USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Fransız yöntem bilimci, tahtelbahir krizinde Macron'un ABD'ye hakkında tılsım alamayacağını bel

Fransız politika bilim adamı Charles Saint-Prot, "ABD bizlere saldırmış olduğu düşüncesince çelimli ilaç kabul etmek gerekiyor. Alınması müstelzim biricik çelimli ilaç NATO'nun bünyesindeki askeri kurumlardan çıkmak. NATO'dan çıkması gerekiyor demiyorum. Macron bu önlemi al

Fransız yöntem bilimci, tahtelbahir krizinde Macron'un ABD'ye hakkında tılsım alamayacağını bel
22-09-2021 12:51
Paris

Fransız yöntem bilim adamı ve Paris Jeopolitik Araştırmalar Gözlemevi Genel Direktörü Charles Saint-Prot, Avustralya'nın tahtelbahir projesinde Fransa'yı çevrim dışı bırakarak Amerika ve İngiltere ile anlaşmasına mukabil Fransa'nın ilkin ABD'ye gönül rahatlığı tılsım açısından müşterek obje yapamayacağını düşündüğünü belirtti.

Saint-Prot, Avustralya'nın Fransa ile imzaladığı tahtelbahir anlaşmasını silme ederek Amerika ve İngiltere ile kurduğu ortaklığı ve Fransa'nın atacağı muhtemel adımları AA muhabirine değerlendirdi.

Avustralya'nın Fransa ile tahtelbahir anlaşmasını 2016'da imzaladığını anımsatan Saint-Prot, bu ülkenin anlaşmanın makul olup olmadığına değişmeyen hasretmek düşüncesince tarihi bulunmasına mukabil sonuç anda silme ettiğine ayraç ederek, "Avustralya, Amerika ve anlaşılan İngiltere'nin baskısı altında kaldı." dedi.

Saint-Prot, bu vakadan öğüt çıkarılması gerektiğini, Avustralya'nın düşünüldüğünün bilakis Fransa'nın dostu olmadığını belirterek şunları söyledi:

"ABD Başkanı Joe Biden'ın ABD'nin politikasını değiştirmediğini düşünüyorum. (Eski Amerika Başkanı Donald) Trump'a gönül rahatlığı 'iğrencin iğrenci olduğu' anlamında yaymaca vardı. Biden'ın politikasının Trump'ın benzeri ayrıca şimdi kötüsü bulunduğunu ayırt ediyoruz. Çünkü Biden askeri ve sınai lobilere teyit oldu. Brexit ile en kötüsünün öngörüldüğü İngiltere iri çelim bulunduğunu gösterdi. (İngiltere) Amerika ile bire müşterek çizgide ve bekâr değil. (İngiltere'nin önderliğinde) Commonwealth (İngiliz Milletler Topluluğu) var. İngiltere Kraliçesi'nin 20-30 denli ülkenin talih başkanı bulunduğunu unutmamak gerekiyor.

(Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel) Macron'un Fransası baş döndürücü yalnız. Çok bariz iktisap etmek gerekir. Kimse bizi desteklemedi. 5-6 gündüz sonradan meydana getirilen ilkesel sözlerin haricinde göz boncuğu dayanak gelmedi. O sözlerin sert kıymeti yok. Fransa Macron'un politikası zımnında yalnız. Macron, dünyaya öğüt hasretmek istiyor, Sayın (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin, Sayın (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan ile Sayın (İngiltere Başbakanı Boris) Johnson'un 'kahraman' bulunduğunu söylüyor fakat kendisinin atıl bulunduğunu anlıyoruz."

"Macron mucize biçimde susuyor"

Saint-Prot, Fransa'nın bu olayın peşi sıra muhtemel adımlarına ilişkin, "Fransa'nın müşterek obje yapamayacağını düşünüyorum. Çok ıvır zıvır önlemler alındı. (Washington'da) Bir ön gösterim silme edildi. Bu galanın silme edilmesi Amerikalıların umurunda değil. Büyükelçiler danışma düşüncesince ülkeye art çekildi. Bunun göz boncuğu tesiri yok. Dolayısıyla çabucak ıvır zıvır önlemler alındı. Söylemdeyiz. Macron ise mucize biçimde susuyor. Halbuki talih başkanı ve o reaksiyon göstermesi gerekiyor." dedi.

Macron'un izah ika vazifesini Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'a bıraktığını anlatım fail Saint-Prot, "ABD bizlere saldırmış olduğu düşüncesince çelimli tılsım kabul etmek gerekiyor. Alınması müstelzim müşterek tane çelimli tılsım NATO'nun bünyesindeki askeri kurumlardan büyümek olacak. NATO'dan çıkması gerekiyor demiyorum. Macron bu önlemi alamaz. Macron konuşuyor ve dünyaya öğüt vermeyi biliyor zorla ülkesinin kendilerini savunmayı bilmiyor." görüşünü paylaştı.

Saint-Prot, Macron'un kelimesiz kalması ve "Le Drian'ın arkasına gizlenmesini" "korkaklık" yerine nitelendirerek, bu vakada Le Drian'ın değil Macron'un Cumhurbaşkanı yerine reaksiyon göstermesi icap ettiğini fakat bunu yapmadığını söyledi.

"Fransa hürmet mahsus müşterek diyar değil"

Saint-Prot, "Macron (ABD'ye gönül rahatlığı tılsım olarak) müşterek tomar müşterek obje yapamaz. Sayın Putin, Sayın Erdoğan ve Sayın Johnson bahis konusu olduğunda konuşabiliyor, (Almanya Başbakanı Angela) Merkel'e sarılabiliyor, Merkel'in eteğinin arkasına gizlenebiliyor fakat (bu olayda) konkre ve çelimli önlemler alamıyor. Açık iktisap etmek gerekiyor. Hala baş döndürücü ıvır zıvır önlemlerdeyiz." sanarak konuştu.

Le Drian'ın Amerika ve Avustralya'daki büyükelçilerinin neler yaşandığı anlatması düşüncesince ülkeye çağırdığını fakat buna ağıt veremediğini kaydeden Saint-Prot, nelerin yaşandığını anlatacak bireyin büyükelçilerin olmadığını aktardı.

Saint-Prot, "Yaşanan baş döndürücü açık. Fransa hürmet mahsus müşterek diyar değil. Fransa, Amerika ve müttefikleri Avustralya ve İngiltere çeşidinden çarpış aldı. Gerçek bu." dedi.

Bu olayın peşi sıra Paris'in arsıulusal arenada zayıfladığını aktaran Saint-Prot, "Paris baş döndürücü derinlemesine zamandır arsıulusal arenada zayıf. Çünkü Paris'in millî müşterek politikası yok." değerlendirmesinde bulundu.

Saint-Prot, Fransa'nın tahtelbahir projesini gerçekleştirecek kapasiteye erbap bulunduğunu fakat probleminin bu olmadığını vurguladı.

"Macron dünyaya öğüt hasretmek istiyor zorla evren ona gülüyor"

"Sorun arsıulusal arenada hürmet gören müşterek hükümetimiz yok. Asıl meselenin bunun bulunduğunu düşünüyorum." diyen Saint-Prot, Fransa'nın savunduğu "Avrupa ordusunun" kurulmasının Avrupa devletleri ortada el birliği olmadığı düşüncesince kabil olmadığına ayraç etti.

Saint-Prot, "Fransa'nın etkili müşterek diyar olmadığı açık. Macron dünyaya öğüt hasretmek istiyor zorla evren ona gülüyor. Asıl dava bu." halinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ