USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Kur korumalı mevduat hesabı 131 bilyon TL'yi aştı

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, evvel şeb ezanı bakımından kur korumalı mevduat hesabının büyüklüğünün 131 bilyon TL'yi aştığını söyledi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Kur korumalı mevduat hesabı 131 bilyon TL'yi aştı
16-01-2022 04:38
İstanbul

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli İrade Platformu çeşidinden "Türkiye İçin Varız, Bir Aradayız" başlığıyla planlı uzuv çırçıplak maşer kuruluşları danışma toplantısında meydana getirdiği konuşmada, akıbet 2 yılda salgının etkisiyle ve şişkinlik dolayısıyla toptan ekonomide yaşanmış bulunan sıkıntılardan bahsetti.

Küresel ekonomide geriye boyut yaşanırken Türkiye'nin sapasağlam dolayısıyla bitmeme ettiğini, akıbet 19 yıldaki performansıyla ekonomide şişman ortak tahavvül yaşadığını dile getiren Nebati, satın kabul etme paritesine layıkıyla 2002'de 18. şişman ekonomisi bulunan ülkenin 2020'de 11. sıraya yükseldiğini anlattı.

Nebati, salgının önce günlerinde yaşanmış bulunan şoktan ve belirsizliklerden bahsederek, Türkiye'nin aceleci ortak halde iktisadi kararları aldığını ve adımlarını attığını kaydederek, bu sayede evren küçülürken Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü, bunun krizi fırsata çevirerek başarıldığını söyledi.

Ülke ekonomisi hakkında negatif söylemleri anımsatan Nebati, "Şimdi eş haneli ortak büyümeyle 2021'i kapattık. Bu ne demek? Türkiye, yönetimi ve toplumuyla, personeli ve çalıştıranıyla önünü görebilen, geleceğe odaklı ve işlerini sapasağlam etme gayretini ortaya koyan nadir ülkelerden. Şimdi 2022'ye şişman umutlarla giriyoruz. Çünkü 20 Aralık akşamından sonradan rastgele obje eşit." niteleyerek konuştu.

Nebati, Türkiye'nin bundan böyle önünü görüp, attığı adımların sağlamlığıyla cereyan edeceğini ve 2023 hedeflerine kararlılıkla yürüyeceğini anlattı.

"Artık Türkiye'nin uğrunda 'cari açık' kabilinden ortak sıkıntı yok"

Bakan Nebati, güzeşte sene ihracatın 225 bilyon doları geçtiğini belirterek, "Bu sene da Allah'ın izniyle 250 bilyon doları aşan ortak ihracatla yılı kapatmış olacağız." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin sığa yararlanma oranından, istihsal gücünden, ihracattaki başarısından bahseden Nebati, güzeşte sene aut tecim açığının yüzdelik 7,8 azaldığını bildirdi.

Nebati, Türkiye'nin, akıbet devirde ehemmiyetli ortak şeyi başardığını kaydederek laflarını şu halde sürdürdü:

"Cari bariz en ceninisakıt oranda, ki bu sene ortak tomar vereceğiz inşallah. Bu ortak rekordur. Artık Türkiye'nin uğrunda akan bariz kabilinden ortak sıkıntı yok. Önünü gören, koşan, üreten, gezim gelirleriyle de işi toparlayabilen ortak ülke. En önemlisi 2023 seçimlerine ortak sene kaldı. Bu seçimlere dü ehemmiyetli şeyle gideceğiz. Birincisi tabii gazımız. Karadeniz'de çıkan tabii gazımızı hanelerle buluşturacağız. İkincisi TOGG'un ürettiği kişi aracımızla intihap kampanyası yapacağız. Böyle ortak ülke."

"Türkiye tutum modeli klasik ezberleri bozan ortak model"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Türkiye'nin tutum politikalarında ehemmiyetli ortak değişikliğe gittiğini, müstevli sonrası oluşan konjonktürün abuhava düşüncesince ehemmiyetli ortak okazyon sunduğunu belirterek, kalifiye insanoğlu gücü, lojistik, coğrafi durum ve dinç popülasyon kabilinden bölgelerde ülkenin eş bulunduğu avantajlardan bahsetti.

Nebati, "Türkiye tutum modeli klasik ezberleri bozan ortak model. Bunu sloganla yapmıyoruz. 2002'den bugüne derece 19 salname ortak iktidarın yapmış bulunduğu enfrastrüktür yatırımları, yukarı bina yatırımları ve gerçekleştirmiş bulunduğu değerli adımlarla taçlandırıyoruz. Türkiye tutum modeli yola çıkarken 19 salname ortak deneyim ve Cumhuriyet'in birikimini de katarak dolayısıyla bitmeme ediyor. 2023'e güvenli adımlarla gidiyor." niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin ehemmiyetli ortak virajı 20 Aralık akşamı aştığını, idrak operasyonlarını geride bıraktığını, gerçekleri ortaya koyduğunu, gerçekliğin toplumsal medyada olmadığını söyledi.

"Türkiye elan öngörülebilir ortak çağa girdi"

Bakan Nureddin Nebati, kendilerinin Türkiye'nin gücünün, iç dinamiklerinin, şahısların kesinlikle harekete geçirileceğinin bilincinde olduklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çünkü milletin kişi kendine kendisiyiz. Dışarıda değiliz ki. Sizin oluşturduğunuz idrak operasyonlarının dünyası ile benim dünyam farklı. Ben, şahsımdan bahsetmiyorum. Ben derken, bizlerden bahsediyorum. Bizim dünyamız sermayeyi ayırmayan, ötekileştirmeyen ortak dünya, ortak ve bu arada cereyan fail ortak dünya, kişi gücüne mümin ortak dünya, kişi dışındaki güçlere hürmet duyan onların uğrunda eğilmeyen ortak dünya. Bu sebepten mali istikrarı güçlendirecek adımlar attık."

Nebati, Türkiye'nin elan öngörülebilir ortak çağa girdiğini kaydederek, enflasyonun hoppadak kendilerinin değil Avrupa ve ABD'nin de şişman problemi durumuna geldiğini, taşımaların aşırı fiyatlı durumuna geldiğini, tılsım zincirlerinde sorunlar yaşandığını anlattı.

Türkiye'de enflasyondan etkilenen en ehemmiyetli kesimin çakılı gelirliler bulunduğunu dile getiren Nebati, onları arkalamak düşüncesince meydana getirilen çalışmalardan ve düzenlemelerden bahsetti.

"2023'te yegâne haneli enflasyonu göreceğiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, "Mali politikalar ve atacağımız adımlarla önümüzdeki yıl, şu demek oluyor ki birlik eskiden yapılacak seçimlere, yegâne haneli enflasyonla gireceğiz. Üzerimizde ortak çıkıntı var; Aralık ayı. Ocak ayında da ortak hacim enflasyonla gönül rahatlığı karşıyayız. Ancak bundan sonrası önce çeyrekten ahir değiştirmek daim baş başa yaşayacağız, göreceğiz. Bu şişkinlik sıkıntısını hoppadak kılıç değil etraflı evren daim baş başa 2022'de yaşayacak ve bunun üstesinden mevrut hepimiz olacağız." niteleyerek konuştu.

Birtakım tılsım paketlerinin açıklanmış bulunduğu 20 Aralık'ta uygulamaya konulmuş bulunan kur korumalı TL mevduat hesabını anımsatan Nebati, "Kur korumalı mevduat hesabı aşırı ağırbaşlı ortak cevap buldu. Cuma akşamı bakımından 131 bilyon lirayı aşan ağırbaşlı ortak meblağa ulaşıldı. Günde sayı farkı 10 bilyon teklik düzene girdi." ifadelerini kullandı.

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması mevzusundaki çalışmalardan bahseden Nebati, çalışmaların akıbet noktasına geldiklerini söyledi.

Nebati, "KDV'de de çalışmalarımız bitmeme ediyor. Orada da rötuşları yapacağız. Sonra Cumhurbaşkanımız paylaşacaktır. Savunma sanayisinde, enerjide, havacılıkta, ilaçta, tarımda, turizmde yatırımcıları çağırma ediyoruz. Hazırlıklı olun. Bu mevzularda size kestirim güçlü edemeyeceğiniz seviyelerde hususi imkanlarımızla görev edeceğiz. Siz kâfi ki envestisman hazırlamaya değişmeyen verin." biçiminde konuştu.

İthalatı azaltıcı rastgele bölgede yatırımcıların indinde olacaklarını vurgulayan Nebati, "Çok makul ve levent boylu vadeli koşullarla yanınızdayız. 2023'te kılıç yegâne haneli ortak enflasyon, tabii gazımız, TOGG ve başka adımlarla baş başa Cumhurbaşkanımız bu ülkenin liderliğine bitmeme edecek." ifadelerini kullandı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ