USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyonla savaşım açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyonla savaşım açıklaması
11-06-2022 20:02
Gaziantep

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, eksiksiz dünyanın enflasyon, sahn pahalılığı denen olguyla gönül rahatlığı karşıya olduğunu, enflasyonun üstesinden doğmak düşüncesince rastgele çeşitli gayreti gösterdiklerini belirterek "Mayıs ayında kırıldı inşallah, haziranda az buçuk daha, temmuzda az buçuk daha, ağustosta az buçuk elan kırıla kırıla sene sonundan itibaren başını ağız ağıza aşağıya vermiş ve bu işin üstesinden mevrut müşterek abuhava adına yolumuza bitmeme edeceğiz." dedi.

Nebati, AK Parti İl Başkanlığında organizasyon mensuplarıyla müşterek araya geldi. Burada mütekellim Nebati, kendisinin yaşamının da teşkilatlarda geçtiğini belirtti. Teşkilatların mükemmel müşterek erke istihsal merkezi olduğunu, AK Parti'yi teşkilatların taşıdığını dile getiren Bakan Nebati, ülkedeki kelimesiz çoğunluğun teşkilatlarda, iş dünyasında iş harcama ettiğini, tarlasını sürerken, ağaçtan fıstığı, zeytini toplarken dobra niyetle iyilikle çalıştığını; müşterek de az ancak sesi aşırı çıkan çığırtkanların olduğunu, bunların da daim "Öldük, yandık, bittik, mahvolduk." sanarak bozuk öykü yaydığını anlattı. Bu güruha gönül rahatlığı sessizcesine yalnız azimli adımlarla işlerini en dobra halde namına getirdiklerini, ev bark düşüncesince çalışıp iş harcama ettiklerini tamlayan Bakan Nebati, Gaziantep'in müşterek tane başına 10 bilyon doları aşan ihracatı olduğunu, aut ticarette müşterek tomar verdiğini tabir etti.

20 senedir bu coğrafyada nice başağrısı yaşandığını, rastgele zorlukta AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önde yürüdüğünü, "Her zorlukta behemehâl müşterek suhulet vardır." düsturuyla bire müşterek sürede da kararlılığıyla atılacak adımların hasiyet analizini en dobra halde yaparak bunların üstesinden geldiğini vurgulayan Nebati, birilerinin de daim bozuk şeyler dediğini dile getirdi.

Nebati, 2008'de evren hesaplı krizle gönül rahatlığı karşıya kalınca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın krizin Türkiye'yi mümas geçeceğini söylediğini, muhalefetten ve toplumsal medyadan nice şeyin yazılıp çizildiğini yalnız krizin mümas geçtiğini aktararak 15 Temmuz'da bu ülkeyi ziyasız emellere doğrulama kılmak düşüncesince vuruş hazırlamaya çalışanlara gönül rahatlığı Erdoğan'ın "Teşkilatlarımız, milletimiz bunlara ayakkabı bırakmayacak" dediğini, en güç günde gine milletle baş başa bunun üstesinden geldiğini anlattı.

17-25 Aralık, Gezi olayları, 2018 düzey ataklarının hepsini geçtiklerini, 2020'de salgının başladığında birilerinin gine ortaya çıkıp "Öldük, yandık, bittik, abuhava kararacak, işler bitecek, fabrikalar kapanacak." sanarak bire müşterek minvalde çalıştığına yalnız Türkiye'nin Çin'den sonraları dünyada en müşterek tomar büyüyen abuhava olduğuna ayraç fail Bakan Nebati, 2021'de "Fabrikalar kapanacak." deyince de ülkenin yüzdelik 11 büyüdüğünü kaydetti.

Şimdi Ukrayna'da harp olduğunu, zorlukların bulunduğunu, enflasyonla uğraş etmeye çalıştıklarını tamlayan Nebati, "Onlar 'Öldük.' diyorlar, tığ 'Dirileceğiz.' diyoruz. Onlar 'Öldük.' diyorlar. Biz 'Zorlukların üstesinden geleceğiz.' diyoruz. Onlar 'Gelemeyeceksiniz.' diyorlar. Geleceğiz, bu zorlukları da yeneceğiz, geçeceğiz zira 20 senedir görmediğimiz müşterek kriz, müşterek başağrısı kalmadı. Hepsinin üstesinden geldik, bunun da üstesinden geleceğiz Allah'ın izniyle. Bizim gayretimiz, milletin duası ve desteğiyle. Hep bu arada bu işin üstesinden geleceğiz." sanarak konuştu.

"Tüm mallarda fiyatlar, besin tutarları engelleme edinmek kadar eksiksiz dünyada artıyor"

Dünya genelinde başağrısı olduğunu, 2 sene bunu hissettirmediklerini, yer yağı fiyatlarının 120 dolara çıktığını özetleyen Bakan Nebati, şunları kaydetti:

"Gaz tutarları almış başını gitmiş. Tüm mallarda fiyatlar, besin tutarları engelleme edinmek kadar eksiksiz dünyada artıyor. Artmayan göz boncuğu obje namevcut ve eksiksiz evren da enflasyon, sahn pahalılığı denilen müşterek olguyla gönül rahatlığı karşıya. Biz de bununla gönül rahatlığı karşıyayız. Enflasyon var, bunun üstesinden doğmak düşüncesince rastgele çeşitli gayreti koyuyoruz ve göreceksiniz. Mayıs ayında kırıldı inşallah, haziranda az buçuk daha, temmuzda az buçuk daha, ağustosta az buçuk elan kırıla kırıla tığ sene sonundan itibaren başını ağız ağıza aşağıya vermiş ve bu işin üstesinden mevrut müşterek abuhava adına yolumuza bitmeme edeceğiz. Hep beraber. Nasıl yapacağız? Bunu imal ederek yapacağız, müstesna satım yaparak yapacağız. Kamu maliyesi adına elimizden mevrut tedbirlerle dayanak vereceğiz bu işin hızlandırılması için. Son 2-3 gündür daim izah yapıyoruz. Bakanlığımız, SPK, BDDK, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ardından izah yapıyor. Bu açıklamalarımız bitmeme ederek süreci yürüteceğiz. Ne hazırlamaya çalışıyoruz? Enflasyonla uğraş etmeye çalışıyoruz, ülkenin gelirlerini artırmaya, ihracatımızı artırmaya fiilen bu işleri toparlamaya çalışıyoruz. Bunları yaptıkça üzerimizdeki sıkıntıların gündüz geçtikçe de azalacağını göreceksiniz."

Türkiye'nin 21. asrın ülkesi olduğunu, 21. yüzyılda Türkiye'yi kimsenin durduramayacağını tamlayan Nebati, "Yolumuz açık. Kulaklarınızı ona buna vermeyin, Cumhurbaşkanı'mıza verin. 2023 Haziran'ında bizim adayımız belli, Recep Tayyip Erdoğan. Bizim adayımız mahsus de kiminle yarışacak o mahsus değil. Bir mahsus olsa kimisi yeneceğimizi iptila ediyoruz. Belli olsa da bizim güreşçi çelimli biliyorsunuz, geleni yeniyor, geleni yeniyor, geleni yeniyor." dedi.

Etkinlikte, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Ali Şahin, Müslüm Yüksel, Ahmet Uzer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep İl Başkan Eyüp Özkeçeci ve partililer amade bulundu.

Bakan Nebati, elan sonraları Kalealtı civarındaki esnafı görüşme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ