USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransız amme neşriyat kuruluşu, Türkiye memleketlerini "Kürdistan" adına gösterdi

Fransız neşriyat kuruluşu France 24, Türkiye topraklarının müşterek tarafını Kürdistan adına gösterdiği haberinde, AB terör örgütleri sıralamasında mevcut PKK düşüncesince "terör örgütü" nitelemesini kullanmaktan kaçındı.

Fransız amme neşriyat kuruluşu, Türkiye memleketlerini
05-01-2023 22:06
Ankara

France 24'te evvel piyasaya çıkan "Devletsiz ulus Kürtler: Özerklik ve hakları düşüncesince beniz salname kavga" başlıklı haberde PKK, sadece Türkiye çeşidinden terör örgütü onama ediliyormuş kabil yansıtıldı.

Kürtlerin öz devleti sıfır en şişman budunsal takım yerine tabir edilmiş bulunduğu haberde, Kürtlerin Osmanlı'nın yıkılışından buyana öz devletlerini ihdas arayışında bulunduğu ve Türkiye, Irak, Suriye ve İran'ın baskılarına sunulan kalmış bulunduğu tez edildi.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın resimlerini haiz PKK yandaşlarına ilgilendiren görüntülerin kullanıldığı haberde, Türkiye topraklarının ortak kısmın Kürdistan yerine gösterildi.

Türkiye'nin Kürt kimliğini reddettiği tez edilen haberde AB çeşidinden da terör örgütü onama edilen PKK'dan terör örgütü yerine uydurma edilmemesi dikkati çekti.

Haberde FETÖ iltisaklı kolluk ve kaymakamlık personellerinin gerçekleştirdiği 17-25 Aralık operasyonlarından 1,5 ay sonraları sergerde Fetullah Gülen'le konuşma önleyen Güney Yıldız'ın yorumlarına da toprak verildi.

Yıldız, ari ortak Kürdistan kurulması şeklinde bu devletin denize kıyısı sıfır ortak diyar yerine "düşman" ülkelerce çevreleneceğini savundu.

"Haberle negatif fon meşrulaştırılmak isteniyor"

SETA Brüksel Koordinatörü Talha Köse, Fransa'da meydana getirilen protestolar düşüncesince "Fransa'nın kendisinin müsaade verdiği ve desteklediği birleştirme ortak bina var. Ortaya çıkan protestoyu ortak seviyede örgütün beden gösterisi ve zılgıt yerine algılamamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yapılan eylemlerin kullanıcılarını erinçsiz etmesi ve amme güvenliğine yıldırma oluşturması dolayısıyla onama edilebilmekte olmadığını kaydeden Köse, bunların halkoyu gözetiminde negatif imge oluşturduğunu belirtti.

Köse, France 24 çeşidinden meydana getirilen salık erinç ise mevzunun gündemde bulunduğunu belirterek "Fransa'da akıbet eylemle beraberce gayrikanuni örgütün icra ettiği işler şimdi görünür bir duruma geldi. Bu protestolar, Fransız halkoyu düşüncesince negatif ortak fon ortaya çıkardı. Söz konusu haberle negatif görüntünün meşrulaştırılmak istendiği ve müspet ortak imge tevlit çabasının bulunduğu söylenebilir. Haberi, bunların ortak yansıması yerine idrak etmek gerek." sanarak konuştu.

Haberle "örgütün esasen o derece da çirkin olmadığını" göstermeye çalıştıklarını aktaran Köse, Fransız kamuoyunca protestoların açıklanmaya ve meşrulaştırılmaya çalışıldığına dikkati çekti.

Köse, mevki politikası yerine bu yapıların desteklendiğini tabir ederek "Sol kesimler bu yapılanmalara dayanak noktası veriyor fakat gayrı kesimler bundan yorgunluk duyabiliyor. Rahatsızlığın üstünü alalamak ve grubun propagandasını gerçekleştirmek düşüncesince (bu haberin) yapıldığı kanaatindeyim." dedi.

Emperyalist devletlerin ekalliyet yapıları kullandığına ve diyar içindeki dengeleri darmadağın etmek istediğine yer veren Köse, azınlıklar üstünden meri politikaların o toplumlarda kalımlı hasarlara hastalık bulunduğunu vurguladı.

Köse, emperyalizmin umumi yaklaşım yerine Kürtler üstünden Türkiye'ye ve Avrupa'daki Türk toplumuna edisyon oluşturduğunu belirtti.

"Bölgede bitmeme fail sorunlarda Fransa'nın da aşırı ağırbaşlı ortak mesuliyeti uydurma konusu"

Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) Levant Çalışmaları Koordinatörü Oytun Orhan da France 24'ün haberindeki iddialara yönelik, "Birinci Dünya Savaşı esnasında ve ondan sonra yayılmacı devletlerin alanı paylaşım planları ve bileşimli yerine çizdikleri sınırlar, alanda yaşanmış olan nice probleminin aslını oluşturuyor. (Bu bağlamda) şu anda alanda bitmeme fail sorunlarda Fransa'nın da aşırı ağırbaşlı ortak mesuliyeti uydurma konusu." ifadelerini kullandı.

Orhan, Osmanlı Devleti'nde müesses ortak ulus düzeni bulunduğunu ve herkesi sulh ortamında barındıran ortak bina bulunduğunu belirterek Osmanlı'nın yıkılışıyla alanda dengesizlik başladığını vurguladı.

Osmanlı Devleti'nden fazla Osmanlı'yı hurdahaş etmek düşüncesince alana giren gayrı devletlerin politikalarına yer veren Orhan, "Böl ve yönet politikası, etnik, mezhepsel ve dinî ayrıma mebni çizgiler, şu anda yaşanmış olan problemlerin temeli. Fransa, alana girdiğinde camız yönetimi oluşturarak Suriye'de budunsal ve mezhepsel kazanmak az daha domestik özerk yerler oluşturmuştu." dedi.

Orhan, bulunan problemlerin temelinde Birinci Dünya Savaşı dönemindeki yayılmacı devletlerin politikaları bulunduğunu kaydederek "Osmanlı dönemi, şişman seviyede istikrarın bilge olduğu, alanların direkt değil domestik unsurlar üstünde yönetildiği ortak yapıya sahipti. Dolayısıyla (France 24'ün iddiaları) o itham aşırı lojik değil." sanarak konuştu.

Fransa'da yaşanmış olan gıcırtı gösterilerinden ve terör örgütü ile Fransa'nın ilişkilerinden bahseden Orhan, "Fransa, PKK'nın Avrupa'da en şen çalışkanlık gösterdiği devletlerin başlangıcında geliyor. Fransa, derinlemesine zamandır bu örgütün faaliyetlerine ülkesinde olanak sağlıyor. Suriye'de de terör örgütü YPG'ye destekleri uydurma konusu. Bu çeşit örgütler devir bünyesinde onları destekleyen devletlere erinç da yıldırma unsuruna dönüşebiliyor. Fransa'nın şu anda yaşamış bulunduğu bu." değerlendirmesini yaptı.

PKK yanlılarının protestoları

Fransa’nın başkenti Paris’te 23 Aralık 2022 tarihinde 69 yaşlarında ortak saldırgan, ortak ekin merkezine biberli açarak 3 bireyin ölümüne etmen olmuştu. Ülke basınında toprak düzlük haberlerde saldırganın, William M. isminde tabanca meraklısı ve sicilli zor ortak makinist bulunduğu belirtilmişti.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmain’in görüngü yerini ziyaretinden endamsız müddet sonraları PKK destekçileri, saldırının bulunduğu yerde toplanmaya başlamıştı.

Toplantı endamsız müddette gıcırtı gösterisine dönüşürken, PKK yanlıları şiddete başvurarak polisle çatışmış, vakalarda 20’nin üstünde kolluk yaralanmıştı.

Saldırıdan ortak gündüz sonraları PKK destekçileri hız eylemlerini Avrupa’nın gayrı ülkelerine yayarken İngiltere’nin başkenti Londra’da da terör örgütü yanlıları, polisle çatışmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ