USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Erzurum'un şita potansiyeli turizm yatırımlarını artırıyor

Kış turizminin flaş merkezlerinden Erzurum'da dünkü meydana getirilen ve yenilenen otellerle hem kentteki döşek kapasitesi bununla beraber istihdam edilen ad sayısı artıyor.

Erzurum'un şita potansiyeli turizm yatırımlarını artırıyor
11-03-2022 13:18
Erzurum

Erzurum Valisi Okay Memiş, AA muhabirine, turizmde esbak senelerde bulunmadığı denli güzel zaman yaşandığını söyledi.

Palandöken Kayak Merkezi'nde rastgele sabık sene elan müşterek tomar taleple erinç karşıya kaldıklarını tabir fail Memiş, "Bu bizlere şurası gösteriyor. Bir, insanoğlu Erzurum'a geldiklerinde bahtiyar oluyor; iki, mevrut müşterek elan geliyor; üç, arzu artıyor. Demek ki kılıç şita turizminde iyiye akıllıca revan kentiz." dedi.

Erzurum'un dünyada 2 bin rakıma müesses nadir şişman şehirlerden olduğunu, turistlerin havalimanına indikten 10 ahit sonraları ulaştıkları Palandöken'de ski yapabildiğini özetleyen Memiş, dünyada bunun örneğinin bulunmadığını vurguladı.

Yeni otel yapımının yanında bulunan oteller de kalitesini yükseltiyor

Memiş, turizmde konaklamanın önemine dikkati çekerek şöyleki bitmeme etti:

"Bizim kepez otellerimiz ayrımsız sürede kent oteli. kent elhak dağla bitişik. Bu sunturlu müşterek avantaj. Onun düşüncesince kepez otellerindeki fariza kalitemiz müşterek hayli yüksek. Bunu baş döndürücü önemsiyoruz. Bu sene dağdaki oteller çıkarlarını düzeltilmiş etmeye başladı, rastgele otel minimum 30 milyon lira sarf yaparak çıkarlarını yeniliyor. 4 belli otellerimiz 5 yıldıza dönüşüyor. Mevcut oteller standartlarını yükseltiyor. Bu elan birinci sınıf fariza demek. Ayrıca dünkü müşterek 4 belli otel faaliyete geçti. Dünya çapında tanıdık 5 belli oteller zincirinin şubesi Erzurum'da yapıldı, bu ay bakımından faaliyete geçecek. Yine evren çapında ünlü müşterek grup, müşterek 5 belli otel inşası düşüncesince toprak satın almıştı, Palandöken Dağı'nda bu otelin yapımına başlayacaklar."

Kent merkezi ve Palandöken'deki oteller branşında toprak meydan tesislerdeki restorasyon çalışmalarına ayraç fail Memiş, "Burada kısaca 2 bin döşek kapasitesini dünkü meydana getirilen otellerin hizmete girmesiyle az elan 1 yılda 3 bine çıkarıyoruz. Bu istihdam, turizm hizmetleri standardının yükselmesi, esnafın ve Erzurumluların bu işten hesaplı yönden kazanması demektir. Allah'a şükür iyiye gidiyoruz." dedi.

"Türkiye'deki müşterek numaralı şita sporları merkeziyiz"

Erzurum'da 2011'de planlı Kış Olimpiyatları düşüncesince meydana getirilen tesislerin Kovid-19 salgını sürecinde baş döndürücü derin kullanılamadığını, bundan böyle baş döndürücü derin halde kullanılacağını tamlayan Memiş, "Türkiye'deki müşterek numaralı şita sporları merkeziyiz." halinde konuştu.

"Saat 08.00'da aç zaman 17.00'da kapat değil zaman 24.00'e denli dört başı mamur tesislerimiz açıkça olacak. Havuzlarımız, curling salonumuz, patinaj pistlerimiz... Bunu gittikçe göreceksiniz." ifadesini kullanan Memiş, dört başı mamur federasyonları Erzurum'da aktiflik hazırlamaya çağırma etti.

Kış turizmi denli spor tesislerin de şehrin ekonomisine ulama yapmasının önemine ayraç fail Memiş şunları kaydetti:

"Hem gökçe gökçe gökçe yazın hem de kışın arsıulusal ve millî organizasyonları yapabileceğimiz müşterek Erzurum var. FIFA standartlarında 20 ayak topu sektörü var. Biz hem sporda hem turizmde 12 ay süresince misafirlerini gözleyen ve buna müheyya bulunan kentiz. Kayak hususi müşterek spor, rastgele müşterek yaralanma ve kazaya erinç ekiplerin alelacele engelleme etmesi baş döndürücü önemli. Bu manada da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Jandarma Arama Kurtarma timleri, polisimiz, Büyükşehir Belediyemize ilişik takımlar 24 zaman hazırlar ve alelacele vakalara engelleme ediyorlar."

"Konaklı ve Palandöken'in birleştirilmesi umut projemiz"

Kentin şita turizminde rastgele sabık çağ iyiye gittiğini vurgulayan Memiş şöyleki bitmeme etti:

"Geçtiğimiz senelerde ski merkezlerinde 1 milyon turisti hedeflemiştik, şu an 1,5 milyona akıllıca gidiyoruz. Bu numara rastgele sene aşılarak gidecek. Rüya projemiz var, Konaklı ile Palandöken'i kombinasyon projesi. Onun hazırlıklarını da tamamlıyoruz. Bu projeyi yaşama geçirirsek evren çapında ski merkezi oluruz. Ben de kayağı burada öğrendim, baş döndürücü bilmiyordum ama Konaklı'da ski yapınca buraya sarf oldum, adeta dünkü müşterek toprak keşfettim, görkemli müşterek yer. Konaklı'da 4-5 pistimiz var. 3'ü arsıulusal ski yarışmalarının yapılabileceği standartlarda. Büyükşehir Belediyemiz hem Palandöken'de hem de Konaklı'da sunturlu kalburüstü hizmetler yürütüyor."

"Günlük 20 bin misafirimizi ağırlayacak telesiyej tesislerimiz var ama bizim döşek kapasitemizi artırmamız lazım. Her sene gelip burayı keşfeden gine Palandöken ve Konaklı’ya geliyor." diyen Memiş, Palandöken'de 1 milyona DOĞRU dikme diktiklerini ve bunların yüzdelik 85'inin filizlendiğini, şahısların 10-15 sene içinde dört başı mamur o dağlarda ormanlar içinde ski yapacaklarını söyledi.

Vali Memiş, verdikleri emeklerin karşılığını almaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Artık insanoğlu bu sektörden sevinçli ki hem otellerini yeniliyor hem de dünkü oteller yapıyor. (Kent merkezi ve Palandöken'deki oteller bölgesi) En az 5 bin döşek kapasitesine çıkmamız lazım. Belki elan da fazlasına çıkacağız. Bu bizim düşüncesince baş döndürücü önemli." ifadesini kullandı.

Erzurum'da kışın 3 bini hayli isim turizm sektöründe istihdam ediliyor

Kent merkezi ve ilçelerinde mecmu 160 konaklama tesisine cemaat Erzurum'da turizm ruhsatlı 122 otel bulunuyor. Çeşitli standartlardaki 122 otelde 3922 oda, 7919 döşek kapasitesi bulunuyor.

İl genelindeki kurumların misafirhaneleri de eklendiğinde göz sayısı 4500'e, döşek sayısı ise kısaca 10 bine çıkan ilde, sezona uyarınca mütebeddil personel istihdamı sayısı çabucak kışın 3 bini geçiyor.

Yeni meydana getirilen otellerle hem göz hem istihdam sayısının artırılması hedeflenen ilde bu sene birisi 5 yıldızlı, 3'ü üç belli otel düz yazı edildi. 2'si çelimsiz müddet evvel hizmete giren, öbür 2'si de tamamlanma etabında bulunan bu oteller haricinde şehirde müşterek otel elan yapılması planlanıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ