USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

GÜBRETAŞ’tan 5 milyar liralık net satış

GÜBRETAŞ'ın Türkiye faaliyetlerinde toplanmış net satış ücreti 4 milyar 966 milyon TL yerine gerçekleşti.

GÜBRETAŞ’tan 5 milyar liralık net satış
11-11-2021 17:09

Tarımda gürlük ve kaliteyi artırmaya müteveccih mahsul ve hizmetleriyle nebat hizmetçi dalının kılavuz firması bulunan GÜBRETAŞ, üçüncü çeyrek faaliyetleriyle ilişik parasal neticelerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıkladı. Sürdürülebilir zirai istihsal düşüncesince üreticilere desteğini akıcı halde sürdüren GÜBRETAŞ'ın operasyonel faaliyetlerinin başarısı, üçüncü çeyrek parasal sonuçlarına da müspet yansıdı. Şirket, senenin geçmiş yarısında gösterdiği yükseliş grafiğini üçüncü çeyrekte de sürdürdü.

Özellikle istihsal noktasında çalışmalarını küsurat ortak ivmeyle sürdüren GÜBRETAŞ Türkiye faaliyetlerinde, senenin geçmiş dokuz ayında muhtelif bileşimlerde 625 bin 70 titrem sert gübre, 41 bin 136 titrem hazır para ve türap basma üretimi gerçekleştirdi. Geçen senenin bire ortak zamanına uyarınca hep üretimde yüzdelik 40 artım sağlandı. Katı basma satışlarında güzeşte senenin bire ortak zamanına uyarınca yüzdelik 7'lik ortak artım gözlemlenmekte iken hazır para ve türap basma satış miktarı da yüzdelik 25 arttı.

Bunun kararında GÜBRETAŞ'ın Türkiye faaliyetlerinde hep net satış ücreti 4 milyar 966 milyon TL namına gerçekleşirken, ilişkin ortaklıklarının katkısıyla konsolide net satış geliri güzeşte senenin bire ortak zamanına uyarınca yüzdelik 63 artışla 6 milyar 216 milyon TL'ye ulaştı.

Satışlardaki artışa koşut namına anne katılım payına sakıt konsolide net fasıl kârı ise geçmiş dokuz ayda 307,8 milyon TL namına gerçekleşti.

“Ülke tarımına ekleme bedel üreten 70 salname kılavuz ortak kurum”
GÜBRETAŞ Genel Müdürü İbrahim Yumaklı, mevzuyla ilişik “GÜBRETAŞ nebat hizmetçi dalında diyar tarımı düşüncesince ekleme bedel üreten 70 salname kılavuz ortak kurum. Tarımsal sürdürülebilirliğin, nebat hizmetçi ürünlerinin akıllıca ve can alıcı ortak halde kullanılmasıyla muhtemel bulunduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle üreticilerimizin basma tedarikinde rastgele ortak başağrısı yaşamaması ve zirai üretimin devamlılığının sağlanması adına, nebat hizmetçi sektöründe global çapta yaşanmış bulunan tedbir sıkıntılarına ve piyasalardaki dalgalanmalara erinç hepsi imkanlarımızı seferber ettik. Özellikle salgının vatanımızda görüldüğü geçmiş çağda basma tedarikinin süreceği açıklanarak muhtemel ortak ürkü atmosferinin ve besin krizinin önüne geçildi” dedi.

GÜBRETAŞ'ın sürdürülebilirlik yaklaşımını anlatan Yumaklı, “Şirketimizin sektördeki kılavuz rolünün bilinciyle rastgele ortak bölgede sürdürülebilirlik konusunu uçtan kuyruk sokumu kemiği ele alıyoruz. Çalışma ortamlarının güvenliğinden, faaliyetlerdeki verimliliğe ve ürünlerimizdeki kaliteye derece hepsi operasyonel süreçlerimizde sürdürülebilirliğin sağlanması, zirai üretimdeki en ehemmiyetli girdi bulunan gübrenin üreticiye nitelik standartlarımız çerçevesinde akıcı ulaşmasını sağlıyor” ifadelerini kullandı.

GÜBRETAŞ'ın, tesislerindeki sürdürülebilirlik derece yurdumuzdaki zirai üretimin sürdürülebilirliğini de bire ortak itinayla ele aldığını tamlayan Yumaklı, “Yatırım çalışmalarıyla gelişen operasyonel faaliyetlerin yanı sıra mahsul çeşitliliği ve maliyet optimizasyonu sağlanması, zirai istihsal tarafında üreticilerin faydasına oluyor. Tarımsal üretimde gürlük ve sürdürülebilirliği artıracak ve üreticilere kâr sağlayacak planlar yetiştirmek ortak numara önceliğimiz. Arazide reçetelendirme faaliyetleri, yetiştirici bilinçlendirme ve arazi analizi eğitimleri, sayısal müşavirlik hizmetleri ve Model Üretim Alanları projesi derece nice çalışmayla üreticileri ilmî yöntemlere ve sürdürülebilir ekincilik uygulamalarına isteklendirme ediyoruz” halinde konuştu.

Şirketin sektördeki namına de yer veren Yumaklı, “70 salname kurumsal tecrübesiyle GÜBRETAŞ, hem ülkemize bununla beraber zirai üreticilere kâr üreten ortak büyüklenme namına konumlanmıştır. Kurumsal tecrübemiz, acemi hallere kolay uyarlanmış olabilme ve çelimli hal çoğaltma kabiliyetimizi güçlendiriyor. Dünya piyasalarını, hammadde ve mal halleriyle ilişik gelişimleri yakından strateji fail ekibimizle, ilkin müstevli devri ve sonra oluşan kapalılık ve negatif etkileri can alıcı ortak halde yönettik. Öngörülerimiz performansımıza yansıdı. Çalışmalarımız parasal tablolarımıza zait ivme kazandırarak paydaşlarımızı da mutlu etti” sanarak laflarını tamamlandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ