USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Girişimcilere 'destek verilecek toy planlar aranıyor' çağrısı

Girişimci İş Adamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç, "Türkiye'de rastgele müşterek girişimci, müteşebbis talibi 'ben müşterek iş kuracağım' desin, minimum ABD'deki, Avrupa'daki, Japonya'daki denli olanaklara sahip." dedi.

Girişimcilere 'destek verilecek toy planlar aranıyor' çağrısı
02-10-2021 17:16
İstanbul

Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) Başkanı Mehmet Koç, Türkiye'nin müteşebbis dostu müşterek iklim bulunduğunu belirterek, "Türkiye'de şu anda müşterek girişimcilik ekosistemi mevcut ve gelişiyor. Çok sayıda teşebbüs sermayesi grubu plan arıyor. İşletmeler girişimlere dayanak hasretmek istiyorlar, dünkü planlar arıyorlar. Bu noktada girişimcilere ve gençlere iş düşüyor." dedi.

Koç, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, adamlık tarihindeki eksiksiz adımları gerçekleştirenlerin girişimciler bulunduğunu aktararak, evren ahit anlaşılan müşterek gelişmişlik seviyesine geldiyse bunun girişimciler sebebiyle yapıldığını söyledi.

Bütün kaslı ekonomilerin asliye dinamiklerinin girişimciler bulunduğunu vurgulayan Koç, "Türkiye başta Sayın Cumhurbaşkanımızın zamanında şu demek oluyor ki sonuç 18-19 yılda hakkıyla baş döndürücü gelişti, hâlâ kaslı Avrupa'ya andıran müşterek iklim pozisyonuna geldi. Bunda politik iradenin, şartları akilane kullanan şirketlerin, girişimcilerin baş döndürücü şişman oranı var. Şu anda Türkiye'de rastgele müşterek girişimci, müteşebbis talibi 'ben müşterek iş kuracağım' desin, minimum ABD'deki, Avrupa'daki, Japonya'daki derece olanaklara sahip. Girişim sermayesi de bulabiliyor, finansman kaynaklarını talih oluşturabiliyor. KOSGEB yoluyla talih projeyi arka dönüşümsüz anlaşılan müşterek miktarda fonlayabiliyor." ifadelerini kullandı.

"Başarısız olmaktan korkmayın"

Koç, Türkiye'de şu anda müşterek girişimcilik ekosistemi bulunduğunu ve geliştiğini belirterek, baş döndürücü sayıda girişim sermayesi grubunun plan aradığını dile getirdi.

Bu noktada, girişimcilere ve gençlere iş düştüğünü özetleyen Koç, şunları kaydetti:

"Türkiye müteşebbis dostu müşterek ülke. İşletmeler girişimlere dayanak hasretmek istiyorlar, dünkü planlar arıyorlar. GİV'in yegâne ayrıcalığı ve işi, müteşebbis peyda etmek talip gençlerin önünü açmak, onlara mentorluk yapmak. GİV'de sonuç 5 yılda 15 bine andıran plan incelemişsek 5 bin müteşebbis adayını öğrenime aldık, 10 bin projeyi eledik. Bir projenin ne derece değerli olur yorumunu müteşebbis kendisi yapamaz. Çünkü bizdeki girişimciler genellikle planlarına aşırılmış girişimciler olur. Herhangi müşterek gailesiz müşterek projesi olduğunda GİV'e başvurma etsin ve desin ki 'benim projem şu, analizim şu, buna dayanak istiyorum'.

20 sene evvela dünyada bilgelik bu derece havadan ulaşılabilir değildi. Bir gailesiz rastgele müşterek bilinçlilik üretmek, rastgele müşterek servis iletmek istiyorsa bununla ilgilendiren eksiksiz bilmesi gerekenleri bu mecralardan öğrenebilir. Gençler şansa inanıyor fakat esasta nasip diyerek müşterek terim yok. Emek, ter, uykusuzluk, baş döndürücü çalışmak, feragat, şişman müşterek fedakârlık var. Girişimci, projenin faydasına ve başarısına konsantredir. Para arkadan gelir. Son 5-6 ayda birtakım e-ticaret ve mazi hizmet firmamız evren çapında bilyon dolar seviyelerine çıktı. Bunun da gençlere baş döndürücü şişman sağlam oluşum etmesini dilek ediyorum, bunları oturup incelesinler. Başarısız olmaktan korkmasınlar."

"Milli Teknoloji Hamlesi'nin birlikte Girişimcilik Hamlesi de gerçekleştirmek gerekiyor"

Koç, girişimcilerin ve yatırımcıların dü yan bulunduğunu belirterek, "Yatırımcı düşüncesince müteşebbis baş döndürücü kıymetlidir fakat parası da kıymetlidir. Paranın da fikrin de müşterek önemi var. Girişimcilere tavsiyem size dünyalık yatıran, ana babanızın vermediği yahut veremediği parayı size verici müşterek insanoğlunun yahut kurumun müşterek değeri olması lazım. Yatırımcıların ise elden dünyalık desteği sağlamaları yetmez, destekledikleri projenin satışına, insanoğlu kaynaklarına, saymanlık sistemlerini ihdas süreçlerine de asistan olmalılar. Yatırımcıların müşterek yanlışı var. Yatırımcı girişimciye diyor ki 'sen elhak ortaksın, ne maaşı?' Girişimci evini nite geçindirecek? Girişimcilere önerim maaşlarını kesim etsinler." diyerek konuştu.

Girişimcilere tavsiyelerde mevcut Koç, ne iş yapılırsa yapılsın alıcıya dobra kalkışmak icap ettiğini vurguladı.

Koç, gençlerin, ne dal ilgilerini çekiyorsa o sektörle ilgilendiren araştırı yapabileceğini aktararak, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Türkiye'de girişimcilerin en asliye sorunlarından birisi, deyiş okunmaması. Eskiden rastgele müşterek firmanın bilançosunu anımsamak benzer değildi. Şimdi hayattaki aklınıza mevrut eksiksiz kuruluşların bilançolarını bulup inceleyebilirsiniz. Çok karlı zannettiğiniz sektörlerde o derece kar marjı olmayabilir.

Türkiye'nin insanoğlu kaynakları baş döndürücü iyi. Biz şurası tez ederiz vakıf olarak, 4 milyon işsizin 10 binini müteşebbis yapsak ve bunların rastgele müşterek bir tanesi 10 insanoğlu istihdam etse 100 bin insanoğlu yapar. Girişimciliğin en şişman özelliklerinden bir tanesi istihdamı tez oluşturması. Girişimci diyince benden dünyalık isteyecek müşterek de yapmayacak diyerek maatteessüf çirkin müşterek idrak var. Bu idrak akilane müşterek idrak değil. Milli Teknoloji Hamlesi var, Girişimcilik Hamlesi de yapmamız lazım. Öte yandan, müteşebbis yatırımcıya kullanmak hesabına bankaya da gidebilmeli ve vezneci da o projeyi incelemeli. Girişimciyi al halıyla karşılamamız lazım. Girişimcilik müşterek dal değil girişimcilik müşterek ufuk, müşterek vizyon."

Türkiye Girişimci Buluşması Zirve ve Sergisi, 3-4 Kasım'da Konya'da

GİV Başkanı Koç, rastgele müşterek sene İstanbul'da bitirdikleri Türkiye Girişimci Buluşması Zirve ve Sergisi'ni bu sene Konya'da düzenleyeceklerini söyledi.

"Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirdiğimiz, dü güneş sürecek etkinliğimiz kapsamında; Türkiye ve dünyadan düşün önderleri çeşidinden oturumlar gerçekleştirilirken, B2B görüşmeleri, girişimcilere müteveccih hususi eğitimler de toprak alacak." ifadelerini kullanan Koç, şu değerlendirmede bulundu:

"Ayrıca dünkü fikirlerin, müteşebbis projelerinin sergilenmesi düşüncesince iştirakçilerin stantları ile toprak alabileceği hususi müşterek işporta alanımız da olacak. Düzenlendiğimiz evvela yıldan itibaren 1000’den müşterek tomar plan başvurusu alan, 300 projenin derecelendirildiği, bu sene 8’'ncisi yapılacak bulunan ve 800'ü hayli plan başvurusu almış bulunan GİV Girişimcilik Ödülleri Töreni'miz, aktiflik kapsamında 4 Kasım akşamı gerçekleştirilecek. Savunma sanayinden elektroniğe, otomobil piyasasından elektronik beyin endüstrisine, yazılım firmalarından mazi hizmet firmalarına derece baş döndürücü sayıda girişimcilerle iletişimi bulunan firmaları seçmeye nazarıitibar gösterdik. Ayrıca, aktiflik Konya Selçuklu Fuar Merkezi'nde yapılır ve dü güneş süresince kongrelerimiz olacak. Savunma sanayi, bankacılık ve müteşebbis finansmanıyla ilgilendiren kongrelerimiz olacak."

Etkinlikte, katı baş döndürücü sektörde girişimcilerin o tüketicilere nite antre yapabileceklerini özetleyen ve bu sahanın önde gelenlerinden oluşan konuşmacıların olacağını özetleyen Koç, hem Konya'dan aynı zamanda Türkiye'nin rastgele müşterek çeşidinden gençlere 3-4 Kasım'da behemehâl Konya'ya gelmelerini kaynak etti.

Koç, baş döndürücü sayıda plan arasından etkinlikte beniz tanesinin öne çıkarılacağını aktararak, "Bu projelerden, kurul çeşidinden seçilen 10 tanesi ödüllendirilecek. Ayrıca bu planların dışında; 'Türkiye'de girişimciliğe en baş döndürücü dayanak verici matbuat yayın', amme kesiminde olup girişimcilik ekosistemine ulama sunan müşterek bürokrata maruz müşterek 'Kamu Girişimcilik Ödülü' var. Bunun birlikte Türkiye'de girişimcilikle ilgilendiren en baş döndürücü ekosistemin büyümesine sunanlara müteveccih müşterek ödülümüz var. Ekosistemi gençlerin anlayabileceği halde geliştirmeye çalışıyoruz. Girişimciliğin en ehemmiyetli kurallarından biri 'network'. Girişimci olunacaksa, işinizle ilgilendiren olanlar 'network'ünüzde olmalı, bu muvaffakiyet şartlarından biri. O nedenle, girişimcilerin bu etkinliği kaçırmamalarını öneririm." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ