USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Havalar soğudu, vatandaşlar aktarlara yöneldi

Havaların soğumasıyla beraberce gripten ve dargın algınlığından sığınmak talip vatandaşlar, aktarların yöntemini tuttu. En aşırı yeğleme edilen mamüllerin başlangıcında ise muafiyet sistemini güçlendiren ıhlamur ve şita çayı toprak aldı.

Havalar soğudu, vatandaşlar aktarlara yöneldi
26-09-2021 12:39

Sonbaharın gelmesi ve havaların soğumasıyla baş başa muafiyet sistemini yükseltmek talip vatandaşlar, nebati mahsulat satan aktarlara yöneldi. En aşırı arzu gören mahsulat ortada ise şita çayı ve ıhlamur toprak alırken, hibiskus, ağaçküpesi çiçeği, adaçayı, kuşburnu, propolis ve hususi karışımlı mahsulat de yeğleme edildi.

Havaların soğumasıyla bu arada ıhlamura rağbetin arttığını kail aktar Emin Özcan, "Trabzon'dan getirdiğimiz hususi plato çayı dediğimiz bitkimiz var. Bu plato çayı gribal enfeksiyona, cisim direncine gönül rahatlığı aşırı sansasyonel bulunduğu düşüncesince müşterilerimize aşırı öneriyoruz. Kendi yaptığımız atom karışımlarımız var. 10 cins nebat karışımımızın süresince hibisküs, ağaçküpesi çiçeği, adaçayı, ıhlamur, kuşburnu üzere mahsulat var, bunları aşırı beraberinde tomar satıyoruz. Pandemide aşırı sattığımız utçu gülük yağımız var, bu bağışıklığı kuvvetlendirir. Propolis şita aylarının vazgeçilmezidir. Propolisi sabahları açken gayrisıhhi bardak (çay bardağı) suya 10 sekte damlatıp içilmesini haber mektubu ediyoruz. Öksürüğe, balgama, cisim direncini arttırmaya aşırı güzel geliyor" dedi.

"Vatandaşların hastalanmadan aktarlara gelmesini öneriyoruz"

Çocuklara müteveccih bitirdikleri hususi nebati karışımların bulunduğunu da kail Özcan, şu ifadeleri kullandı:
"Şu an en aşırı tüketilen ve haber mektubu edilen şita çayı, ıhlamur ile karışımlarımızdır. Bal da tüketiliyor. Kestane balımız var, çiçek ve çam balımız mevcut. Bunlar şita sezonunda satılan ürünlerimizdir. Keçiboynuzu tozu, zencefil bunlar da tüketilmeli. Zerdeçal tozunu döl karıştırıp vatandaşların ve evlatların tüketmelerini öneriyoruz. Fiyatlar uygun, gelişigüzel ödeme gücüne layıkıyla fiyatlarımız var. 250 gr. atom çaylarımızı 15 TL'den satıyoruz. Ihlamurun kilosunu 150 TL'den satıyoruz. Müşterilerimize 15 TL'den 50 TL'ye derece karışımları yapmış olup veriyoruz. İnsanlar parasız olduktan sonraları aktarlara geliyor. Hasta olmaksızın buraya gelseler, ıhlamur, kuşburnu, atom ve şita çayını içseler muafiyet sistemlerini gelişigüzel sonsuz erdemli tutarlar ve hastalanmazlar. Gribal enfeksiyon yaşamazlar, muafiyet sistemini sabah akşam dimdik tutarlar. Vatandaşların hastalanmadan aktarlara gelmesini öneriyoruz" sanarak konuştu.

"En beraberinde tomar şita çaylarımız yeğleme ediliyor"

Dükkanlarda çokluk olduğuna ilgi çekici aktar Serkan Açık, "Vatandaşlara en aşırı önerdiğimiz şita çaylarımız var, bunlar sezon geçişinde dargın algınlığına aşırı güzel geliyor. Arı sağılan zencefilli macunumuz var, sabahtan aç karınla bunu kullanabilirler. Bunlar hem muafiyet sistemini güçlendiriyor, aynı zamanda hücreleri yeniliyor. Atom çaylarımızı yunak suyun içine dü kıta atarak kullanabilirler. Karışım pekmezlerimizi sezon geçişlerinde her insana öneriyoruz. En beraberinde tomar şita çaylarımız yeğleme ediliyor. Bütün nebat bilimi bunun içerisinde mevcut, içine az buçuk zencefil attırıyoruz, hint safranı attırıyoruz, az buçuk da bal attırıyoruz. Güzel beraberinde inşirah veriyor. Her güneş yegâne balık hapı da kullanabilirler hem omega almış olurlar, aynı zamanda muafiyet sistemlerini güçlendirirler, aynı zamanda hücreleri yenilenir. Bağışıklık sistemlerini güçlendirmeleri düşüncesince vatandaşlara tertemiz sütü, propolis ve bal karışımını yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

"İlaç istimal taraftarı değilim"

Her devir aktara geldiğini kail Nurten Kocabaş, "Her aktara geldiğimde ıhlamur çayı, zencefil, kabarcık çayı alıyorum. Paketlerde karışımlar var, alengir nebat çayları onlardan alıyoruz. Çocuklara limonlu ıhlamur çayı içiriyorum. Kışa hazırlanıyoruz, fındığımı da aldım. İlaç istimal taraftarı değilim, bu tür nebati ilaçlarla bence hâlâ güzel korunuyor. Zencefili, ıhlamuru kaynatıp içersin tek şeyin kalmaz. Vatandaşlara nebat çayları içmesini öneriyorum, dert stoper kullanmaktansa nebat çayları hâlâ ehemmiyetli bence" halinde konuştu.

Fehime Kartal - Harun Yıldız
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ