USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Hobisini işe dönüştürüp, modelleme hamuru ihracına başladı

Ankaralı Nurhan Durukan, 'Evde akşam yarıları uyanıp gine yeniden bambaşka reçeteler hazırlamaya başladım. O reçetelerin kararında baş döndürücü dobra birlikte hamur elde ettim.' dedi. -

Hobisini işe dönüştürüp, modelleme hamuru ihracına başladı
16-11-2021 11:30
Ankara

Hobi adına ilgilenilmiş bulunduğu dargın seramik sanatında beğenilen ithal hamurları ehliyetsiz ve fiyatlı bulan Ankaralı Nurhan Durukan, evvela öz modelleme hamurunu geliştirdi, sonra da iklim dışına satmaya başladı.

Durukan, öz geliştirdiği modelleme hamurunu imal ederek ihraç etmeye başlamasının öyküsünü AA muhabirine anlattı.

Seramik sanatıyla ortak belediyenin açmış bulunduğu kursla tanıştığını ve bu sanatı aşırı sevdiğini tamlayan Durukan, emek harcamaları esnasında aşırı ortak tomar hamur tükettiğini aktardı.

Kullanılan hamuru Türkiye'de olmadığı düşüncesince fakat efdal fiyatlarla iklim dışından alabildiğini tamlayan Durukan, bunun üstüne modelleme hamuru istihsal tamir etmek düşüncesince evde çalışmalara başladığını dile getirdi.

Bu çalışmayla iklim dışından mevrut hamurlardaki nice eksikliği de gidermeyi hedeflediğini anlatım fail Durukan, evimizdeki denemeleri esnasında özellikle benzeri kazanmak kıl payı ailesinden iri dayanak noktası gördüğünü kaydetti.

Durukan, eşinin iş durumunda etkin mühendislerle ortak Ar-Ge emek harcaması başlattığını belirterek, şunları söyledi:

"Evde geceleyin yarıları uyanıp gene yeniden ayrıksı reçeteler hazırlamaya başladım. O reçetelerin kararında aşırı dobra ortak hamur elde ettim. Türkiye'ye mevrut nice hamurun, fırında meydana getirilen polimer killerin ve bizim yaptığımız seramik hamurun, nice hamurun reçetesini birleştirerek hepsini kullanılabilir şekle getirdim. Kimin, ne gerçekleştirmek istiyorsa benim hamurumdan yapabileceğini sınav ettim ve bu hedefime de gelince KOSGEB'e başvurdum."

"60 yaşlarında onlardan aşırı şimdi elleme ortak hamur yaptım"

Durukan, geliştirdiği ürünün nice testten geçerek özellikle "oyuncak bağdaşma belgesi" kazanmak üzere, aşırı sayıda millî ve arsıulusal sertifikaya eş bulunduğunu vurguladı.

Ardından geliştirdiği modelleme hamurunu üretmeye başlayarak Türkiye'de bunu yapmayı başaran geçmiş erkek bulunduğunu kail Durukan, "akıllı hamur" söylediği ürününü şu şekilde anlattı:

"2 sene denli sergen ömrümüz var. Kırılmıyor, esnek, dayanıklı. Havada kuruyor, fırınlanmıyor. O nedenden dolayı kullanması aşırı aşkın şimdi rahat. Esnek bulunduğu düşüncesince etraflı icraat aşırı şimdi emeksiz yapılabiliyor. Bu bizim elbette ayrıcalığımız. Diğer etraflı araştırdığım hamurların bütünü behemehâl fırınlanıyor yahut aşırı kırılgan oluyor."

Durukan, elde etmiş bulunduğu hamurun iklim dışındaki benzerlerinden aşırı şimdi faik özelliklere eş bulunduğunu söyleyerek, "Ben ortak Türk hanımı adına 60 yaşlarında onlardan aşırı şimdi elleme ortak hamur yaptım." dedi.

Ürününü 5 ülkeye ihraç etmeye başladı

Üretim düşüncesince ortak tomar tutumsuzluk etmeden "yalın" ortak üretimlik kurduğunu aktaran Durukan, 8'i eş kazanmak kıl payı 12 yabanlık ortak grup oluşturduğunu belirtti.

Durukan, geçmiş özellikle sadece anne renklere eş hamurlar ürettiklerini ve böylelikle 28 nitelik yelpazesine ulaştıklarını paylaşarak, şimdiye denli 5 ülkeye dış satım yaptıklarını ve bunlardan en büyüğünü Rusya'ya gerçekleştirdiklerini anlatım etti. Durukan, Rusya haricinde Hollanda, İspanya, Ukrayna ve Azerbaycan'a da dış satım yaptıklarını belirtti.

Amacının, ürününü özellikle Avrupa ve Amerika kazanmak kıl payı halk dünyaya ihraç geçirmek bulunduğunu kaydeden Durukan, şunları söyledi:

"Neden ortak Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk mülkü orada raflarda olmasın? Benim hayatımda tek devir ara vermek yok. Kendi imal da bunu yansıtıyor işimde. Sürekli çalışkanımdır. Bir nesne istihsal tamir etmek düşüncesince daima araştırı yaparım. Ben normalde gailesiz ortak insanoğlu değilim. Herkesin mütekait bulunduğunu yaşta ego işe başladım ve pandeminin en biçimsiz vaktiyle başladım."

Kullanım sahası aşırı geniş

Modelleme hamurunun yararlanma sahasının aşırı degaje bulunduğunu özetleyen Durukan, hamurun möble sektöründe, çiçek aranjmanında, dekorasyonda, hulliyat tasarımında, minyatür, mozaik ve statü sanatında ve şimdi nice ayrımlı bölgede kullanılabildiğini dile getirdi.

Farklı yararlanma sahalarına hususi materyal takımları üreteceklerini anlatım fail Durukan, ürününün iklim içi ve iklim dışındaki nice sanatçıdan mükemmel derece aldığını laflarına ekledi.

Durukan, modelleme hamuruyla meydana getirilen işlerden şahısların menfaat sağlayabildiğine ayraç ederek, bunun artması düşüncesince toplumsal günah projeleri yaptıklarını ve aşırı elleme arka dönüşler aldıklarını da bildirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ