USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransa'da aşırı sahih çabucak yükselen kesinleşmemiş acemi ismi: Eric Zemmour

Fransa'da cumhur reisi seçiminde adaylığını hâlâ açıklamamasına karşın anketlerde çelimsiz müddette çabucak yükselen Zemmour, aşırı muhafazakar, İslam ve muhacir karşıtı, ulusalcı ve ulus-devlet anlayışını hazımlı insan namına öne çıkıyor.

Fransa'da aşırı sahih çabucak yükselen kesinleşmemiş acemi ismi: Eric Zemmour
22-10-2021 15:44
Paris

Fransa'da 10 Nisan 2022'de düzenlenecek cumhur reisi seçimin evvela turuna bağlı meydana getirilen anketlere göre, cumhurbaşkanlığına yöntemince namzet olması Eric Zemmour'un evvela turda alması muhtemel oy payı sonuç biraz ayda yüzdelik 5'ten 16-18'e denli çıktı.

Zemmour'un bazısı anketlerde aşırı sağcı rakibi Marine Le Pen'in "tahtını" sallaması, muhtemel oy oranının, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'unkine derece derece yaklaşması da dikkati çekti.

Aşırı sağcı yazarın adaylığına müşterek müddet evvela "hayal" alegori bakılırken, bunun artık ağır müşterek olabilirlik olduğu yorumları yapılıyor.

Fransız basınında ve kamuoyunda, Zemmour'un anketlerde çabuk yükselişinin nedenleri, politikacı tesiri ve aşırı sağcı yazarın geçmişi kabil mevzular kritik edilmeye başlandı.

Televizyon programlarına katılarak adını serbest kitlelere duyurdu

Paris'te 1958'de Cezayir menşeli Yahudi müşterek ailede dünyaya mevrut Zemmour'un anne babaları Fransa'ya Cezayir Bağımsızlık Savaşı esnasında geldi.

Zemmour, 1994'te Quotidien de Paris'te başladığı gazetecilik kariyerini 1996'da sağ merkezli Le Figaro gazetesinde sürdürdü.

2009'da müşterek göstergeç programında "suçluların çoğunun Arap ve siyahi" bulunduğunu söylemesi ve faziletkâr maaşına karşın baş döndürücü müşterek tomar mazruf üretmemesi zımnında Le Figaro'daki işine sonuç maruz Zemmour, 2013'te Le Figaro Magazine dergisine haftalık dağ bayır yazmaya başladı.

Kitapları da mevcut Zemmour, 2000'li zamanlardan itibaren nice göstergeç programına katılarak kamuoyunda henüz müşterek tomar görünür olmayı ve adını serbest kesime duyurmayı başardı.

Aşırı muhafazakarlık, İslam ve muhacir karşıtlığı, kültürel alegori bağdaşık müşterek el üzerinde nesir edilmiş milliyetçilik, ulus-devlet anlayışı Zemmour'un endişe dünyasını meydana getiren en ehemmiyetli kavramlar alegori öne çıkıyor.

Zemmour başkaca Fransa'da aşırı muhafazakarlık ile Yahudi kimliği ve sert milliyetçiliği harmanlayan önde mevrut esame ortada arazi alıyor.

Uzmanlar başkaca Zemmour'un adaletsizliğe ve ayrımcılığa üzerinde adam kızarmak namına "sistem karşıtı", üste düzen teorilerine vasıl eleştirilerde bulunduğuna dikkati çekiyor.

Ülkede canlı yabancıların dejenere olmasını icap ettiğini korumak için çaba sarfeden ve entegrasyona üzerinde bulunduğunu dile getiren Zemmour, kesif pıtrak İslam ve Müslüman karşıtı söylemlerde de bulunuyor.

İslam'ın politikacı plan bulunduğunu ve Fransa ile ahenkli müşterek kült olmadığını kanıt fail Zemmour, cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturması biçiminde ilkin "Muhammed" kabil Müslüman isimlerini yasaklayacağını belirtiyor.

Zemmour, ülkedeki hastalıkların kaynağının Müslümanlar, Araplar, siyahiler ve göçmenler bulunduğunu savunarak, üste göçmenlerin ülkeyi vazgeçme etmesi icap ettiğini söyleyerek İslam'ı ve Müslümanları "saplantı" biçimine getirdiğini ortaya koyuyor.

Nefreti körükleyen ifadeleri zımnında mülk cezası aldı

Zemmour, Eylül 2019'da müşterek göstergeç programında Müslümanlara üzerinde nefreti körükleyen ifadeleri zımnında 3 bin ekü mülk cezası çarptırıldı.

Mahkeme, programda Müslümanlara İslam ve Fransa ortada müşterek seçme yapması gerektiğini, banliyölerde başörtülü Müslüman bayanların Fransa'da İslam hakimiyeti ihdas etmek istediğini encam devam eden Zemmour'un bu açıklamalarının ayrımcılık içerdiğine hükmetti.

Eric Zemmour'un 20 Ekim'de müşterek asayiş fuarında incelemiş olduğu müşterek incitici menşur tüfeğini, "Şaka değil, art çekilin, art çekilin" niteleyerek gazetecilere doğrultması ülkede ruzname evet ve tepkiyle karşılandı.

Zemmour'un yükselişinin nedenleri

Aşırı sağcı edip Zemmour'un çabuk yükselişinin arkasında, anadan görme sağ-sol rekabetinin az henüz ortadan kalkmasının ve sol siyasetin kilo vermesinin yatmış olduğu değerlendirmesi yapılıyor.

Fransa'da 1950'li zamanlardan buyana sağ ve sol kızarmak bu şeklinde dü politikacı angıç ortaya çıkarken, henüz baş döndürücü sağ hükümetlerin yönettiği ülkede François Mitterrand ve François Hollande dönemlerinde sol iktidara geldi.

2017'deki meydana getirilen sonuç cumhur reisi seçiminde Macron iri muvaffakiyet sağlayarak anadan görme sağ ve sol partilere zamanı yenilgi yaşattı. Sonrasında biçim sol Sosyalist Partinin (PS) tesiri politikacı arenada ağır halde azaldı.

Öte yandan, Macron'un cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmasının peşi sıra uyguladığı politikalar sonucunda sağ, ilkin aşırı sağ yükselişe geçti.

Kasım 2018'de süregelen zerrin yeleklilerin gösterileri, iktisadi sorunlar, tekaütlük reformuna üzerinde meydana getirilen iş bırakımı ve eylemler zımnında popülaritesi sakıt Macron da İslam karşıtlığının sağ ve aşırı sağ seçmende prim yaptığını gözlemleyerek 2022'deki cumhur reisi seçiminde oy yöneltmek amacıyla bu politikalara yöneldi.

Zemmour'un aşırı sahih cumhur reisi seçiminde muhtemel zaferinin önünü açmaya başladığı yorumları yapılırken, çabuk yükselişi de sağ ve aşırı sağ görüşlerin derece derece henüz müşterek tomar döşeme kazanılmış olduğu çağda gerçekleşiyor.

Marine Le Pen'in babası Jean-Marie Le Pen'in dayanak vermesiyle Zemmour'un seçmenlerin gözünde haysiyet kazanılmış olduğu da anlatım ediliyor. Uzmanlar başkaca Zemmour'un Marine Le Pen'den henüz müşterek tomar aşırı sağcı bulunmasına karşın "muhafazakarlara" henüz hatırlı göründüğünü belirtiyor.

Eric Zemmour'un çabuk yükselişinin müşterek başka nedeni de basında ve göstergeç kanallarında baş döndürücü müşterek tomar görünür olması.

Zemmour'un baş döndürücü kesif göstergeç ekranlarına çıkarak kamuoyunda ve siyasette kendisini bildirme ettirdiği, bu manada medyanın Zemmour'un yükseliş trendinde ehemmiyetli gösteriş oynadığı düşünülüyor.

Eric Zemmour mavera taraftan cumhur reisi seçilmesi biçiminde iri dayanak almış olduğu medyanın gücünün sınırlandırılması icap ettiğini savunuyor.

Seçim kampanyasını aşırı sağcılar ve milliyetçiler hazırlıyor

Fransa'da hususi araştırmalarıyla maruf Mediapart sitesinin haberinde, elde edilmiş belgelerin ışığında ayrışık alanlarda Zemmour'un kampanyasını "Kahrolsun Cumhuriyet, Paris'e kral istiyoruz" sloganıyla bildik aşırı sağcı "Action Française", gene aşırı sağcı "Generation Idenditaire"nin emektar üyeleri ve ulusalcı "Ligue du Midi" örgütünün hazırladığı anlatım ediliyor.

Kampanyaya tedarik amacıyla müşterek sene evvela bu ekibin oluşturulmaya başlandığı belirtiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ