USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

G7 maliye bakanları Rusya'ya üzerine ek yaptırımları görüştü

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, G7 maliye bakanlarının Rusya'ya üzerine ne ek yaptırımların uygulanabileceğini tartıştığını bildirdi.

G7 maliye bakanları Rusya'ya üzerine ek yaptırımları görüştü
01-03-2022 18:54
Berlin

Lindner, Almanya, ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 yurtlarını maliye bakanları ve tarz bankası başkanlarının devre düşüncesince icra ettikleri toplantının arkası sıra Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısına bağlı değerlendirmelerde bulundu.

Rusya, kuruluşların hissesini kabul kılmak düşüncesince 1 trilyon ruble ayırdıFransa Ekonomi Bakanı Le Maire: Rusya’ya topyekûn kazançlı ve finansal harp açacağızİngiltere: Rusya'ya yaptırımlar ait yapabileceğimiz şimdi baş döndürücü bilinçlilik var

Ukrayna Maliye Bakanı'nın misafir adına katılmış olduğu görüşmede arazi aldığını bildiren Lindner, "Rusya'ya gönül rahatlığı bulunan yaptırımların uygulanması ait düşünüm alışverişinde bulunduk ve başkaca ne ek yaptırımların alınabileceğine ilişikli önerilerde bulunduk." dedi.

G7 çağ başkanı bulunan Almanya'nın bu önerileri değerlendireceğini tamlayan Lindner, "Rusya'yı siyasi, finansal ve kazançlı adına izole kılmak istiyoruz." ifadesini kullandı.