USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fed Başkanı Powell'dan Omicron varyantı uyarısı

Fed Başkanı Powell, Kovid-19 olaylarındaki sonuç artışın ve Omicron varyantının ortaya çıkmasının, istihdam ve hesaplı çalışkanlık üstünde aşağılık taraflı riskler oluşturduğuna, enflasyona bağlı belirsizliği ise artırdığına ilişikli Kongreyi uyaracak.

Fed Başkanı Powell'dan Omicron varyantı uyarısı
30-11-2021 03:59
Washington

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, dünkü insan koronavirüs (Kovid-19) olaylarındaki akıbet artışın ve Omicron varyantının ortaya çıkmasının, istihdam ve konuşu çalışkanlık üstünde dun taraflı riskler oluşturduğuna, enflasyona ilişikli belirsizliği ise artırdığına değgin Kongreyi uyaracak.

Fed, Başkan Powell'ın 30 Kasım'da ABD Senatosunun Bankacılık, Konut ve Kentsel İşler Komitesinde Koronavirüs Yardım, Destek ve Ekonomik Güvenlik Yasası'na (CARES) ilişikli yapacağı konuşmanın metnini yayımladı.

Ekonominin güçlenmeye bitmeme ettiğini tamlayan Powell, Delta varyantı olaylarındaki artışın güzeşte yaz ilerlemeyi muvakkat adına yavaşlattığını, hanehalkı ve pres masraflarında büyümeyi kısıtladığını, hazırlık zinciri aksamalarını yoğunlaştırdığını ve bazısı hallerde inanların işlerine dönmesini yahut iş aramasını engellediğini kaydetti.

Powell, maliye ve mülk politikası ile hanehalklarının ve işletmelerin finansal durumlarının talebi desteklemeye bitmeme ettiğine ayraç ederek, akıbet verilerin, vakalardaki ilkgüz kocaoğlan sonrasındaki düşüşün konuşu büyümede ortak toparlanmaya yanıt geldiğini gösterdiğini aktardı.

Gayri temiz yurtiçi hasılada 2021'de kısaca yüzdelik 5'lik gelişme beklendiğini ve bunun akıbet yılların en aceleci büyümesi bulunduğunu tamlayan Powell, umumi konuşu faaliyette bulunduğu kabil iş gücü piyasasındaki koşulların da iyileşmeye bitmeme ettiğini bildirdi. Powell, azami istihdama iktiran kılmak düşüncesince elan katılması müstelzim sefer olduğuna dikkati çekerek, ilerlemenin bitmeme etmesini beklediklerini anlatım etti.

Enflasyonist baskılar doğacak yıla denli bitmeme edecek

Salgın kaynaklı bildirme ve arzu dengesizliklerinin bazısı alanlarda kayda bedel paha artışlarına katkıda bulunduğunu yineleyen Powell, hazırlık zinciri sorunlarının, üreticilerin ilkin ürünlere müteveccih çelimli talebi karşılamasını zorlaştırdığını aktardı.

Powell, erke tutarları ve kiralardaki artışların da enflasyonu üst akıllıcasına ittiğine ayraç ederek, enflasyonun, Fed'in yüzdelik 2'lik etraflıca vadeli hedefinin enine boyuna üstünde ilerlediğini kaydetti.

Arz ve arzu dengesizlikleri azaldıkça enflasyonun doğacak sene ehemmiyetli seviyede düşmesini beklemeye bitmeme ettiklerini vurgulayan Powell, "Arz kısıtlarının kalıcılığını ve etkilerini kestirim geçirmek zor, fakat demin enflasyonu üst akıllıcasına iten faktörlerin doğacak yıla denli uzayacağı görülüyor." ifadesini kullandı.

Powell, iş gücü piyasasındaki aceleci iyileşmeyle de beraberce durgunluğun azalmakta ve ücretlerin aceleci ortak halde yükselmekte bulunduğunu aktardı.

Omicron varyantı üzerine önce kez değerlendirmede bulundu

Fiyat istikrarı hedefine ilişikli olduklarının altını çizen Powell, "Araçlarımızı, hem ekonomiyi bununla ortak çelimli ortak işgücü piyasasını sübvanse geçirmek ve faziletkâr enflasyonun kalımlı bir duruma gelmesini mâni olmak düşüncesince kullanacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Powell, Omicron varyantına önce kez değinerek, "Kovid-19 olaylarındaki akıbet artma ve Omicron varyantının ortaya çıkması, istihdam ve konuşu çalışkanlık üstünde dun taraflı riskler oluşturmaktadır ve mal şişkinliği düşüncesince belirsizliği artırıyor." ifadesini kullandı.

Salgınla ilgilendiren elan çok endişenin şahısların düzentileme isteğini azaltabileceğini ve bunun da iş gücü piyasasındaki ilerlemeyi yavaşlatabileceğini tamlayan Powell, bu durumun, hazırlık zinciri aksamalarını da yoğunlaştırabileceğini kaydetti.

Powell, Fed adına istihdamda kusursuz toparlanmayı sübvanse geçirmek ve paha istikrarı hedefine iktiran kılmak düşüncesince ellerinden mevrut değme şeyi yapacaklarını vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ