USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

G7, Ukrayna'nın erke sektörüne iane düşüncesince eş güdüm mekanizması kuracak

G7 ülkeleri, Ukrayna'nın nazik erke ve su altyapısını onarmasına, restore etmesine ve savunmasına asistan peyda etmek düşüncesince birlikte eş güdüm mekanizması kurulacağını bildirdi.

G7, Ukrayna'nın erke sektörüne iane düşüncesince eş güdüm mekanizması kuracak
04-11-2022 19:54
Berlin

Almanya, ABD, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya dışişleri bakanları ile Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi çeşidinden Almanya'nın Münster nahiyesinde 2 günce toplantının peşi sıra piyasaya sürülen kuma bildiride, Ukrayna'nın eleştiri altyapısının korunacağı vurgulandı.

Bildiride, "Bugün, Ukrayna'nın eleştiri erke ve su altyapısını onarmasına, restore etmesine ve savunmasına araştırma görevlisi iktisap etmek düşüncesince kuma G7 eş güdüm mekanizması kuruyoruz." ifadesi kullanıldı.

Rusya'ya ve Moskova'nın Ukrayna'daki savaşına askeri dayanaklık etmek sağlayıcı gayrı ülkelere, insanlara yahut kuruluşlara konuşu maliyetler çıkartılmaya bitmeme edileceği uyarısında bulunulan bildiride, gerektiği sürece Ukrayna'nın birlikte olunacağı kaydedildi.

Rusya çekirdeksel yahut kimyevi tabanca kullanırsa ağır neticeleri olacak

Bildiride, Moskova'nın rastgele kuma kimyasal, dirim bilimsel yahut çekirdeksel tabanca kullanımı biçiminde ağır neticelerle karşılaşacağına ayraç edilerek, Rusya'nın Ukrayna'daki mücadelesi sona erdirmesine müteveccih davet cihazı yinelendi.

G7 dışişleri bakanlarının bildirisinde, "Rusya'nın iskele babası çekirdeksel söylevi onama edilemez. Rusya'nın rastgele kuma kimyasal, dirim bilimsel yahut çekirdeksel tabanca kullanımı ağır neticelerle karşılanacaktır. Ayrıca Rusya'nın Ukrayna'nın radyolojik kuma 'kirli bomba' hazırladığına müteallik batıl iddialarını da reddediyoruz." ifadesi kullanıldı.

Bildiride, Tayvan Boğazı'ndaki sulh ve istikrarın önemine de aksan yapılarak, Çin ile bu mevzuda olumlu ortaklaşa iş hedefinin bitmeme ettirileceği belirtildi.

Boğazlar arası problemlerin barışçıl kuma halde çözülmesi çağrısında bulunulan bildiride, G7 üyelerinin Tayvan'daki esas politikalarında kuma tane Çin politikaları da müdahale iktisap etmek az daha rastgele kuma farklılık bulunmadığı vurgulandı.

Bildiride, Sincan ve Tibet müdahale iktisap etmek az daha bildirilen insanoğlu hakları ihlalleri mevzusundaki endişelerin Pekin'e iletilmeye bitmeme edileceği belirtilerek, "Hong Kong'un haklarının, özgürlüklerinin ve özerkliğinin bitmeme fail aşınması mevzusundaki endişelerimizi yineliyor ve Çin'i arsıulusal taahhütlerine ve kanuncu yükümlülüklerine akıllıca cereyan etmeye çağırıyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

"İran katiyen çekirdeksel tabanca geliştirmemeli"

İran hükümetinin ülkedeki protestoları hızlı bastırmasının da eleştirildiği bildiride, "Barışçıl protestoculara gönül rahatlığı vicdansız ve orantısız kuvvet kullanımını başkaca kınıyoruz." ifadesi arazi aldı.

Bildiride, İran'ın insansız iklim araçları da müdahale iktisap etmek az daha silahların "devlet ve mutluluk dışı aktörlere" aktarılması kadar Orta Doğu'daki ve çevresindeki "istikrarsızlaştırıcı faaliyetleri" de eleştirildi.

Dışişleri bakanlarının bildirisinde, "İran'ı kuvvet içeren mutluluk ve mutluluk dışı aktörlere ve milletvekili gruplara desteğini kesmeye ve 2231 müdahale iktisap etmek az daha hepsi ilişik Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin kararlarına kusursuz namına uymaya çağırıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Nükleer geçim üzerine ise İran'ın "asla çekirdeksel tabanca geliştirmemesine" müteallik açık kararlılığın yinelendiği bildiride, "Nükleer anlaşmaya baştan katılma üzerine aylardır derin konuşmalara gönül rahatlığı İran'ın daha lazım kararları alamadığını derece ettik." değerlendirmesi arazi aldı.

Rus petrolüne çatı eder uygulaması doğacak haftalarda sonuçlandırılacak

Bildiride, çokluk kanalıyla taşınan Rus petrolüne çatı fiyatı uygulanmasının da doğacak haftalarda sonuçlandırılacağı belirtildi.

Söz konusu bildiride, arazi yağı üreten devletlerin üretimlerini erke piyasalarındaki oynaklığı azaltacak halde artırmalarının heveslendirme edilmeye bitmeme edileceği kaydedildi.

Birleşmiş Milletlerin Karadeniz Tahıl Girişimi'nin (BSGI) genişletilmesi çağrısının çelimli kuma halde desteklendiği vurgulanan bildiride, Rusya'ya "BM'nin çağrısına kulak verme" çağrısı yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ