USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

HEKTAŞ, orman yangınlarından etkilenen üreticiler için proje başlattı

HEKTAŞ, başlatmış olduğu “Toprakla Yeniden” adlı proje kapsamında yangından etkilenen en baş döndürücü seranın bulunmuş olduğu toprak olması zımnında uçucu semt namına belirlediği Antalya Manavgat'taki Yavrudoğan Mahallesi'ndeki ekincilik alanlarını nebat hizmetçi ür

HEKTAŞ, orman yangınlarından etkilenen üreticiler için proje başlattı
23-11-2021 17:00

Yaz aylarında meydana mevrut orman yangınlarından aksi etkilenen zirai istihsal alanları, çokbilmiş tarımın öncülerinden HEKTAŞ ile rehabilite edilmeye başlandı. Yangının açmış bulunduğu yaraları kavuşturmak için “Toprakla Yeniden” projesini başlatan şirket, önceki adımı, yangından en aşırı etkilenen bölgelerden Antalya'nın Manavgat ilçesine ilişkin Yavrudoğan Mahallesi'nde attı. Şirketin nebat hizmetçi ürünlerinin dayanak gibi üreticilere tasdik edilmiş bulunduğu etkinliğe HEKTAŞ Satış Direktörü Murat Sonay Akarsu, Yavrudoğan Mahallesi Muhtarı Hilmi Baştaş ve üreticiler katıldı.

Yavrudoğan toprakla baştan iyileşecek, yeşerecek ve üretecek
Yangından elden sonraları alanda dokunca belirleme emek harcamaları yapmış olup üreticilerle mülaki müşareket ekipleri, bölgenin ekolojik ve zirai rehabilitasyonu için en makul nebat hizmetçi ürünlerini seçmece alanda zirai üretimin hâlâ doğurgan bitmeme edebilmesi için ehemmiyetli birlikte etap attı. Şirket, uçucu semt adına belirlenen Yavrudoğan Mahallesi'ndeki yanan arazilerin ve seraların baştan tarıma kazandırılması gibi organomineral kemre çeşitleri ilkin edinmek üzere, ayrımlı muhtevalı nebat hizmetçi ürünleriyle bölgedeki üreticilerin en aşırı yeğleme etmiş bulunduğu verim bulunan idmansız için en makul nebat hizmetçi programını hazırladı. Program kapsamında 27 üreticiye tahminî 5 bin litre nakit gübre, 16 bin kilo damlama ve aya gübresi desteğinde bulundu.

Bitki hizmetçi ürünlerinin tasdik etkinliğinde mütekellim Murat Sonay Akarsu, “Yangından etkilenen bölgedeki üreticilerimizin indinde olduğumuzu ifşa etmek istedik. Bu sebeple Manavgat'ta en aşırı ekincilik sektörünün dokunca görmüş bulunduğu Yavrudoğan Mahallesi'ni uçucu semt adına belirledik. Mahalle'de dokunca gören hepsi üreticilerimizin nebat hizmetçi ürünlerini gerçekleştirme ettik. Yaklaşık 150 dekarlık istihsal alanındaki toprakların güçlendirilmesini ve üretimin hâlâ doğurgan gerçekleşmesini sağlayacağız” dedi.

Şirketin, ikinci önceki teşrin periyodunun başlangıcı bulunan 2022 Mart ayına derece önceki huzur teşrin için hem nebat hizmetçi ürünlerinin tedariğini sağlayacağını bununla beraber üreticilerin verimliliklerini nite artırabilecekleri dair uygulayım dayanak vereceğini tamlayan Akarsu, “Proje boyunca hem web sitemizde oluşturduğumuz #TopraklaYeniden proje sayfamızdan bununla beraber toplumsal iletişim araçları hesaplarımızdan gelişmelerle ilgilendiren kamuoyunu bilgilendireceğiz” diyerek konuştu.

Hedef, sürdürülebilir doğurgan üretim
Proje kapsamında üreticilere dağıtılan nebat hizmetçi ürünlerinin beraberinde verilecek uygulayım desteğin de aşırı ehemmiyetli bulunduğunun altını çizen Akarsu, hedeflerinin sürdürülebilir doğurgan istihsal için hem topraktaki uzvi konu miktarını yükseltmek bununla beraber üreticileri çokbilmiş ekincilik uygulamaları ile buluşturmak bulunduğunu söyledi. Geleneksel istihsal metotlarının, son zamanların gerekliliklerine makul adına gıdanın sürdürülebilirliği için güncellenmesi icap ettiğini tamlayan Akarsu, “Burada gerçekleştirdiğimiz proje ile üreticilerimize bundan ahir devirde hâlâ doğurgan nite istihsal yapabileceklerini kılgılı adına anlatmış olacağız. Üreticilerimiz derinliğine vadede hâlâ şuurlu istihsal ile hâlâ doğurgan mahsuller imal ederek hem vatanlarını bununla beraber ekonomilerini güçlendirecekler” dedi.

Yavrudoğan Mahallesi Muhtarı Hilmi Baştaş ise, “Yavrudoğan, bilhassa kabakta yüzdelik 90 malını ihraç eden, ülkemizin ekonomisine yardımı bulunan birlikte mahalle. Yangında dokunca gören üreticilerimiz paralarını linolyum ve demire harcadılar. Dolayısıyla firmanın bu desteği onlar için aşırı kıymetli” dedi.

Yavrudoğan üreticilerinden Necati Atçı da altın katkılarıyla Yavrudoğan ailesinin birlikte parçası olduğundan HEKTAŞ'a teşekkürname ettiklerini söyledi.

Üreticilerin indinde olmaya bitmeme edecek
İklim krizinin ve hava eyleminin aciliyetinin bilincinde bulunan HEKTAŞ, OYAK ekosistem vizyonuyla başlatmış bulunduğu “Toprakla Yeniden” projesi ile orman yangınlarından dokunca gören üreticilerin indinde olmaya ve doğurgan zirai üretimi destekleyerek Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına ulama sunmaya bitmeme edecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ