USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Filistin, Türkiye'deki depremzedelere 20 bin uyku tulumu gönderiyor

Filistin Vakıflar Bakanlığı, "asrın felaketi" kendisine nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenler düşüncesince Türkiye'ye 20 bin uyku tulumu gönderileceğini duyurdu.

Filistin, Türkiye'deki depremzedelere 20 bin uyku tulumu gönderiyor
14-02-2023 17:09
Ramallah

Bakanlık yetkilileri, El Halil'de mevcut Ticaret ve Sanayi Odası merkezinde Türkiye'deki depremzedelere yollanmak az daha domestik müşterek uyku tulumu üreticisi şirket ile barışma imzaladı.

Vakıflar Bakanı Hatim el-Bekri, yetiştirici şirket ile meydana gelen barışma esnasında icra ettiği açıklamada, uyku tulumlarının depremzedeler düşüncesince güzeşte hafta başlattıkları iane kampanyası kapsamında gönderileceğini belirtti.

Şu anne derece kestirmece 1,4 milyon dolar iane toplandığını aktaran Bekri, "Bu yardımların kestirmece sıhhatsiz milyon doları 20 bin uyku tulumu satın alımına tahsis edilecek. Türkiye'nin isteğine layıkıyla bu sayıyı artırabiliriz." ifadelerini kullandı.

Bekri, Filistin halkının Türkiye ile çelimli dayanışmasına dikkati çekerek, afetzedelere ulaştırılması düşüncesince uyku tulumlarının biraz çağ ortamında hazırlanıp Türk Büyükelçisi'ne tasdik edileceğini söyledi.

"Yardımlarına koşun" sloganıyla meydana gelen kampanyanın cuma namazı gününe derece bitmeme edeceğini hatırlatan Bekri, 19 Şubat'ta da Türkiye ve Suriye'deki yardımları müzakere etmek az daha Türkiye'ye gideceğini kaydetti.

"Yardımlarına koşun" kampanyası, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Muhammed Iştiyye'nin buyrukları doğrultusunda, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere iane dercetmek amacıyla 9 Şubat’ta başlatılmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ