USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Gençler, TEKNOFEST'te zirai uygulayım bilimi yarışmalarıyla 'toprakla' buluştu

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, "Yarışmalarla verimliliği artıracak çalışmalara önderlik kılmak istiyoruz." dedi.

Gençler, TEKNOFEST'te zirai uygulayım bilimi yarışmalarıyla 'toprakla' buluştu
24-09-2021 11:51
İstanbul

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin (Tarım Kredi) uygulayım bilimi iştiraki TARNET'in Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST kapsamındaki yarışmaları, "ayağını toprağa basmak" talip gençleri birlikte araya getirdi.

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, Anadolu Ajansı'nın iletişim araçları paydaşı bulunduğu TEKNOFEST'te AA muhabirine icra ettiği açıklamada, yapılış maksadı Türk tarımına ve Türk çiftçisine fariza eylemek bulunan Tarım Kredi'nin de festivalde arsa aldığını söyledi.

Poyraz, "TEKNOFEST'te hacısı hocası uzaya, üst gökyüzüne bakarken kılıç bire birlikte sürede ayağımızı toprağa sert basalım istiyoruz." dedi.

Girdi maliyetlerinin azaltılması ve verimliliğin artırılması noktasında teknolojik gelişmelerin tarımda kullanılması ve yaygınlaştırılmasının önemine ayraç fail Poyraz, TEKNOFEST'te ekincilik teknolojilerinin geliştirilmesi dair ortaöğretim ve darülfünun öğrencilerine müteveccih yarışmalarla etkinlikler düzenlediklerini anlattı.

Poyraz, yarışmalara dip katılma bulunduğunu vurgulayarak, şenlik kapsamında düzenledikleri ekincilik teknolojileri ve tarımsal insansız kişmiri uzlaştırıcı yarışmalarına değindi.

"Tarım teknolojileriyle ilişik farkındalık peydahlamak istiyoruz"

Fahrettin Poyraz, yarışmalarla umumi kendisine verimliliği artıracak çalışmalara önderlik eylemek istediklerini anlatım ederek, "Ama bire birlikte zamanda, şehirleşen toplumumuzda gençlerimiz, çocuklarımız hassaten gıdaya ulaşım noktasında gıdanın istihsal süreçlerini de bilsin istiyoruz. Stantlarımızda Akıllı Tarım Atölyeleri dediğimiz tamamı bu süreçleri beşinci sınıf çağından başlayarak gençlerimize anlatan, öğreten çalgılı çağanaklı oyunlarımız var. Tarımla, ekincilik teknolojileriyle ilişik kendisine ne var ise burada birlikte farkındalık yapmaya çalışıyoruz." sanarak konuştu.

Yarışmalara başka etkinliklerin de üstünde müracaat aldıklarını aktaran Poyraz, "İnanıyorum ki buradan, birlikte bölümü aracısız tarımla ilişik birlikte bölümü da ekincilik niyetiyle başlamış, hassaten defans iktisap eylemek kıl payı dayanıklı aşırı sektörde de kullanılabilecek teknolojik gelişmelere vasıtalık etmiş oluruz." dedi.

Tarımda uygulayım bilimi kullanımına müteveccih planlarına yer veren Poyraz, kısaca 3 senedir drone ile ilaçlama mevzusuna ciddilik verdiklerini söyledi.

Poyraz, önceleri ecnebi drone'lar üstünde araştırı yaptıklarını, sonraları da bunları Türkiye'deki şirketlerle millileştirme yönünde çalıştıklarını belirterek, "Geçtiğimiz yılda 15 ilde denemesini ayrımlı verim gruplarında yaptık. Burada aşırı da müspet neticeler aldık. Özellikle kuraklığın konuşulmuş bulunduğu bu ortamda su ve tarımsal deva tüketiminin ağır miktarda azaldığını, enerjiden ağır artırım sağlandığını, henüz da önemlisi insanoğlu sağlığı açısından tarımsal ilaçlarla temasın asgari düzeye indirilmiş bulunduğu uygulamalara vasıtalık ettik." halinde konuştu.

"TARNET misyonunu henüz da artıracak"

Tarım Kredi Genel Müdürü Poyraz, üstünde çalışmış oldukları kurnaz traktör sistemini anlatırken, sistemde düzeltme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Poyraz, arsa analizlerini tarladan arsa alıp laboratuvarlara götürerek yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu işi gezgin laboratuvarlarla şahsen çiftçinin ayağına gidip köyünde, tarlasında etme olanağı sağlayacak kimi konkre çalışmalarımız var. Çünkü arsa analizini yaptığımız devir toprağın neye ne denli gereksinimi var ise o seviyede girdi kullanıyorsunuz. Tarımsal faaliyetlerin tamamı safhalarında geliştirilecek bulunan teknolojiler, tarımsal girdilerin henüz verimli, endazeli kullanılması ve mahsuldeki verimliliğin artırılması noktasında çiftçinin kazancını artıracak müspet etkisinde bırakır yapacak. Somut kendisine da pratikte bunları görüyoruz."

Tarım Kredi kendisine gençlerin akıl fırtınası kararı ortaya çıkan ürünlerinin ticarileştirilmesi ve sahada çiftçinin kullanımına sunulmasını amaçladıkları aktaran Poyraz, TEKNOFEST'in bu kapsamda dobra birlikte düzentileme bulunduğunu düşündüğünü anlatım etti.

Poyraz, tarımla uğraşan nüfusun gün günden yaşlandığına ayraç ederek, "Dolayısıyla burada canlılık dip birlikte faaliyetten uygulayım bilimi dip birlikte faaliyete akla yatkın evrilmemiz gerekiyor. TARNET de tarımsal üretimin tamamı evrelerinde teknolojilerin geliştirilmesi, uygulanması ve bunların uran iş birliğiyle dizi üretime geçirilmesi noktasında önümüzdeki fasıl misyonunu henüz da artıracak." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ