USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

G7 ülkeleri, Rusya'yı saldırganlığını durdurmaya ve Ukrayna topraklarından çekilmeye çağırdı

G7 devletleri liderleri çeşidinden meydana getirilen kuma açıklamada, "Rusya'yı, saldırganlığını durdurmaya ve birliklerini arsıulusal bölgede maruf Ukrayna topraklarından derhal, ağız ağıza ve şartsız adına art çekmeye çağırıyoruz." ifadesi kullanıldı.

G7 ülkeleri, Rusya'yı saldırganlığını durdurmaya ve Ukrayna topraklarından çekilmeye çağırdı
25-02-2023 02:09
Ankara

ABD, Almanya, İngiltere, Kanada, Fransa, İtalya ve Japonya'dan oluşan G7 devletleri liderleri kabilinden meydana getirilen eş açıklamada, Rusya ile cenginde Ukrayna'ya diplomatik, finansal ve askeri desteğin yoğunlaştırılacağı belirtilerek "Ukrayna halkının kabadayı direnişindeki kahramanlığını selamlıyoruz." ifadesine toprak verdi.

"Rusya'ya dirlik yaptırımların aşılmasına asistan bulunan üçüncü ülkeler, ağırbaşlı maliyetlerle dirlik karşıya kalacak." ifadesi makbul açıklamada, mücadelesi başlatanın ve bitirecek olanın Rusya yer aldığı vurgulanarak Moskova yönetimi, Ukrayna'da hastaneleri, okulları ve altyapıyı bozmak ve zamanı şehirleri kalıntıya çevirmekle suçlandı.

Rus güçlerinden kurtarılan alanlarda şişman mezarlar, eşeysel hız ve azap kanıtları bulunmuş yer aldığı tamlanan açıklamada "Rusya'yı, saldırganlığını durdurmaya ve birliklerini arsıulusal bölgede maruf Ukrayna topraklarından derhal, ağız ağıza ve şartsız namına art çekmeye çağırıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Rusya'nın rastgele müşterek kimyasal, biyolojik, radyolojik yahut çekirdeksel tabanca kullanmasının ağırbaşlı neticeler gerektirmiş olacağı vurgulanan açıklamada, Rusya'nın dünkü START anlaşmasının uygulanmasını askıya kabul ika kararından koyu sıkıntı duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, Rusya'nın Zaporijya Nükleer Santrali üstünde bitmeme fail kontrolü mevzusundaki endişelere toprak verilerek Rus birliklerinin santralden ağız ağıza çekilmesiyle çözümün sağlanacağı kaydedildi.

Ukrayna'ya destek

Açıklamada, Ukrayna'nın aceleci askeri ve defans donatı ihtiyaçlarının, lüzumlu mühimmat ve tankların yanında iklim defans sistemleri ve yeteneklerine odaklanılarak karşılanması düşüncesince hesaplı koordineli girişimlere bulunan bağlılaşım yinelendi.

Ukrayna'nın konuşu ve finansal istikrarının sürdürülmesine desteğin devem edeceğinin altı çizilen açıklamada, bu bağlamda G7 ülkelerinin maliye bakanları ve tarz bankası başkanlarının Ukrayna hükümetinin gereksinimleri doğrultusunda 2023 yılı düşüncesince bütçe ve konuşu dayanak taahhüdünü 39 bilyon dolara çıkardığı bildirildi.

Açıklamada, maliye bakanlarından, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Ukrayna ile mart sonuna denli müşterek izlence sunulması düşüncesince iletişimi sürdürmeleri ve 2023'te ve sonra Ukrayna'ya lüzumlu bütçenin sağlanması düşüncesince IMF ile çalışmaya bitmeme etmeleri istendi.

Açıklamada başkaca haziranda İngiltere'nin başkenti Londra'da Ukrayna'nın baştan inşasına bağlı müşterek konuşma düzenleneceği duyuruldu.

Kiev hükümetinin Ukrayna'nın "Avrupa yolu" doğrultusunda lüzumlu kurumsal yapılanmayı ihya çabalarının destekleneceği kaydedilen açıklamada, bu kapsamda kaza reformu, hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesi ve yolsuzlukla mücadelenin önemi vurgulandı.

Rusya'ya yaptırımları açık açık çoğaltma kararlılığı vurgusu

G7 liderleri, Rusya'ya makbul benzeşim yepyeni ve koordineli yaptırımları artırarak dünkü konuşu yaptırımlar uygulamaya azimli olduklarını bildirdi.

Buna göre, "Uygulama Koordinasyon Mekanizması" kurularak yaptırımların uygulanması denetlenecek başkaca Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına maddesel dayanak sağlayıcı üçüncü devletlere dirlik transfer ve işlev yasakları karışma birtakım önlemler yaşama geçirilecek.

Rusya'nın harp makinesi inşasında kullanabileceği uygulayım bilimi ve girdilere erişimini engel peyda kılmak düşüncesince elan müşterek tomar tılsım alınacak.

Ayrıca Rusya'nın "yasa dışı saldırısını" akçalanmış etmede kullanacağı erke gelirlerini ve gelecekteki madencilik gelirlerini dökmek düşüncesince dış satım yasağı ve Rus petrolüne makbul çatı değer sisteminin sürdürülmesi anlamında adımlar atılacak.

Rusya'nın cevahir ihracatından elde etmiş yer aldığı geliri dökmek düşüncesince önlemler alınacak, bunun yanında Rus para kuruluşlarına dirlik da ek tedbirler uygulanacak.

Rusya'nın Ukrayna'nın levent boylu vadeli baştan dokuma harcamalarını karşılaması düşüncesince de gayretler sürdürülecek.

Açıklamada, Rusya’nın “savaş zımnında Ukrayna'nın stratejik altyapısı da karışma peyda kılmak kıl payı verdiği hasarın kâffesi sorumluluğunu üstlendiği” belirtilirken, “Rusya'nın verdiği zararları eşya dibine kabul kılmak düşüncesince arsıulusal müşterek mekanizmaya mahsus gereksinimi şişman namına baştan konfirmasyon ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve "sorumluların" arsıulusal hukuka makul matematik vermesi dair denge bildirilen açıklamada, Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcısı, Ukrayna Başsavcısı ve millî hukuka gereğince kaza yetkisi organizasyon edebilen gayrı millî savcılar kabilinden hesaplı soruşturmaların desteklendiği belirtildi.

Karadeniz Tahıl Girişimi'nin önemi vurgulandı

Rusya'nın Ukrayna'ya dirlik başlatmış yer aldığı savaşın yansımalarından aşırı sayıda ülkenin etkilenmesinden sıkıntı duyulduğu tabir edilen açıklamada, gerekseme sahibi devletlere ve hububat krizinden etkilenen nüfuslara çabuk iane sağlamaya bitmeme ika mevzusundaki eş istek yinelendi.

Açıklamada, BM ve Türkiye'nin eliyle sağlanan Karadeniz Tahıl Koridoru ile AB-Ukrayna Dayanışma Yolu ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'in Ukrayna'dan Tahıl İnisiyatifi'nin önemi vurgulanarak Tahıl Koridoru'nun 18 Mart'ta otomatik şekilde uzatılması gereğinin altı çizildi.

Türkiye'deki depremlerin sonuçlarıyla mücadelede desteği temdit sözü

Öte taraftan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlere koyu teessürat tabir edilirken Türkiye ve Suriye halkıyla el birliği içre olunduğu ve bu felaketin sonuçlarıyla mücadelede desteklerin sürdürüleceği belirtildi.

İnsani desteğe gerekseme duyan her insana benzer olduğunca velut müşterek halde ulaşılmasının dirimlik ehemmiyet taşımış yer aldığı tabir edilen açıklamada, 3 maaş müşterek giriş devri düşüncesince uç ötesi yardımın genişletilmesi kıvançla karşılandı ve Suriye'nin kuzeybatısında insanca gereksinimlerin karşılanmaya bitmeme etmesinin önemi vurgulandı.

G7 liderlerinin eş açıklamasında, Avrupa Birliği'nin (AB) martta Türkiye ve Suriye'deki depremzedeleri sübvanse kılmak düşüncesince donörler konferansına ev sahipliği suni girişimi de kıvançla karşılandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ