USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Estonya Dışişleri Bakanı Liimets: Estonya ve Türkiye NATO'da baş döndürücü güzel dü müttefik

Estonya Dışişleri Bakanı Liimets, "Estonya ve Türkiye NATO'da aşırı güzel dü müttefik. Türkiye'yi düzenlilik kaygılarımızı aşırı güzel anlayan, yeteneği yüksek, güzel birlikte bağlaşık adına görüyoruz." dedi.

Estonya Dışişleri Bakanı Liimets: Estonya ve Türkiye NATO'da baş döndürücü güzel dü müttefik
21-01-2022 13:03
Ankara

Resmi görüşme düşüncesince Türkiye'de bulunan Liimets, düet ilişkileri, arsıulusal ve lehçe konuları, Türkiye ve Estonya'nın NATO ortaklığını ve Türkiye'nin Avrupa Birliğine (AB) üyelik dönemini AA muhabirine değerlendirdi.

Anıtkabir'i görüşme ettiğini, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte araya geldiğini özetleyen Liimets, ziyareti kapsamında bugün Adana'da iare birlikte korunma merkezinde araştırmalarda bulunacağını belirtti.

Liimets, Türkiye ve Estonya ilişkilerinin birlikte asra dayandığını hatırlatarak "2024 senesinde diplomatik ilişkilerimizin 100. sene dönümünü kutlayacağız. Bunca zaman, ülkelerimiz ortada herhangi birlikte sabık sene gelişen ve güçlenen baş döndürücü güzel ilişkilerimiz oldu." ifadellerini kullandı.

"Konuşacak ve inkişaf kaydedilecek baş döndürücü obje var"

Ankara'daki temasları esnasında başta düet ilişkiler, tutum ve asayiş mevzularına odaklandıklarını dile getiren Liimets, "Bu sene ayrımlı bölgelerde ince birlikte tomar görüşme yapmayı planlıyoruz. Bir de elbette gezim de ehemmiyetli alanlardan biri. İstanbul ile Estonya'nın başkenti Tallin ortada da aracısız uçuşlarımız bulunduğu düşüncesince baş döndürücü mutluyum. Yani konuşacak ve inkişaf kaydedilecek baş döndürücü obje var." dedi.

Liimets, dü dünya ortada bu sene hâlâ birlikte tomar vekil etkileşim olacağını ve iş heyetlerinin birbirini görüşme edeceğini belirterek Türkiye ve Estonya ortada ticaret, sayısal ve defans iş birliğinin ilerleyeceğini söyledi.

İkili ülkenin nice bölgede teşrikimesai potansiyeli taşıdığını ve iş heyetlerinin aykırı ziyaretlerde bulunmasını umduğunu dile getiren Liimets, "Dijitalleşme deneyimimizi, iş birliğini ilerleterek bu bölgede etkin şirketlerle kıvançla paylaşacağız. Ayrıca elbette ki defans da (iki dünya arasındaki) nazarıitibar dallarından biri. Potansiyeli bulunduğunu gördüğümüz bu cins alanlar var." sanarak konuştu.

"Estonya ve Türkiye NATO'da baş döndürücü güzel dü müttefik"

Eva-Maria Liimets, dü ülkenin asayiş alanındaki teşrikimesai ve NATO ortaklığına bağlı ise "Estonya ve Türkiye NATO'da baş döndürücü güzel dü müttefik. Türkiye'yi asayiş kaygılarımızı baş döndürücü güzel anlayan yeteneği yüksek, güzel birlikte bağlaşık adına görüyoruz. Dolayısıyla hâlâ andıran teşrikimesai düşüncesince fırsatlar bulunduğunu düşünüyoruz. Türkiye'nin NATO'ya bulunan bağlılığına müteşekkiriz." değerlendirmesinde bulundu.

Birkaç sene geçmiş Türk pilotların NATO içerisinde Baltık iklim bölgesini esirgeme vazifesini üstlendiğini hatırlatan Liimets, Estonya ve Baltık devletleri düşüncesince ehemmiyetli bulunan bu asayiş üzerine verdiği yardım düşüncesince Türkiye'ye gönül borçlusu olduklarını söyledi.

Liimets, Estonya Genelkurmay Başkanı Martin Herem'in Türkiye'ye öngörülen ziyaretine bağlı de "NATO'da baş döndürücü andıran teşrikimesai yaptığımız düşüncesince erkânıharbiyeiumumiye başkanlarımızın da birlikte araya gelmiş şekilde bu mevzuları ele alabilmesi baş döndürücü güzel." değerlendirmesini yaptı.

Siber asayiş mevzusuna da dikkati çekici Bakan Liimets, Türkiye'nin Tallin'de bulunan NATO Ortak Siber Savunma Mükemmeliyet Merkezi'ne uzuv bulunduğunu ve dü ülkenin bu bölgede da andıran teşrikimesai yürüttüğünü belirtti.

Rusya-Ukrayna gerilimi

Liimets, Avrupa'nın en kuzeyindeki ülkelerden Estonya ile güneyinde toprak meydan Türkiye'nin şu anda bölgede benzeşim asayiş kaygılarını paylaştığını dile getirdi.

Temaslarında bu konuların ele alındığını tamlayan Liimets, NATO içre alana müteveccih asayiş tehditlerinin paylaşıldığının vurgulanmasının ve NATO'nun aktüel asayiş tehditleriyle yüzleşmek düşüncesince defans ve caydırıcı konumunu elbette güçlendirmesi icap ettiğinin ele alınmasının önemine dikkati çekti.

Eva-Maria Liimets, Rusya ve Ukrayna arasındaki huzursuzluğa benzeşim birlikte durumun Baltık branşında yaşanmasına müteallik birlikte riziko olup olmadığına bağlı şunları kaydetti:

"Ukrayna sınırlarındaki askeri tahaşşüt ve Rusya Federasyonu'nun askeri güçlerinin artışı üzerine baş döndürücü endişeliyiz. Uluslararası toplum, oradaki gerilimi indirmek düşüncesince birlikte araya geldi. Şu anda Avrupa'nın kuzeyinde yandaki alanımızda benzeşim birlikte gidiş görmüyoruz ancak elbette ki biz bulunan hali yatıştırmaya asistan edinmek düşüncesince teşrikimesai yapmalıyız. Çünkü bu hoppadak Ukrayna düşüncesince değil, hepsi Avrupa düşüncesince hakkıyla birlikte asayiş riskidir. Çünkü Avrupa'da acemi birlikte harp banko ikrar edilemez."

Göç konusu ve Türkiye'nin AB'ye üyelik süreci

Türkiye'nin coğrafi konumunun hicret krizinin kavşağında toprak aldığını kail Liimets, "Topraklarında milyonlarca mülteciye ev sahipliği fail Türkiye'nin mevzuya yaklaşımını hakkıyla ölçüm ediyoruz." dedi.

Liimets, Estonya'nın Türkiye'deki ve bambaşka ülkelerdeki kamplara maddesel dayanak sağladığını belirterek "Milyonlarca Suriyelinin ülkesini ayrılma kılmak mecburiyetinde kaldığını görüyoruz. Hepimiz elimizden gelenin en iyisini hazırlamaya çalışmalıyız ki bu dünya siyasal birlikte çözüme kavuşsun ve hepsi sığınmacılar emniyetli birlikte halde anne vatanlarına dönebilsin." sanarak konuştu.

Estonya'nın herhangi birlikte devir Avrupa Birliği'nin genişlemesinden yana bulunduğunu tamlayan Eva-Maria Liimets, NATO'da filhakika baş döndürücü güzel birlikte bağlaşık bulunan Türkiye'nin yavuklu dünya adına reformlarla AB'ye üyelik amacında ilerlemesini umduklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ