USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Gençler, TEKNOFEST'te zirai uygulayım bilimi yarışmalarıyla 'toprakla' buluştu

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, "Yarışmalarla verimliliği artıracak çalışmalara önderlik geçirmek istiyoruz." dedi.

Gençler, TEKNOFEST'te zirai uygulayım bilimi yarışmalarıyla 'toprakla' buluştu
24-09-2021 11:51
İstanbul

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin (Tarım Kredi) uygulayım bilimi iştiraki TARNET'in Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamındaki yarışmaları, "ayağını toprağa basmak" talip gençleri müşterek araya getirdi.

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Anadolu Ajansı'nın iletişim araçları paydaşı bulunduğu TEKNOFEST'te AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, yapı maksadı Türk tarımına ve Türk çiftçisine görev kılmak bulunan Tarım Kredi'nin de festivalde arsa aldığını söyledi.

Poyraz, "TEKNOFEST'te hacısı hocası uzaya, fevk gökyüzüne bakarken kılıç bire müşterek sürede ayağımızı toprağa katı basalım istiyoruz." dedi.

Girdi maliyetlerinin azaltılması ve verimliliğin artırılması noktasında teknolojik gelişmelerin tarımda kullanılması ve yaygınlaştırılmasının önemine ayraç fail Poyraz, TEKNOFEST'te ekincilik teknolojilerinin geliştirilmesi dair ortaöğretim ve darülfünun öğrencilerine müteveccih yarışmalarla etkinlikler düzenlediklerini anlattı.

Poyraz, yarışmalara dip paydaşlık bulunduğunu vurgulayarak, curcuna kapsamında düzenledikleri ekincilik teknolojileri ve tarımsal insansız kişmiri uzlaştırıcı yarışmalarına değindi.

"Tarım teknolojileriyle ilgilendiren farkındalık peyda etmek istiyoruz"

Fahrettin Poyraz, yarışmalarla umumi adına verimliliği artıracak çalışmalara önderlik kılmak istediklerini tabir ederek, "Ama bire müşterek zamanda, şehirleşen toplumumuzda gençlerimiz, çocuklarımız bilhassa gıdaya ulaşım noktasında gıdanın istihsal süreçlerini de bilsin istiyoruz. Stantlarımızda Akıllı Tarım Atölyeleri dediğimiz topu topu bu süreçleri beşinci sınıf çağından başlayarak gençlerimize anlatan, öğreten matrak oyunlarımız var. Tarımla, ekincilik teknolojileriyle ilgilendiren adına ne var ise burada müşterek farkındalık yapmaya çalışıyoruz." niteleyerek konuştu.

Yarışmalara öbür etkinliklerin de üstünde müracaat aldıklarını aktaran Poyraz, "İnanıyorum ki buradan, müşterek bölümü aracısız tarımla ilgilendiren müşterek bölümü da ekincilik niyetiyle başlamış, bilhassa defans kazanmak neredeyse dayanıklı baş döndürücü sektörde de kullanılabilecek teknolojik gelişmelere vasıtalık etmiş oluruz." dedi.

Tarımda uygulayım bilimi kullanımına müteveccih planlarına yer veren Poyraz, tahminî 3 senedir drone ile ilaçlama mevzusuna ağırbaşlılık verdiklerini söyledi.

Poyraz, ilkin ecnebi drone'lar üstünde araştırı yaptıklarını, sonraları da bunları Türkiye'deki şirketlerle millileştirme yönünde çalıştıklarını belirterek, "Geçtiğimiz yılda 15 ilde denemesini değişik mahsul gruplarında yaptık. Burada baş döndürücü da müspet neticeler aldık. Özellikle kuraklığın konuşulmuş bulunduğu bu ortamda su ve tarımsal çıkar yol tüketiminin ağırbaşlı miktarda azaldığını, enerjiden ağırbaşlı artırım sağlandığını, şimdi da önemlisi insanoğlu sağlığı açısından tarımsal ilaçlarla temasın minimal düzeye indirilmiş bulunduğu uygulamalara vasıtalık ettik." halinde konuştu.

"TARNET misyonunu şimdi da artıracak"

Tarım Kredi Genel Müdürü Poyraz, üstünde çalışmış oldukları kurnaz traktör sistemini anlatırken, sistemde ıslah çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Poyraz, arsa analizlerini tarladan arsa alıp laboratuvarlara götürerek yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu işi gezgin laboratuvarlarla şahsen çiftçinin ayağına gidip köyünde, tarlasında etme olanağı sağlayacak bazısı konkre çalışmalarımız var. Çünkü arsa analizini yaptığımız devir toprağın neye ne denli gereksinimi var ise o seviyede girdi kullanıyorsunuz. Tarımsal faaliyetlerin topu topu safhalarında geliştirilecek bulunan teknolojiler, tarımsal girdilerin şimdi verimli, endazeli kullanılması ve mahsuldeki verimliliğin artırılması noktasında çiftçinin kazancını artıracak müspet etkisinde bırakır yapacak. Somut adına da pratikte bunları görüyoruz."

Tarım Kredi adına gençlerin akıl fırtınası kararı ortaya çıkan ürünlerinin ticarileştirilmesi ve sahada çiftçinin kullanımına sunulmasını amaçladıkları aktaran Poyraz, TEKNOFEST'in bu kapsamda iyi müşterek iş vermek bulunduğunu düşündüğünü tabir etti.

Poyraz, tarımla uğraşan nüfusun gün günden yaşlandığına ayraç ederek, "Dolayısıyla burada iş dip müşterek faaliyetten uygulayım bilimi dip müşterek faaliyete akıllıca evrilmemiz gerekiyor. TARNET de tarımsal üretimin topu topu evrelerinde teknolojilerin geliştirilmesi, uygulanması ve bunların uran iş birliğiyle hızlı üretime geçirilmesi noktasında önümüzdeki fasıl misyonunu şimdi da artıracak." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ