USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Fed Başkanı Powell: Mart toplantımızda ürem artırımının akıllıca olacağını düşünüyoruz

Jerome Powell, "Ekonomik verileri izlemeye bitmeme edeceğiz, hedeflere ulaşılmasını engelleyebilecek riskleri kumanda etmek düşüncesince mal politikası duruşunu akla yatkın halde ayarlayacağız." dedi.

Fed Başkanı Powell: Mart toplantımızda ürem artırımının akıllıca olacağını düşünüyoruz
02-03-2022 17:34
Washington DC

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, mart kocaoğlan toplantısında ürem artırımının "uygun olacağını" düşündüklerini tabir etti.

Fed, Başkan Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde, nısıf salname Para Politikası Raporu'na bağlı zaman yapacağı konuşmanın metnini yayımladı.

Konuşmasının başlangıcında Rusya'nın Ukrayna'ya müteveccih saldırısına yer veren Powell, "Çatışma, Ukrayna halkı düşüncesince şişman zorluklara illet oluyor. Amerika ekonomisi üstündeki tesirleri enine boyuna belgisiz ve vaziyeti yakından izleyeceğiz." ifadesini kullandı.

Powell, ekonominin güzeşte sene aşılamanın, normalleşmenin, maliye ve itibar politikası yardımıyla işletmelerin dosdoğru mali durumlarının etkisiyle çelimli birlikte çabucak genişlediğini belirterek, Omicron varyantının aceleci yayılmasının bu senenin başlangıcında hesaplı faaliyette birlikte hacim yavaşlamaya sefer açtığını fakat hanuman kocaoğlan ortasından buyana vakaların incitici birlikte biçimde düşmesiyle yavaşlamanın çelimsiz sürdüğünü kaydetti.

"Ücretler levent boylu zamanlardan buyana aceleci biçimde artıyor"

İş gücü sahasının sonuç basamak yoğun düzen olduğuna dikkati çekici Powell, avarelik oranının güzeşte yıla gereğince ehemmiyetli seviyede azaldığını, iş gücü talebinin aşırı çelimli bulunduğunu ve iş gücüne katılma hızlanırken iş gücü arzının edisyon altında kaldığını aktardı.

Powell, "İşverenler açıkça pozisyonları doldurmakta zorlanıyor, benzeşim yepyeni sayıda iştirakçi acemi işler düşüncesince işten ayrılıyor ve ücretler levent boylu zamanlardan buyana en aceleci biçimde artıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Enflasyonun güzeşte sene incitici birlikte biçimde arttığına da ayraç fail Powell, şu anda bankanın levent boylu vadeli yüzdelik 2 hedefinin enine boyuna üstünde seyrettiğini kaydetti.

Powell, sunma kesintilerinin beklenenden hâlâ levent boylu sürdüğünü, salgınla şiddetlendiğini ve paha artışlarının bundan sonradan hâlâ enli birlikte servet ve misyon yelpazesine yayıldığını bildirdi.

Enflasyonda bu sene azalma beklentisi

Yüksek enflasyonun, ilkin gıda, korunma ve erişim kabilinden esas gereksinimlerin hâlâ faziletkâr maliyetlerini karşılayamayanlar üstünde ehemmiyetli güçlük yarattığının bilincinde olduklarını tamlayan Powell, "Güçlü birlikte iş gücü piyasasını beslemek düşüncesince yapabileceğimiz en dobra şeyin levent boylu birlikte genişlemeyi isteklendirme geçirmek bulunduğunu biliyoruz ve bu fakat paha istikrarı zarfında mümkün." ifadesini kullandı.

Powell, mevrut hesaplı verileri izlemeye bitmeme edeceklerini ve hedeflere ulaşılmasını engelleyebilecek riskleri kumanda etmek düşüncesince itibar politikası duruşunu akıllıca biçimde ayarlayacaklarını vurguladı.

İş gücü alanı koşulları, şişkinlik baskıları ve şişkinlik beklentileri ile mali ve arsıulusal gelişmeler müdahale peyda geçirmek neredeyse aşırı muhtelif detayları dikkate alacaklarının altını çizen Powell, "Mali desteğin eksilen tesirleri ve itibar politikası desteğinin kaldırılması zımnında sunma kısıtları hafifledikçe ve arzu itidalli bir duruma geldikçe enflasyonun sene süresince düşmesini bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Politika desteğini tahammül süreci bilançoda küçülmeyi de içerecek

Powell, şişkinlik beklentileri ve şişkinlik üstünde birlikte paradigma faktörden meydana gelen muhtemel üst taraflı edisyon risklerine erinç titiz olduklarını vurgulayarak, sürdürülebilir birlikte büyümeyi ve çelimli birlikte iş gücü piyasasını isteklendirme ederken hâlâ faziletkâr enflasyonun sürekli bir duruma gelmesini mâni temdit etmek düşüncesince siyaset araçlarını akıllıca biçimde kullanacaklarını kaydetti.

Para politikasının gelişen hesaplı ortama ahenk sağladığını ve sağlamaya da bitmeme edeceğini aktaran Powell, "Net servet alımlarımızı kademeli adına kaldırdık. Yüzde 2'nin enine boyuna üstündeki şişkinlik ve çelimli iş gücü alanı ile bu ayki toplantımızda federal kaynak payı maksat aralığını yükseltmenin akıllıca olacağını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

Powell, bulunan şartlarda siyaset desteğini tahammül döneminin hem ürem artışlarını aynı zamanda Fed'in bilançosunun boyutunda azalmayı içereceğini belirtti. Bilançonun küçültülmesine ürem tasarruf süreci başladıktan sonradan başlayacağına ayraç fail Powell, baştan envestisman ayarlamalarıyla öngörülebilir birlikte biçimde ilerleyeceğini tabir etti.

"Savaşın Amerika ekonomisi üstündeki tesirleri belirsiz"

Ukrayna'ya müteveccih saldırı, bitmeme fail savaş, yaptırımlar ve doğacak olayların Amerika ekonomisi üstündeki çelimsiz vadeli etkilerinin belirsizliğini koruduğunu vurgulayan Powell, bu ortamda akıllıca itibar politikasını belirlemenin ekonominin hayret şekillerde geliştiğini bildirme etmeyi gerektirdiğini kaydetti.

Powell, mevrut verilere ve gelişen görünüme karşılık vermede "atik" olmalarının gerekeceğini tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ