USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas: İsrail işgalinin bitmeme etmesini bildirme etmeyeceğiz

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistinlilerin İsrail işgalinin bitmeme etmesini onama etmeyeceğini ve İsrail uygulamalarına hakkında sabırlarının kalmadığını belirterek, arsıulusal sulh konferansı çağrısını yineledi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas: İsrail işgalinin bitmeme etmesini bildirme etmeyeceğiz
31-12-2021 19:44
Kudüs

Abbas, Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketi Fetih'in kuruluşunun 57'nci sene dönümünü münasebetiyle meydana getirdiği ve Filistin resmi televizyonunda gösterilen konuşmasında, "İsrail'e ve liderlerine, yerleşimcilerine ve fanatiklere, bedeli ne olursa olsun işgalinizin ve topraklarımızdaki yerleşimlerin devamını ikrar etmeyeceğimizi söylüyoruz." dedi.

"Halkımızın kısaca 80 senedir yaşamış olduğu bu biberli gerçekliğe sabrımız tükendi. Kudüs şehrinin karakterini ve kimliğini fark etmek düşüncesince koyduğunuz dizgesel uygulamaları, ilkin Mescid-i Aksa, Kıyamet Kilisesi ve Harem-i İbrahim Camisi kazanmak az daha mübarek yerlerimize dirlik saldırıları ikrar etmeyeceğiz." ifadelerini kullanan Abbas, Fetih'in yapılış sene dönümünün, İsrail işgalinin bitmeme ettiği, ırkçılık, etnik temizlik ve birleştirme terörizmin en kötü politikalarının uygulanmış olduğu aşırı alıngan ve çetin koşullara bedel geldiğini belirtti.

Uluslararası sulh konferansı çağrısını yineleyen Abbas, şunları söyledi:

"Başkenti Kudüs bulunan Filistin Devleti'nin topraklarında işgale akıbet özgülemek amacıyla, Uluslararası Dörtlü Komite'nin gözetiminde, arsıulusal meşruluk kararlarına akla yatkın namına düzenlenecek müşterek konuşma çerçevesinde adaletli ve şümullü müşterek sulh gerçekleştirmek düşüncesince elimizi uzatıyoruz."

Abbas, "İşgalin devamını sonsuza derece ikrar etmeyeceğimizi yineliyoruz. Bu sebeple akıbet gelişimleri incelemek, halkımıza ve topraklarımıza dirlik işlenen bu ihlaller ve suçlarla savaş düşüncesince mukteza kararları ikrar etmek acemi senenin başlarında müşterek Filistin Merkez Konseyi toplanması çağrısında bulunduk." ifadelerine arazi verdi.

Abbas ayrıca, Filistin vatanlarını ve halkını birleştirecek, millî donanması havi müşterek hükümet ihdas çalışmalarını temdit lafı verdi.

Fetih Hareketi, 1 Ocak 1965'te Filistinli reis Yasir Arafat'ın öncülüğündeki müşterek kol kabilinden kurulmuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ