USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Belli birlikte balans üstünde gidiyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ülkemizin çıkarları doğrultusunda gelebilecek değme ayrışık envestisman düşüncesince de ilkin bürokratik engeller iktisap etmek kabil değme ayrışık engelin kaldırılmasında ön kadem oluyoruz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati: Belli birlikte balans üstünde gidiyoruz
19-03-2022 15:34
Antalya

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Ülkemizin çıkarları doğrultusunda gelebilecek rastgele çeşitli envestisman düşüncesince de ilkin bürokratik engeller iktisap eylemek kabilinden rastgele çeşitli engelin kaldırılmasında ön fut oluyoruz." dedi.

Antalya'nın Serik ilçesindeki ortak otelde meydana gelen Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) İş Zirvesi 2022 Programı'na eklenen Nebati, hususi kol ve amme temsilcilerinin buluşmasını önemsediklerini, iş adamlarının dava ve isteklerine hal üretmenin kendileri düşüncesince baş döndürücü kalburüstü bulunduğunu söyledi.

Geçen günlerde İngiltere ve Fransa'da ziyaretler ve görüşmelerde bulunduğunu hatırlatan Nebati, topu topu alakanın Türkiye'nin üstünde bulunduğunu tabir etti.

Nebati, gayrimenkul dışı ziyaretlerinin baş döndürücü velut geçtiğini belirterek, gayrimenkul dışına Türkiye Cumhuriyeti'nin, bayrağın gücüyle, bulundukları coğrafyanın mümessili namına sarp ve alnı açıkça ortak biçimde gittiklerini vurguladı.

Gittikleri devletlerde millî çıkarların gerektirdiği doğrultuda mesajlar verdiklerini dile getiren Nebati, "Ülkemizin çıkarları doğrultusunda gelebilecek rastgele çeşitli envestisman düşüncesince de ilkin bürokratik engeller iktisap eylemek kabilinden rastgele çeşitli engelin kaldırılmasında ön fut oluyoruz. Yurt dışına ülkemizi yakınma eylemek düşüncesince değil 'bu ülkede envestisman yapmayın demek' düşüncesince değil bu ülkeye envestisman hazırlamaya gelin, bu ülkede can, mal, ırz ve erkincilik güvenliği sağlandığı düşüncesince gelin. Bu ülkede kambiyo diyetine inanarak gelin. Bu ülkeye asliye insanoğlu haklarına evleviyet veren, adalete aksan yapan, özgürlüklerden katiyen ivaz vermeyen ortak iklim namına elkızı sanarak gidiyoruz. Bu ülkeye denktaş şartlarda ve millî çıkarlarımıza bozma getirmeyecek biçimde rastgele çeşitli özveride bulunacağımızı ve sizlerle baş başa teşrikimesai yapacağımızı anlatmak düşüncesince gidiyoruz. Bu ülkeye, bu ülkenin topraklarına bu ülkede canlı kadını, bayı rastgele çeşitli gence, iş hayatına inanarak gidiyoruz. Gittiğimizde 20 salname iktidarın başarılarıyla, altyapısını tamamlamış çelimli ortak ülkeyle, 20 senedir bu ülkeye çelimli ortak önderlik özne Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği ile gidiyoruz." dedi.

Bakan Nebati, gayrimenkul dışına Antalya Diplomasi Forumu'nun kendilerine getirdiği öz itimat içinde gittiklerini vurgulayarak, "Gittiğimizde bu ülkenin ortalık arasındaki rastgele çeşitli zorlukların giderilmesinde ne ibdai ve özgül ortak biçimde akım ettiğini yayınlayan ortak ülkenin mümessili namına gidiyoruz. Bu iklim çelimli ortak iklim hiçbir düşkünlük etmeyin. Bu ülkeye inanıyorlar ve güveniyorlar. Şeffafız, açıkça sözlüyüz, inançlıyız, kararlıyız. Sorunlarımızı biliyoruz. Sorunlarımızın üstesinden doğacak rastgele çeşitli enstrümanı en dobra biçimde ve akıllıca sürede kullanabileceğimizi ve adımlarımızı da buna uyarınca atacağımızı isteyerek gidiyoruz. Sizler gençlersiniz bu ülkeye güvenin. Bu ülkeye güvendiğiniz düşüncesince buradasınız. Bu ülkeye güvendiğiniz düşüncesince toplantılarınız, umumi kurullarınız yaparak enerjinizi en dobra yönü irsal edebilecek kaliteyi gösteriyorsunuz." sanarak konuştu.

Dünyanın 2 senedir yılgı ortak dönemden geçtiğine dikkati çekici Nebati, Türkiye'nin Kovid-19 salgınının geçmiş günlerinde almış bulunduğu tedbirlerle dünyadan fazlalık yönde ayrıldığını tabir etti.

Salgının geçmiş senesinde evren küçülürken Türkiye'nin Çin'den sonraları en şişman gelişme kaydeden iklim bulunduğunu anımsatan Nebati, şu biçimde konuştu:

"Çift haneli, yegâne haneli küçülmeler doğacak mi?' sanarak soranlara bu iklim iştahlı, dinç nüfusa erbap ortak ülke. Güven meşbu ortak ülke. Bulunduğu coğrafi düzlem bakımından halis muhlis dünyanın, en önemlisi DOĞRU coğrafyanın topu topu taleplerini karşılayacak ibdai ortak yapıya sahip. Bu ülke, DOĞRU coğrafyanın taleplerinin hepsini alır, ortak araya getirir öylesine ortak istihsal merkezi durumuna sağlık ki hepsi Türkiye'siz yapamayacağını anlar. 2021 senesinde hakikaten yüzdelik 11'lik gelişme sağladık. İhracatımız 225 bilyon doları aştı. İlk 2 aydaki 12 maaş birikimle 231 bilyon doları aşan ortak dış satım seviyesine ulaştık. Nasıl olmakta bu? Çünkü DOĞRU pazarlara kusursuz ortak istihsal üssü olduğumuzu kanıtlayan ortak başarıyla bunu yakaladık. Daha da ileriye gideceğiz. Hedeflerimize ulaşacağız. Çünkü tığ zorluklarımızın karşısında gözlerimizi kapatıp, zorlukları halının dibine süpürerek geçiştirelim mantığıyla çalışmıyoruz. Zorlukları biliyoruz, gerektiğinde paylaşalım denir ancak bunun üstesinden geleceğimizi bilin denir ve inanma talkın ediyoruz. İstikrarlı akilane adımlar atıyoruz ve rastgele çeşitli özveride bulunacaklarla elkızı baş başa hissedelim niteleyerek yürüyoruz. Onun düşüncesince de yüzdelik 11 büyüdük. Şimdi 3 ayın sonundayız kılavuz kaptan göstergelerimiz baş döndürücü iyi. Satın kabul etme gücü paritesi baş döndürücü iyi. Elektrik tüketimi oldukça iyi. Fabrikalar çalışıyor. İhracatımız artarken iç istihlak de bire ortak biçimde bitmeme ediyor. Belli ortak balans üstünde gidiyoruz. Büyüme bire ortak biçimde yöntemini sürdürüyor. G20 devletleri süresince mütekâmil devletler süresince muvaffakiyet adına muvaffakiyet kaydediyoruz."

Bakan Nebati, turizmde de ehemmiyetli başarılar elde edildiğini belirterek, "Geçen sene Akdeniz havzasında İspanya'dan ortak tomar gezmen kabul etme ayrıcalığı kazanmıştır ve 24,5 bilyon dolar üstünde gezim geliri elde etti. Pandemi önceleri bir hale akilane çabucak gidiyoruz. Karadeniz'deki bu gerilim inşallah Cumhurbaşkanı'mızın, Dışişleri Bakanı'mızın, kabin üyelerimizin yüksek performansı ile Türkiye'yi ortak hal sulh merkezi olma noktasına getirerek muhtemelen ortak yere akilane götürüyor. Buna karşın Türkiye 2022 yılını da gelişme ile dış satım hedeflerinin üstünde çıkmayla turizmdeki gelirlerini temin ve ötesine gitme hedefiyle yürüyor ve bunu başaracak. Çok şimdi dobra duyum gelecek."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ