USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransa'da İslam karşıtlığıyla mücadeleye acemi dem getirecek platform kuruldu

Islamophobia platformu kurucusu Rafik Chekkat, "Platform İslamofobi ile mücadelede konkre yerine neler yapabiliriz sorusunun birlikte ürünüdür." dedi.

Fransa'da İslam karşıtlığıyla mücadeleye acemi dem getirecek platform kuruldu
08-02-2022 11:42
Paris

Fransa'da İslamofobik olaylarla şimdi can alıcı dövüşmek ve bunların münakaşaya açılması üzere devre içi misyon verecek "Islamophobia" platformu oluşturuldu.

Platformun kurucusu hususiyet ve politika felsefesi mezunu Cezayir menşeli Fransa yurttaşı Rafik Chekkat, AA muhabirine "İslamophobia" platformunu anlatı.

Chekkat, Fransa'da şimdi "İslamofobi" tanımı yapılmadan terimin kendisinin yasal olup olmadığının derinlemesine seneler süresince tartışıldığını tabir etti.

Ülkede halihazırda Müslümanlar İslamofobik davranış ve hakaretlere verilen kalırken, İslamofobi kavramının kamusal alan, iletişim araçları ve politika arenasında nice isim kabilinden reddedildiğini tamlayan Chekkat, bu durumun İslamofobinin şümul ve tanımının konuşulmasının önüne geçtiğini belirtti.

Chekkat, Müslümanların eylemde bulunma kapasitesini engellemeye müteveccih herhangi nezdinde şeyi İslamofobik şekilde değerlendirdiklerini ve platformun kapsamına aldıklarını söyledi.

3 Şubat'ta erişime açıldı

Platformla İslamofobi ile savaşım yolunu kolaylaştırmayı amaçladıklarını dile getiren Chekkat, Fransa'da 2019'da Bayonne Camisine meydana getirilen saldırıda dü ferdin yaralanması ve Bourgogne-Franche-Comte bölgesinin yerli meclisinde başörtülü nezdinde annenin Ulusal Birlik Partili (RN) nezdinde sedir üyesi kabilinden yavuklu saldırıya uğraması sonrası, nezdinde arkadaşının içtimai iletişim araçları üstünden kendisine, "İslamofobi ile mücadelede konkre şekilde neler yapabiliriz?" sorusunu sorduğunu anlattı.

Chekkat, "Platform, İslamofobi ile mücadelede konkre şekilde neler yapabiliriz sorusunun nezdinde ürünüdür." dedi.

Fransa'da geçmiş "İslamcı Ayrılıkçı" kanun şekilde ortaya çıkan, tepkiler dair ismi "Cumhuriyet Değerlerine Saygıyı Güçlendiren Prensipler" halinde değiştirilen yasanın Müslümanları maksat aldığına ayraç fail Chekkat, bununla savaşım düşüncesince derinlemesine süredir çabaladıklarını, bu amaçla kurulan Islamophobia platformunun 3 Şubat'ta kamuoyunun erişimine açıldığını anımsattı.

Platformun devre içi şekilde çalışkanlık yürüteceğine yer veren Chekkat, "'İslamophobia' ayrımlı kitlelere yetişebilmek namına video, podcast, dokümanter üzere ayrımlı içeriklerle misyon verecek." ifadesini kullandı.

Chekkat, platformun yanı esna bu kapsamda yılda 3 el "Conditions (Koşullar)" ismini verdikleri nezdinde mecmua çıkaracakları bilgisini paylaştı.

"Avrupa’da ilkin Fransa'da Müslümanlara müteveccih ağırbaşlı nezdinde davranış var"

"Platform, İslamofobinin Müslümanlar ve yevmiye hayatları üstündeki etkileriyle birlikte, siyasi, ekonomik, içtimai ve ruhsal yanlarını ele alacak." diyen Chekkat, bunun Fransa'daki Müslümanların yaşadıklarının anlaşılmasında ehemmiyetli nezdinde gösteriş oynayacağını vurguladı.

Chekkat, genel ağ üstünde İslamofobi mevzusuyla ait içeriklerin düzensiz olduğuna ayraç ederek bu platformla baş başa İslamofobiyle savaşım düşüncesince lazım detayları yegâne nezdinde yerde almak istediklerini kaydetti.

Platformun başkaca İslamofobiyi topu topu yönleriyle ele alarak bu sorunla şimdi dobra savaşım edebilmeyi kolaylaştıracağını umduklarını aktaran Chekkat, "İslamofobiyle mücadelenin zorluğu nezdinde momentum koşusundan fazla derinlemesine mesafeli nezdinde yarışa benziyor." niteleyerek konuştu.

Chekkat, İslamofobiye gönül rahatlığı seferber bulunan yahut bu özellik kendince bellek hamletmek isteyenlerin uğrunda nezdinde bariyer oluşturmamak namına platformun içeriklerinin kamuya parasız olacağının altını çizerek, elden dergilerinin abonelik sistemine yayıncı tutulacağını söyledi.

Chekkat, eksiksiz bunları şimdilik 7 şahsiyet nezdinde kadro şekilde gerçekleştirdiklerini, gelecekte kadroya toy katılımların olacağını umduklarını aktardı.

Platformun şimdi aşırı Fransa'daki İslamofobiye odaklanacağını aktaran Chekkat, Conditions dergisiyle de Avrupa ile dünyanın ayrımlı yurt ve bölgelerindeki İslamofobi rahatsızlığına arazi verileceğini belirtti.

İslamofobinin arsıulusal boyutunun unutulmaması gerektiğine ayraç fail Chekkat, "İslam ve Müslüman karşıtı nezdinde ferdin herhangi nezdinde daima arsıulusal topluma da nezdinde mesajı olduğu" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa'da ve ilkin Fransa'da Müslümanlara müteveccih ağırbaşlı nezdinde politik hava bulunduğunu kaydeden Chekkat, bunu hafifleştirmek düşüncesince Müslümanların üstünlük almalarının önemine aksan yaptı.

"Fransa'da 2020 yılının sonuç döneminden itibaren Müslümanlara yönelik, ilkin yetkililer kabilinden küsurat nezdinde edisyon var, susturulmak isteniyorlar." diyen Chekkat, bu platform üzere inisiyatiflerin bu çeşit durumlarla mücadeleyi kolaylaştırdığını tabir etti.

Chekkat, "Bizim düşüncesince ehemmiyetli bulunan Fransa'daki Müslümanların pes etmediğini göstermekti.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ