USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Göçmenler Belarus-Polonya sınırındaki kampı boşalttı

Belarus-Polonya sınırında Avrupa’ya muhaceret arayışındaki eşhas sınır uzunluğunda kurmuş oldukları kampı ağız ağıza boşaltarak, Belarus hükümetinin sınır bölgesi içinde hazırladığı mestur bölgeye geçti.

Göçmenler Belarus-Polonya sınırındaki kampı boşalttı
18-11-2021 23:28
Grodno

Belarus'un Grodno şehrindeki sınır boyunda, Avrupa'ya muhaceret arayışındaki şahıslar ormanlık bölgede ve sınır noktasında zat olanaklarıyla kurmuş oldukları kamplarda öğleden sonradan eşyalarını toparlamaya başladı.

Anadolu Ajansı, muhacir krizinin yaşandığı Belarus-Polonya sınırında

Çoğunluğu Irak iktisap etmek az daha Suriye, Afganistan, İran ve öteki bazısı Asya ve Afrika ülkelerinden gelenlerin de aralarında bulunmuş olduğu göçmenlerden çocuklu aileler en herşeyden ilk olarak kamptan ayrıldı.

Kalan az sayıdaki ferdin de geceleyin ezanı kampı ayrılma etmesiyle Polonya sınırı yakınındaki meydan ağız ağıza boşaldı.

Belarus Devlet Sınır Komitesi, sınır noktasındaki kampta kimesne kalmadığı düşüncesince bu bölgede gazetecilerin çalışamayacağını, gazetecilerin göçmenlerin yerleştiği mazi hizmet merkezde çalışmalarını sürdürebileceğini duyurdu.

Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun direktifiyle çelimsiz müddet evvel Bruzgi sınır branşında mazi hizmet merkezdeki bağlı bölgeye yerleştirilen göçmenlere, tıbbi yardım, ısıdam yemek, su, hıfzıssıhha ürünleri ve yastık-yorgan-minder kabil asliye ihtiyaçlara müteveccih yardımlar dağıtıldı.


Göçmen grupların 10 gündür antipatik havada çadırlarda günlerini geçirdikten sonradan merkezdeki bağlı bölgeye çabuk biçimde gitmesi özen çekti. Pek aşırı insanoğlunun uyuyarak dinlendirilmiş olduğu alanda, füru soğuktan korunaklı ortamda oynarken, anneler de bebeklerinin bakımlarını gerçekleştirdi. Kalabalık ortada namazlarını şive edenler de oldu.

Kapalı alandaki toprak darlığına hal anmak amacıyla yetkililerin dağıttığı paletlerden sert konstrüksiyonlar ilişkin ikinci ortak kıvrım çıkan göçmenler, buralarda da tatil etmeye başladı.

Belaruslu yetkililer, merkeze giremeyen gruplar düşüncesince ayrı ortak bağlı meydan planlaması yaparken, Belarus Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yuriy Karayev ve kadrosu de bölgede şahsen iane faaliyetlerini yönetti.

Belarus topraklarında 7 bin yöresinde muhacir var

Bu arada Belarus Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Natalya Eysmont, Belarus topraklarında halihazırda 7 bin yöresinde muhacir olduğunu, Belarus-Polonya sınırındaki kampta ise tahminî 2 bin ferdin beklediğini tabir etti. 200-500 ortada ferdin de Belarus’un Avrupa’ya bulunan öteki sınır noktalarında bulunduğunu kaydeden Eysmont, bu kimselerin Polonya asayiş güçlerince Belarus’a arka itilenlerden oluştuğunu aktardı.

Lukaşenko’dan Merkel’e Almanya’ya insancasına aralık önerisi

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko’nun Almanya Başbakanı Angela Merkel ile meydana getirdiği toplantıda muhacir krizinin sona ermesi düşüncesince ortak sistem önerdiğini özetleyen Eysmont, “Bu mekanizmaya göre, Avrupa Birliği kampta mevcut 2 bin sığınmacı düşüncesince insancasına aralık oluşturuyor. Geriye küsurat 5 bin ferdin de vatanlarına dönmesi düşüncesince belkili olduğunca ve dilerlerse araştırma görevlisi olmayı üstlenme ederiz ve Angela Merkel, anlaşmaya göre, Almanya'ya insancasına ortak aralık düzenlenmesi de engelleme iktisap etmek az daha Avrupa Birliği (AB) ile müzakerat yapacak." ifadelerini kullandı.

Belarus tarafının ilişkin sakıt yükümlülükleri adına getirdiğine dikkati çekici Eysmont, şimdilik hoppadak 400 yöresinde göçmenin ülkelerine arka dönmeye isteme gösterdiğini belirtti.

Diğer göçmenlerin ise arka dönmeyi reddettiğini ve Batı Avrupa’ya ilkin de Almanya’ya ortak aralık sağlanmasında ısrarcı bulunduğunu tabir fail Eysmont, bu insanlarla ait emekleri sürdüreceklerini dile getirdi.

Irak, Suriye ve öteki devletlere göçmenlerin güçlükle gönderilmesi düşüncesince rastgele ortak yürütüm yapmayacaklarına dikkati çekici Eysmont, "Biz sözümüzü tutuyoruz fakat AB tek yükümlülüğünü adına getirmiyor." halinde konuştu.

Belarus Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Eysmont'un bu açıklaması sonrası sınır boyundaki göçmenlerin kampı ayrılma ederek, bağlı bölgeye çabuk biçimde geçmesi özen çekti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ