USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Bizlerin en ehemmiyetli önceliği faziletli ürem olmayacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı vazifesini Lütfi Elvan'dan devralan Nureddin Nebati, "Bizlerin en ehemmiyetli önceliği efdal getiri olmayacak." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Bizlerin en ehemmiyetli önceliği faziletli ürem olmayacak
02-12-2021 17:19
Ankara

Bakanlıktaki zaman teyit töreni milletvekilleri, bürokratlar ve gözaltı personellerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bakan Nebati, buradaki konuşmasında, "Makamlar gelip geçici. mühim bulunan yaptığımız hizmetler. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanı'mıza şahsıma bu rolü denyo edecek denli güvenilmiş yer aldığı düşüncesince teşekkürname ediyorum. Milletimize ve devletimize hakeza ortak makamda misyon kılmak iri ortak hata gerektiriyor. Bundan sonraları inşallah bu sorumluluğun gereklerini adına getirmeye hız edeceğiz." niteleyerek konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati TBMM'de ant etti

Salgının en dip periyodunu iri ortak başarıyla geride bıraktıklarına ayraç fail Nebati, Türkiye'nin müstevli sürecinde en çabuk toparlanan ülkelerden bir tanesi durumuna geldiğini söyledi.

Nebati, hesaplı kendisine birlik hür ortak Türkiye vizyonuyla acemi ortak yola girildiğini belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Bu süreçte göreve gelirken bizlerin en ehemmiyetli önceliği faziletli getiri olmayacak. Yatırım istihsal ve dış satım artışını tetiklemek, bu sayede akan belirgin ve aut namus borcu denli süreğen sorunları ağız ağıza giderilmiş etmek, istihdamı artırmak, ecir artışını sağlamak, Türkiye'nin iç dinamiklerini de dikkate kabul kılmak kaydıyla millî ve arsıulusal topu topu ilişkileri gözeterek fakat katiyen kulağını sokaktan, işten, iş adamından, çalışandan ırak tutmayarak gereğini gerçekleştirmek olacaktır."

Artık "işçinin de kendisini çalıştıran kendisine hissettiği" ortak sesletim geliştirdiklerini özetleyen Nebati, çakılı gelirlilerin, emeklilerin enflasyona ezdirilmemesinin, iş dünyasının ihtiyaçlarının çabuk ve proaktif halde karşılanmasının öncelikleri ortada arazi aldığını söyledi.

"Öngörülebilir ortak bu sahanın şimdi ağıt kazanılmış yer aldığı adımlar atacağız"

Nebati, kişilerin rüçhan yer aldığı ortak iktisat siyasal anlayışı benimseyeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Doğru olacağız, transparan olacağız, öngörülebilir ortak piyasanın, ekonominin şimdi ağıt kazanılmış yer aldığı adımlar atacağız. Kafalarda oluşabilecek herhangi ortak ayrışık kuşkunun giderildiği, atılacak adımların paydaşlarıyla daima kendisine baş başa değişmeyen alındığı, yönetişimin en fevk seviyede olduğu, ister milletvekillerimizle ister içerisinden geldiğim iş dünyasıyla, çalışanlarla kesin suretle herhangi ortak ayrışık fikir alışverişin en dip kendisine yaşandığı ortak devri daima bu arada gerçekleştireceğiz."

"Güçlü, güvenilir, kararlı, istençli ve ait topu topu büyüklenme firmaların tamamının eşgüdüm süresince çalıştığı, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın belirlediği politikalar çerçevesinde adımların atılmış yer aldığı ve bu adımların uygulanması noktasında da herhangi ortak ayrışık özverinin ortaya konduğu süreci daima baş başa yaşayacağız." diyen Nebati, millete müstahak olma düsturuyla çalışacaklarına dikkati çekti.

Nebati, bakan yardımcılığı vazifesinde bulunmuş yer aldığı 3,5 sene süresince hem Berat Albayrak bununla müşterek Lütfi Elvan'ın kadrosuyla belirgin ortak yazışma kurduklarını vurguladı.

Bundan sonraları da işleri ayrımsız kararlılıkla yürüteceklerini dile getiren Nebati, Elvan'a teşekkürname etti.

"Hazine kasamızı zamanı faziletli seviyede teyit ediyoruz"

Elvan da 10 Kasım 2020'de göreve başladığını anımsatarak, göreve adım atar başlamaz ekonomide itimat ortamını ve öngörülebilirliği şimdi da bırakmak düşüncesince aşırı ehemmiyetli adımlar attıklarını söyledi.

Kamu maliyesi alanında, topu topu giderleri, gelirleri ve oluşabilecek riskleri yeniden dun gözden geçirdiklerini özetleyen Elvan, mihman gelirleri artırıcı ve giderleri azaltıcı dayanıklı aşırı tedbir aldıklarını ve 2021 yılı bütçesinde yüzdelik 4,3 kendisine belirlenen bütçe açığını, yüzdelik 3,5'e incizap sonucu aldıklarını tabir etti.

Elvan, sene süresince acemi yüz koronavirüs (Kovid-19) salgının etkilerine müteveccih icra ettikleri destek sunar hariç, mali disiplinden katiyen vazgeçmediklerine ayraç ederek, "Bu sene sonu bakımından anlaşılan yüzdelik 2 yöresinde ortak bütçe açığı öngörüyoruz. Bununla da yetinmeyip inşallah bu sene getiri dışarı bütçe dahası vereceğiz." dedi.

Borçlanma açısından da iyice değerli ortak sene geçirdiklerini tamlayan Elvan, şöyleki bitmeme etti:

"Sağladığımız bütçe disiplini yardımıyla Hazinemiz piyasadan 155 bilyon teklik şimdi az borçlandı. Enflasyonla mücadeleye dayanak hasretmek ve yurttaşlarımızın yükünü hafifleştirmek düşüncesince 150 bilyon liranın üstünde gelirimizden feragat ettik. Hazine kasamızı da zamanı faziletli seviyede çelimli ortak akçe rezerviyle Sayın Bakanı'mıza teyit ediyoruz."

Yüksek gelişme performansına karşın akan dengede de aşırı ehemmiyetli iyileşmeler sağladıklarını dile getiren Elvan, bu yılı faziletli gelişme performansına karşın ulusal gelirin yüzdelik 1'i yöresinde ortak akan açıkla kapatacaklarını kaydetti.

Elvan, istihdamın da 2020'nin ikinci yarısından itibaren ehemmiyetli seviyede arttığına dikkati çekerek, "Böylece Türkiye, OECD üyeleri ortada salgının istihdam üstündeki tahripkâr tesirini telafi edebilen mahdut devletler ortada arazi aldı. İşte cemaat olduğumuz bu totaliter basar açısı, çelimli ortak gelişme performansını da yanı sıra getirdi." niteleyerek konuştu.

"Vatandaşımızdan aldığımız verginin ortak tane ortak kuruşunu bile tutumsuzluk etmedik"

Görev bölgesine giren herhangi ortak mevzuda ellerinden gelenin en iyisini hazırlamaya çalıştıklarına yer veren Elvan, şunları kaydetti:

"Kendi kontrolüm altında bulunan amme maliyesi tarafında, aşırı çelimli ortak amme maliyesi bilançosu bırakıyorum. Vatandaşımızdan aldığımız verginin, ortak tane ortak kuruşunu bile tutumsuzluk etmedik, gine vatandaşımız düşüncesince kullandık. Bana güvenip, bu makamı denyo etmiş yer aldığı düşüncesince Sayın Cumhurbaşkanı'mıza şükranlarımı bildirme kılmak istiyorum. Devlet Planlama Teşkilatında yetik ortak biçimci olarak, bugüne denli topu topu mevzulara daima fen manada yaklaşmaya aşırı iri uyanıklık gösterdim."

Elvan, baş başa çalışmış yer aldığı bakan yardımcılarına, umumi müdürlere, gözaltı personeline, emek arkadaşlarına ve özlük ailesine teşekkürname etti.

Görevi devralan Bakan Nebati'ye de başarılar arzulayan Elvan, laflarını "Makamlar hakkıyla gelip geçici, ehemmiyetli bulunan devletin devamlılığıdır." niteleyerek sonlandırdı.

Devir teyit esnasında herhangi ortak dü bakan da birbirlerine çiçek tanıtma etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ