USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Hollandalı araştırmacı Netjes'e mucibince Batı terör örgütü PKK'nın ışıksız yüzünü görmüyor

Hollandalı araştırmacı Rena Netjes, Türkiye'nin ikazlarına kulak tıkayan Batılı devletlerin terör örgütünün ışıksız yüzünü görmediğini anlattı.

Hollandalı araştırmacı Netjes'e mucibince Batı terör örgütü PKK'nın ışıksız yüzünü görmüyor
10-01-2023 12:10
Amsterdam

Netjes, terör örgütü YPG/PKK'nın ziyasız yüzünü "After the Rain: Families Seeking Justice" belgeseliyle ortaya koyduğu ve terör örgütünün Suriye'deki baskısını yayma etmiş olduğu düşüncesince İstanbul'da 2 Aralık'ta evinden boşanmak üzereyken e-postayla dü ölüm tehdidi aldığını içtimai medyada duyurmasının peşi esna yaşadıklarını ve Batılı ülkelerdeki terör örgütü YPG/PKK algısını AA muhabirine değerlendirdi.

Hollandalı araştırmacı, terör örgütü PKK/YPG'nin tehditlerine karşın araştırmalarına bitmeme edecek

Terör örgütü YPG/PKK'nın ziyasız yüzünü dokümanter ve araştırmalarıyla ortaya koyan Netjes, terör örgütünün Suriye'de nehiy etmiş olduğu bölgelerdeki kısıtlayıcı politikaları, müşterilerini kaçırması ve muhalifleri sindirmesi üstünde tetkikat yürüttüğünü aktardı.

Batılı devletlerin terör örgütüne bağlı Türkiye'nin ikazları dikkate almamasını eleştiren Netjes, "Türkiye takıntısı yüzünden terör örgütü YPG/PKK'nın ziyasız yüzünü görmüyorlar." dedi.

Netjes, YPG/PKK'nın evlatları kaçırmasının bile Batı'da yeteri denli ciddiye alınmadığını belirtti.

❝Kürtler, DEAŞ tehdidi zımnında Suriye'den ayrıldıktan sonradan art değiştirmek istemiyor, bire müşterek sürede YPG tehdidi yüzünden de art değiştirmek istemiyor❞

Hollandalı araştırmacı Netjes, terör örgütü PKK/YPG'nin tehditlerine karşın araştırmalarına bitmeme edecek https://t.co/6sV4FbI2Nm pic.twitter.com/mvxPZ5dzeB

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) January 3, 2023

Solcu partiler ve medyanın baskısı

Hollanda'da kamuoyunun, iletişim araçları çeşidinden hata yönlendirildiğini tamlayan Netjes, "Hollanda'da terör örgütü YPG/PKK üstünde az bilim var." dedi.

Netjes, ülkesinde terör örgütü YPG/PKK propagandasına dirlik çıkmış olduğu düşüncesince kendisini ürkütmek istediklerini, Hollanda'da müşterek öğretim üyesi arkadaşının başına da bire müşterek şeyin geldiğini anlattı.

Aslında Hollanda hükümetinin terör örgütü YPG/PKK'nın esas yüzünün bilincinde bulunduğunu dile getiren Netjes, "Hollanda'da hükümeti ve koalisyondaki partilerin bir çok terör örgütü YPG/PKK üstünde benim denli düşünüyor ancak solcu partiler ve medyanın baskısı yardımıyla bu yeterince gösterilemiyor." dedi.

İnsan hakları kurumlarının sessizliği

Aldığı ölüm tehditlerinin peşi esna insanoğlu hakları kuruluşları, eş hakları dernekleri ve çırçıplak maşer kuruluşlarından (STK) daha dayanaklık etmek görmediğini tamlayan Netjes, bekâr kendisinin değil Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG/PKK'nın saldırılarına sunulan kalanların da korunması icap ettiğini vurguladı.

Netjes, "Çocukları kaçırılan kadınlar, YPG'nin kurşunlarından ve suikastlarından kurtulanların benden hâlâ çok korunmaya gereksinimi var." diyerek konuştu.

Bu bölgelerde etkin STK'lerin iri miktarda Amerika ve İngiltere'den maddesel dayanaklık etmek aldığına ayraç fail Netjes, 2019'da İstanbul'da görüştüğü müşterek STK yetkilisinin "Rena, senin yaptığın emek harcamaları tığ yapamayız. Fonlarımızı aracısız keserler." şeklindeki laflarını aktardı.

Ölüm tehditleri Avrupa'dan

Bir süredir elektronik posta ve içtimai iletişim araçları hesaplarından ölüm tehditleri aldığını özetleyen Netjes, "Bu tehditlerin Avrupa'dan gönderildiğini düşünüyorum. Çünkü makbul İngilizce ati ölçüde ve e-postalardan birisi 'Paris'ten sevgilerle' mesajıyla bitiyordu." diyerek konuştu.

Netjes, "Daha evvel benzeri durumlarla karşılaşan meslektaşlarım ve tanıdıklarım da bahis konusu tehditlerin Avrupa'dan mevrut olabileceğini düşünüyor." ifadesini kullandı.

Hollandalı araştırmacı, e-postasına meydana getirilen saldırıların hala bitmeme ettiğini ve röportajdan beş altı vakit evvel hesabının münasebetsiz içeriklerin bulunmuş olduğu genel ağ sitelerine yük olduğuna bağlı ileti aldığını anlattı.

"Gelen desteklere minnettarım"

Netjes, almış olduğu ölüm tehditlerinin peşi esna Türk ve Hollandalı yetkililerle iletişime geçtiğini belirterek "İstanbul'daki müşterek itimat görevlisi beni arayıp asistan oldu. Bu sayede kendimi güvende hissettim." dedi.

Türkiye'dekilerin, namına müteveccih ölüm tehditlerine dirlik çıkması ve gösterdiği destekten kıvançlı bulunduğunu tabir fail Netjes, "YPG/PKK'nın edisyon ve tehditlerinden uzun hayvan ve Suriye'de terör örgütünün amacı bulunan nice insandan de dayanaklık etmek mesajı aldım. Gelen desteklere minnettarım." diyerek konuştu.

Netjes, "Başıma gelenler YPG/PKK üstünde yazdıklarımın akıllıca bulunduğunu gösterdi. Onlar, gösterilmeye çalışmış olduğu denli demokratik değiller. Bu heyecan müşterek şey." dedi.

Suriye’deki mevzuları etkin uzmanlar ve gazetecilerin beraberinde ABD'nin emektar Suriye Büyükelçisi ve Orta Doğu Enstitüsü Kıdemli Uzmanı Robert Ford'dan da namına dayanaklık etmek mesajı geldiğini kaydeden Netjes, kimi gazetecilerin namına dayanaklık etmek verdikleri düşüncesince terör örgütünün destekçileri çeşidinden gözdağı edildiğini dile getirdi.

Örgütün Suriye'deki baskısını yayma etmiş olduğu düşüncesince erek alınmasına karşın araştırmalarını sürdüreceğini kaydeden Netjes, toy hazırladığı kitabında Suriye'nin kuzeyindeki dezenformasyonu ortaya çıkarmaya çalışacağını ve evladı kaçırılan ailelere arazi vereceğini tabir etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ