USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransız dergiden Türkiye hususi dosyası

Afrika'ya hususi yayımlarıyla tanıdık Jeune Afrique dergisi, "Başarı hikayesi 3. perde" başlıklı Türkiye hususi dosyası yayımladı. Dosyada Türkiye'nin kıtadaki okşayıcı gücü, defans sanayisi ve ticari iş birlikleri incelendi.

Fransız dergiden Türkiye hususi dosyası
28-01-2022 15:41
Dakar

Afrika'ya hususi yayımlarıyla bildik "Jeune Afrique" dergisi, Aralık 2021 sayısında 13 sayfalık Türkiye hususi dosyası yayımladı.

Josephine Dedet imzalı "Başarı hikayesi 3. perde" başlıklı dosyanın önceki sayfasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kasım 2021'de Togo'ya icra ettiği ziyarette Togo, Burkina Faso ve Liberya Cumhurbaşkanlarıyla geveze sırasında rahat fotoğrafı arazi aldı.

Dosyanın önceki haberinde "başarı hikayesinin" temelinde pragmacı Türk diplomasinin bulunmuş olduğu ve Türkiye'nin kıtada kalan büyükelçilik sayısı ve Türk Hava Yollarının kıtada 60 ülkeye kere icra ettiği hatırlatıldı.

Haberde, Türkiye'nin okşayıcı kuvvetiyle de kıtada adından yalan ettirdiğine ilgi çekilerek, Yunus Emre Enstitüsünün Afrika'da 8 merkezinin bulunduğu, Maarif Okullarının da 17 bin 500 öğrenciye terbiye verdiği vurgulandı.

"Muhteşem Yüzyıl" yahut "Teşkilat" bilhassa kazanmak kabilinden Türk dizilerinin de kıtada bolca izlendiği belirtildi.

"Türkiye Afrika Boynuzu'ndan kıtanın batısına ilerliyor"

Haberde, Türkiye'nin Afrika'da defans endüstri alanındaki atılımlarından da bahsedilerek, Ağustos 2021'de İstanbul'da planlı 15'inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'na nice Afrikalı bakanın geldiği de anımsatıldı.

"Türkiye, Afrika Boynuzu'ndan kıtanın batısına akla yatkın ilerliyor" ifadelerinin kullanıldığı haberde, Türkiye'nin Batı Afrika ülkeleriyle ilişkilerine değinildi.

"Nüfuzlu 15 kadın" başlıklı birlikte gayrı haberde de Türkiye'nin Afrika'daki avrat büyükelçilerinden bahsedilerek, Afrika'daki Türk avrat sefirikebir sayısının Amerika ve Fransa'nın bölgedeki avrat sefirikebir sayısından çok olduğuna ilgi çekildi.

"Tüm yönleriyle genişleme"

"Tüm yönleriyle genişleme" başlıklı birlikte gayrı haberde de İstanbul'da Ekim 2021'de planlı Türkiye Afrika 3. Ekonomi ve İş Forumu'ndan detaylar paylaşıldı.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2005'te Etiyopya'ya düzenlemiş olduğu ziyarette bu ülkede 3 Türk şirketinin bulunduğunun, dakika bu rakamın 225'e çıktığının altı çizildi.

Türkiye'nin ihracatının yüzdelik 10'nunun Afrika'ya yapıldığı kaydedilen haberde, bilhassa Batı Afrika ülkeleriyle tecim kütlesinin sonuç senelerde ivme kazanılmış olduğu ortaya konuldu.

Türkiye dosyasının sonuç haberinde de Kültür ve Turizm Bakan Yarımcısı ve emektar TİKA Başkanı Serdar Çam ile meydana getirilen mülakata arazi verildi.

Haberde TİKA'nın kıtadaki 22 ofisi yoluyla Afrika ülkelerine gereksinimleri doğrultusunda iane götürülmüş olduğu belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ