USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

G20 maliye bakanları, enflasyonist baskılar ve jeopolitik gerilimlere hakkında uyardı

G20 maliye bakanları ve tarz bankası başkanları, enflasyonist baskılar ve jeopolitik gerilimlerin toptan kazançlı vizyon düşüncesince risk oluşturduğunu belirterek, bu riskleri izlemeye bitmeme edeceklerini bildirdi.

G20 maliye bakanları, enflasyonist baskılar ve jeopolitik gerilimlere hakkında uyardı
19-02-2022 09:26
Washington

Endonezya fasıl başkanlığında Cakarta'da planlı G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'nın arkası sıra son bildirisi yayımlandı.

Küresel konuşu toparlanmanın sürdüğüne ayraç edilen bildiride, Kovid-19 salgınında toy dalgaların ve varyantların ortaya çıkmasının toparlanma hızını etkilediği aktarıldı.

Bildiride, aşılara denktaş sıfır ulaşım dolayısıyla toparlanmanın "eş zamanlı olmamasının" beklendiği kaydedildi.

Küresel tedbir zincirlerinin dayanıklılığının güçlendirilmeye bitmeme edileceği vurgulanan bildiride, "Arz kesintileri, arz-talep uyumsuzlukları ve erke tutarları müdahale kalan mal tutarları birtakım devletlerde enflasyonist baskıların artmasına katkıda bulunmuş oldu ve toptan konuşu zevahir düşüncesince gizil riskler oluşturuyor." değerlendirmesi toprak aldı.

Bildiride, bahis konusu zorlukların ekonomiler üstündeki etkilerine erinç sak olunmaya bitmeme edilmiş bulunduğu belirtilerek, "Ortaya çıkan jeopolitik gerilimler ile makroekonomik ve nakdî kırılganlıklar müdahale şişman toptan riskleri izlemeye bitmeme edeceğiz." ifadesi kullanıldı.

"Salgının etkilerine erinç hepsi siyaset araçlarını kullanmaya bitmeme edeceğiz"

İklim değişikliğinden meydana gelen makroekonomik risklerin elan sistemli müşterek analizinin yapılacağına ayraç edilen bildiride, açıkça ve adaletli kurallara ait ticaretin önemi tasdik edilerek, korumacılıkla uğraş taahhüdü yinelendi.

Bildiride, "Salgının etkilerini ele kabul etmek düşüncesince bulunan hepsi siyaset araçlarını kullanmaya bitmeme edeceğiz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Ekonomik toparlanma bitmeme ederken siyaset desteğinin akıllıca biçimde ayarlanacağı ve desteğin geri çekilmesi dair davranışlarında ölçülü davranılacağı vurgulanan bildiride, "Finansal istikrarı ve levent boylu vadeli nakdî sürdürülebilirliği koruyacağız, dun cepheli risklere ve negatif yayılmalara erinç dulda sağlayacağız." ifadesi kullanıldı.

Bildiride, mal şişkinliği oranlarının nice ülkede efdal bulunduğu belirtilerek, özek bankalarının yetkileri doğrultusunda eder istikrarını gelmek düşüncesince gerektiğinde cereyan edeceği aktarıldı.

Merkez bankası sayısal dünyalık birimlerine müteveccih görüşmelerin de bitmeme edeceği kaydedilen bildiride, "Biyoçeşitlilik kaybı müdahale hava değişikliği ve yöre dulda kabil toptan zorluklarla uğraş taahhüdümüzü yineliyoruz." denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ