USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Finansal abra acemi enstrümanlar ve evcil teknolojiyle desteklenecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu sene mali istikrarın geliştirilmesi düşüncesince Türk lirasının güçlendirilmesi, faizsiz para alanındaki tensikat ve mali değişen teknolojinin kullanımının artırılmasına evleviyet verecek.

Finansal abra acemi enstrümanlar ve evcil teknolojiyle desteklenecek
30-01-2022 12:29
Ankara

AA muhabirinin Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerinden icra ettiği derlemeye göre, Bakanlık, bu sene parasal istikrarı kasılma geçirmek ve yükseltmek maksadı doğrultusunda başarım programını belirledi.

Bu kapsamda, parasal mahsul ve hizmetlerin çeşitliliği ile sistemin derinliğini tasarruf geçirmek neredeyse parasal meslek ve gerçek ekonomiyi destekleyecek birtakım tensikat yapılacak.

Tahvil Garanti Fonu oluşturularak gerçek bölüm şirketlerinin tahrifat ihraçları kolaylaştırılacak.

İç borçlanmada çakılı getirili ve Türk lirası cinsi enstrümanlara ağırbaşlılık verilerek döviz cinsi borçlanmanın oranı azaltılacak.

Finansal mahsul ve hizmetlerin etkinliği artırılacak, toy mahsul ve hizmetler geliştirilecek.

Faizsiz mal dalında siyasa ihya süreçlerini destekleyecek taşıt ve mekanizmalar oluşturulacak. Katılım mal düzenlemelerinin yaşama geçirilmesi ve kasacı dışı parasal firmaların faaliyetlerine müteveccih yasalı enfrastrüktür geliştirilerek, bu sektörlerdeki firmaların parasal sistemdeki paylarının artırılması düşüncesince lüzumlu icraat yapılacak.

Katılım mal sektöründeki sürdürülebilirlik ve içtimai mal faaliyetlerinin mühim planlaması ve uygulaması sağlanacak.

Yakın sevkülceyş ve boğunuk borç grubunda arazi meydan kredilerin taşınır kıymetleştirilebilmesine müteveccih mevzuat değişikliği tamamlanarak dengelem dışına nakil olanağı sağlanacak.

Fintek ekosisteminde yerel ve ulusal mahsul kullanması artırılacak

Dijital paranın teknolojik, konuşu ve türel bölümüne müteveccih çalışmaların neticeleri değerlendirilerek Dijital Lira Araştırma Geliştirme Projesi ortak numara safha uçman bulguları doğrultusunda, münteşir ve degaje katılımlı gelecek etap uçman testler yapılacak.

Ödemeler dalında çalışkanlık yayınlayan fintek müesseselerinin Merkez Bankasınca işletilen ifa sistemlerine ve kamusal nitelikteki data tabanlarına erişimi sağlanacak.

İstanbul Finans Merkezinin fintek dalında toptan özek olmasını güçlendirecek biçimde ödemeler dalında organizatör tecrübe sektörü kurulacak.

Fintek girişimlerinin desteklenmesi düşüncesince İstanbul Finans Merkezinde Finans ve Teknoloji Üssü oluşturulacak.

Türkiye’deki mal ekosistemine dayanaklık geçirmek hizmeti verici nazik parasal uygulayım bilimi firmalarının teftiş kapsamına alınarak üçüncü taraflardan meydana gelen risklerin en örgen indirilmesi, yerli, ulusal mahsul ve hizmetlerin kullanımının yaygınlaştırılması sağlanacak.

Ülke içre parasal bölgede beğenilen uygulayım bilimi ekosisteminin geliştirilmesini ve mal sektöründe dünyada dijitalleşmede mürşit devletler ortada olmasını destekleyecek biçimde bilgelik sistemlerine bağlı mevzuatın güncellenmesine bitmeme edilecek.

Teknolojik olanak ve araçlar, kalifiye insanoğlu kaynağıyla birleştirilerek parasal bu sektörün boyutuna, karmaşıklığına ve gelişimine makul “denetleyici teknolojiler” odaklı toy teftiş yürütüm ve metodolojileri yaşama geçirilecek.

Uluslararası toy düzenlemelere ahenk düşüncesince adımlar atılacak

Basel Komitesi'nin 2023 yılı başlangıcında uygulamaya koymayı düşündüğü “Basel III Final” düzenlemesi ilkin edinmek üzere, ilişik kasıntı ve kuruluşlarla lüzumlu mutabakatlar sağlanarak, kasacı ve kasacı dışı parasal bu sektörün arsıulusal düzenlemelere ahenk sağlaması ve bu kapsamda iklim tercihlerine makul tedbir yapılabilmesi düşüncesince lüzumlu mevzuat değişimleri yapılacak.

Avrupa Yeşil Mutabakatı'na ahenk kapsamında, yeşil bankacılık uygulamalarının geliştirilmesi düşüncesince sevkülceyş oluşturma, kurumsal yapılanma, riziko yönetimi, raporlama ve kamuoyuna izah sahalarında kanıt hazırlanacak.

Yatırım alındılı öndelik kredileri, yerel üretime ve yeşil yatırımlara çevrik toy ortak çerçeveye oturtulacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ