USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Getir Kurucusu Salur: Londra'da 6 rakibimizin toplamının dü sert iş yapıyoruz

Getir Kurucusu Nazım Salur, Londra'da sabık sene hanuman kocaoğlan böylecene hizmete başladıklarını belirterek, "Orada 6 kıta rakip vardı. Şu an tığ 6 rakibin toplamının dü sert iş yapıyoruz. Daha müşterek sene de dolmadı." dedi.

Getir Kurucusu Salur: Londra'da 6 rakibimizin toplamının dü sert iş yapıyoruz
13-01-2022 13:34
İstanbul

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) kabilinden bu sene ikincisi devre içi kendisine meydana gelen ve "Oyunun Kuralları Değil, Kendisi Değişti" temasıyla planlı Dijital Türkiye Konferansı bitmeme ediyor.

Konferans kapsamında planlı celsede TÜSİAD Başkan Yardımcısı ve Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin'in sorularını yanıt veren Getir Kurucusu Nazım Salur, Getir'in 2015 yılındaki yapılış dönemini ve bu fikrin nite doğduğunu anlattı.

Salur, başlangıcın 2012'de BiTaksi ile olduğunu, kişilere 3 dakikada göçüm ulaştırır pozisyona geldikleri BiTaksi'nin ekranına bakarken hakeza birlikte fikrin doğduğunu belirterek, "Taksi tek ihtiyaç, şahısların bambaşka birlikte derinti gereksinimi var. Neden 10 dakikada şahısların gereksinimlerini götürmeyelim' dedim. Evde otururken birlikte alışveriş haset birlikte saniyede aklıma geldi. Pazar araştırması yaparak görünürlerde neye gerekseme mevcut sanarak fikren aklımıza mevrut birlikte teşebbüs değil." biçiminde konuştu.

Ekip arkadaşları ile emek vermek kültürüne bağlı istifham hakkında Salur, "Nasıl ki dobra aşındırmak dobra malzemeyle pişer. İyi birlikte ortaklık dobra çalışanlarla olur." ifadesini kullandı.

Şirket değerinin yüzdelik 99,5'ten fazlasının dobra birlikte düşünüm çevresinde topladıkları dobra insanlardan oluştuğunu aktaran Salur, hem cibilliyet kendisine tıpkı zamanda işinde dobra bulunan kullanmakta olanları birlikte araya getirdiklerini, dobra kullanmakta olanları çekmeye bitmeme ettikleri sürece mevcut olabileceklerini söyledi.

"Türkiye'den de bu iş çıkar"

Nazım Salur, "Amazon 8 ülkeye 13 yılda gitmiş. Getir, hem Türkiye'de 81 ilde fariza veriyor tıpkı zamanda birlikte yılda dünyada 8 ülkeye ulaşmış. Bunun öyküsünü paylaşabilir misiniz?" şeklindeki istifham üzerine, Getir'in çoğalma stratejisine değindi.

Salur, bu başarıyı baş döndürücü sayıda dobra adamla yaptıklarını belirterek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"İşi kişi işi kabilinden gören, kesintisiz bu işe çelim verici birlikte kadro mevcut bizde. Getir'de sayı farkı yaşımız da 28. Getir'de, 40'lı yaşların üzerinde insanoğlu sayısı baş döndürücü birlikte tomar değil. İş zahmetli fakat birlikte yandan da zevkli. Zevkli olunca iş kabilinden olmuyor aslında. Arkadaşlar da iş kabilinden yapmıyor. Birbirimize baş döndürücü söylemesek de hani 'Türkiye'den bu iş yarar mı sokak mı' kabilinden şüpheler mevcut ya... Biraz inada bindiriyoruz işi. 'Çıkar kardeşim, nite çıkmasın yani.' Teknoloji bazlı birlikte iş. Türkiye'den de çıkar. Hem de hani onların icra ettiği birlikte işi yaparak değil. Daha onların yapmadığı birlikte işi bellek ederek de buradan birlikte iş çıkar."

"Londra'da 6 rakibimizin toplamının 2 sert iş yapıyoruz"

Getir Kurucusu Salur, Londra'da güzeşte senenin hanuman kocaoğlan böylece işe başladıklarını anımsatarak, "Orada 6 kıta rakip vardı. Şu an kılıç 6 rakibin toplamının dü sert iş yapıyoruz. Daha birlikte sene de dolmadı. Yani gittiğimiz devir da oradaki eneze birlikte aktör iktisap etmek kıl payı gitmiyoruz. Gidip hakkıyla güçlü birlikte iş hazırlamaya çalışıyoruz. Bunun düşüncesince kaynağımız da var. Kaynağı çekinmeden kullanıyoruz. Buradaki motivasyon, şu demek oluyor ki firmanın anne gayesi çoğalma hakkında şu anda. Tabii ki levent boylu vadeli hedefimiz, karlılık ve kardan bedel yaratmak." ifadelerini kullandı.

Salur, bu işe evvel değişmeyen verirken bire birlikte isimle dünya dışına çıkmaya değişmeyen verdiklerini söyledi.

"Start-up'ları harcamak düşüncesince değil, dünyada abartmak düşüncesince yapalım"

Nazım Salur, yatırımcıların ilgisine bağlı istifham üzerine, evvel çağda evcil ve ecnebi yatırımcılardan özen görülmektedir zorlandıklarını, sonraları yatırımcı sayısının çabucak arttığını vurguladı.

Son icra ettikleri 3 envestisman turunda değme daim dışarıda birilerinin kaldığını, birlikte ahir turda onların elden geleceğini aktaran Salur, bunların ahir dolaşma düşüncesince masa ayırttığını söyledi.

Salur, girişimcilere neler referans ettiğinin sorulması üzerine, işi kurarken birlikte dü beniz ayrıntı bulunduğunu düşündüğünü anlatım ederek, şunları kaydetti:

"Ancak ilerledikçe baş döndürücü bambaşka detaylar çıktı. Onları da çözmemiz icap etti ve hala da çıkıyor. İlerledikçe acemi detaylar ve müşkülat çıkıyor. İyi birlikte start-up'ta beklenmedik birlikte derinti obje çıkacaktır. Yeni start-up kuran arkadaşlar, yeniden değme şeyi hesaplayabileceklerini tek devir zannetmesinler.

Çabuk pes etmesinler. Bu, birlikte endamsız ara yarışı değil, birlikte maraton. İyi firmalar 10 ila 20 yılda ortaya çıkıyor. Teknolojide de bu böyle. 20 salname perspektifle beslemek lazım. İkinci referans 'Ben bunu yaparım, birlikte dü sene sonraları da satarım' sanarak yapmasınlar. Bu az buçuk inşaatı, zarfında göçmek düşüncesince değil de harcamak düşüncesince gerçekleştirmek kabilinden oluyor. Evi göçmek düşüncesince bozulmamış yap, gittikçe gene satarsın. Uzun vadeli beslemek lazım. Satmak düşüncesince değil, levent boylu vadede topu topu dünyaya aksettirmek düşüncesince kursunlar işleri. Bu yapılabilir birlikte şey."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ