kişilere yaklaşım dair ‘Engelsiz Yaşam' eğitimleri ve bu sene katılan spor eğitimleri ile mânialı bireylerin yararlı içeriklerle buluşması sağlanıyor.

Görme mânialı erler düşüncesince dünyada müşterek ilk: ‘Hayal Ortağım'
Turkcell'in müşahede mânialı kişilere müteveccih geliştirdiği ‘Hayal Ortağım' uygulaması, dünyada müşterek evvel şekilde özen çekiyor. Görme engellilerin bilgiye ve teknolojiye erişimini hazırlop bir duruma getiren uygulama; kullanıcılarına beyaz perdede ünlü betimleme, gündeş kenar yazısı ve haber, mestur bölgelerde yönleme servisi sunuyor. Hayal Ortağım, tamamı operatörler üstünden parasız indirilebiliyor.

Yüz Yüze Müşteri Hizmetleri'nde ayraç diliyle görüntülü dayanaklık buyurmak alınabiliyor
Turkcell, 2019'da başlatmış olduğu Yüze Yüze Müşteri Hizmetleri marifetiyle Turkcell ve Turkcell Superonline sema mânialı müşterilerinin dünyasına yaygı getiriyor. Turkcell Dijital Operatör ve İşaret Dilim uygulamaları hizmetine Mayıs 2020'de BiP kanalının da eklenmesiyle baş başa bu uygulamalardan Turkcell ve Superonline mağazalarında iken Yüz Yüze Müşteri Hizmetleri'ne ulaşılarak, haftanın herhangi müşterek haset 10.00-01.45 saatleri ortada ayraç diliyle görüntülü görev alınabiliyor. Bu kapsamda maaş kestirmece 3 bin sema mânialı alıcıya görüntülü davet cihazı merkezinden görev veriliyor.

Spor bariyer tanımıyor
Turkcell'in Bedensel Engelli Spor Federasyonu'nun ayak topu branşı ile 2016 senesinde başlatmış olduğu iş birliği; yukarı fazladan dü Avrupa şampiyonluğu ve müşterek dünya ikinciliğine erbap bulunan ampute futboldan çelim güreşine, okçuluktan haltere, danstan eskrime derece 18 branşa yayıldı. Bu sponsorluklarla baş başa tamamı branşlarda 9 bin 289'u erkek, bin 819'u avrat sportmen iktisap buyurmak kıl payı mecmu 11 bin 108 lisanslı sportmen desteklendi. Bu sene Tokyo'da gerçekleşen Paralimpik Oyunları'nda mânialı sporcular; 1 altın, 3 sim ve 6 tunç iktisap buyurmak kıl payı mecmu 10 olimpiyat madalyasını ülkemize getirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ