USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

GÜBRETAŞ, 70’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı

Ülke tarımında mahsul ve kaliteyi bırakmak şartıyla 1952 senesinde temelleri atılmış GÜBRETAŞ, 70'inci kuruluş yıl dönümünü kutladı. Şirket fevk yönetimi ve mensuplarının yanında Petrol-İş Sendikası Başkanı ve yöneticileri ile KİPLAS Genel Sekreteri'nin katılmış ol

GÜBRETAŞ, 70’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı
08-11-2021 15:19

6 Kasım 1952 senesinde zamanın Başbakanı Adnan Menderes ve Bakanlar kurulunun imzasıyla kurulan GÜBRETAŞ, 70 senedir verim ve hizmetleriyle dünya tarımına bedel katmayı sürdürüyor. Verilen bilgiye göre, 1954 senesinde İskenderun'da kurduğu NPK tesisi ile Türkiye'deki önceki kimyasal gübreyi üreten kurumlardan birisi olma durumuna erbap şirket, halihazırda Kocaeli Yarımca'daki sert kemre ve İzmir'deki sıvı-toz kemre istihsal tesisleriyle çiftçilerin gerekseme duyduğu nebat hizmetçi ürünlerinin istihsal ve tedariki dalında üreticilere misyon veriyor. Tarımsal üretimde şuurlu nebat hizmetçi yöntemlerini kullanarak üreticilerle yürüttüğü manken istihsal alanları projesi ve reçetelendirme hizmetleriyle feyiz ve nitelik artışına ulama sağlıyor. Şirket, nitelik ve alıcı memnuniyeti politikası ile anne hissedarı Tarım Kredi Kooperatifleriyle sağlamış olduğu çelimli görevdaşlık sebebiyle sektöründe kılavuz gemisi müşterek konumda ve ülkemizin en şişman şirketleri ortada arazi alıyor.

Şirketin 70'inci yıl dönümü, firmanın istihsal ve Ar-Ge üssü Yarımca Tesisleri'nde kutlandı. Kutlamaya müşareket fevk yönetimi ve mensuplarının yanı esna Petrol-İş Sendikası Başkanı ve yöneticileri ile KİPLAS Genel Sekreteri de paydaşlık sağladı.

GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, firmanın 70'inci yılı ile ait şu halde konuştu:
“Şirketimizin temelleri 1952 senesinde bu topraklara müşterek ekecek tanesi kadar atıldı. O tarihten bugüne GÜBRETAŞ, yurdun rastgele noktasında yürüttüğü faaliyetleri, zirai üretime sunmuş olduğu ürünleri ve hizmetleriyle bu topraklarda köken salan müşterek çınara dönüştü.”

“Sektöre önderlik etmenin sorumluluğunu taşıyoruz”
70 salname DOĞRU geçmişinin firmaya şişman sorumluluklar yüklediğini tamlayan Genel Müdür Yumaklı, “Şirketimizin kuruluşunda zamanın Başbakanı Adnan Menderes'in ve Bakanlar kurulunun imzası var. Türkiye tarımında feyiz ve kaliteyi tasarruf etmek neredeyse müesses bulunan şirketimizin sektördeki bu kılavuz gemisi rolü, bize ehemmiyetli sorumluluklar yüklemektedir. Tüm faaliyetlerimize kılavuz gemisi olmanın getirmiş olduğu sorumlulukla bitmeme ediyoruz” dedi.

Genel Müdür Yumaklı zirai üretimde GÜBRETAŞ'ın namına değinerek, “Ülkemizde zirai istihsal meydana getirilen arazilerde makbul gübrenin rastgele beniz torbasından otuzunda şirketimizin logosu var. Kalite politikamız, alıcı memnuniyeti yaklaşımımız sonuncu tüketiciler gözetiminde cevap buluyor. Zira nebati üretimin devamlılığını bildirmek düşüncesince en esas gerekseme bulunan gübrenin tedariki, her insanın gıdaya erişebilmesi demektir. Bu doğrultuda lazım istihsal ve enfrastrüktür lazım geri misyon ve operasyonel faaliyetlerimizin geliştirilmesi düşüncesince envestisman çalışmalarımızı çabucak sürdürmekteyiz” biçiminde konuştu.

“Türkiye'nin önceki kemre fabrikası baştan üretecek”
Genel Müdür Yumaklı, tebrik kartı konuşmasında akıbet 5 yılda tamamlanan yatırımlardan şu halde gır etti:
“70 senedir bu topraklarda zirai üretimin büyüme göstermesine ulama sağlayıcı büyüklenme olmanın bilinciyle, istihsal hedefimizi rastgele yıl artırıyoruz. Üreticilerimizin gerekseme duyduğu bütün nebat hizmetçi ürünlerini hazırlık edebilmesi en ehemmiyetli önceliğimiz. Son 5 yılda; Yarımca Tesislerinde 500 bin titrem kapasiteli acemi NPK/DAP Tesisini devreye alırken, İzmir'deki sıvı-toz istihsal tesislerimizin kapasitesini 4 kıvrım artırdık. Yarımca Tesislerimize müşterek nişadır tankı kazandırdık. Yarımca Tesislerindeki Liman Genişletme Projemizin ise önceki fazı tamamlandı. Ayrıca ambarlama ve geri misyon kabiliyetimizi tasarruf etmek neredeyse 2017'de Samsun'da, 2019'da İskenderun'daki geri misyon merkezinin açılışını yaptık.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye'nin önceki kemre fabrikasını İskenderun Tesislerimizde baştan devreye alacağımızın müjdesini vermiştik. Modern ve çevreci ast yapıya erbap 200 bin ton/yıl kapasiteli acemi NPK istihsal tesisinin 2023 senesinde tamamlanmasını hedefliyoruz. Tesisin devreye alınmasıyla bulunan istihsal kapasitemiz artarken, semt düşüncesince de acemi müşterek istihdam bölgeyi sağlanmış olacak.”

“Ar-Ge motivasyonumuz acemi müşterek bedel üretmek”
Üretimi tasarruf etmek hesabına yürüttükleri envestisman faaliyetlerini nebat hizmetçi alanındaki Ar-Ge çalışmalarıyla desteklediklerini tamlayan Genel Müdür Yumaklı, “Üretim kapasitemiz ve amacımız rastgele sabık güneş artıyor. Bu istihsal artışımızı Ar-Ge çalışmalarımız ile destekliyoruz. Günümüzde en şişman değerin müşterek düşün elde etmek ve düşüncesi aksiyona eylemek bulunduğunun bilincindeyiz. Dolayısıyla Ar-Ge çalışmalarımız, teoriyi konkre müşterek çıktıya dönüştürerek acemi müşterek bedel çoğaltma motivasyonu ile sürüyor. GÜBRETAŞ Ar-Ge Merkezi'nin ayrışık paydaşlarla yürüttüğü planların yanı esna darülfünun - uran teşrikimesai kapsamında imzaladığımız Ar-Ge protokolleriyle sektörel ve bilimsel nitelikli altyapımızı güçlendiriyoruz” diyerek konuştu.

“Şirketimiz devletimizde tarımın gelişme göstermesi düşüncesince çalışıyor”
Şirketin 70'inci yıl dönümü kendince değerlendirmede bulunan GÜBRETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fahrettin Poyraz, “Şirketimiz, 1993 senesinde Tarım Kredi Kooperatifleri ailesine katıldı. O tarihten bugüne, bu dü DOĞRU büyüklenme çelimli müşterek teşrikimesai ortamında hem ekincilik bölgeyi bununla müşterek ulusal iktisat düşüncesince ehemmiyetli ilişik değerler sağlamaya bitmeme ediyor. 2001 yılından buyana bitmeme fail başbayilik sözleşmesiyle Tarım Kredi Kooperatifleri'nin kimyasal gübrede biricik tedarikçisi. Tarım Kredi Kooperatifleri'nin nebat hizmetçi alanındaki firması olması zımnında de GÜBRETAŞ'ın bu bölgede ehemmiyetli müşterek görevi var. İş donanması çerçevesinde sektörde verim bulunurluğunu güvence dibine alan, senenin topu topu düşüncesince hazırlık yönetimini sürdüren ve üreticilerimizin faydalanacağı halde sektörde balans sağlayıcı şirketimiz, sürdürülebilir zirai üretime ulama sunan DOĞRU müşterek kurum” diyerek konuştu.

Dr. Poyraz, laflarını şu halde tamamladı: “Şirketimiz, devletimizde zirai üretimin gelişme göstermesi düşüncesince çalışıyor. Tarım Kredi ile baş başa Türkiye'nin 81 ilinde ekincilik meydana getirilen rastgele noktaya verim tedariki yaparak zirai üretimimizin tehlikesiz müşterek halde bitmeme etmesine ulama sağlıyor. Ortaya çıkan kâr hemen üreticilerimizle sınırlanmış olmayıp, vasıtalı şekilde topluluğun rastgele sahasından insana ulaşıyor. Hem ekincilik bölgeyi bununla müşterek dünya ekonomimiz düşüncesince üstlendiği bu ehemmiyetli misyonu başarıyla haiz GÜBRETAŞ'ın 70'inci kuruluş yıldönümünü kutluyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ