USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İİT’den "İsrail güçleri 3 Filistinliyi bilerek öldürdü" açıklaması

İİT’den
09-02-2022 12:45
Ankara

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), nehiy altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde İsrail güçlerinin acı açarak 3 Filistinliyi öldürmesine tepkime gösterdi.

İİT'nin Twitter hesabından meydana getirilen açıklamada, İsrail güçlerinin Filistinlileri "kasten" öldürmüş yer aldığı vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İsrail nehiy güçlerinin Filistinli üç genci öldürmüş yer aldığı bu tiksindirici suç, Filistin halkına gönül rahatlığı yürüttüğü meydan infazları ve tasarlayarak cani politikası bağlamında gerçekleşti."

Nablus'taki olayın kınandığı açıklamada, İsrail'in arsıulusal hukuku ve Dördüncü Cenevre Sözleşmesini açık açık ihlal ettiğine özen çekildi.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi özellikle iktisap etmek gibi arsıulusal topluma "hukuki ve siyasal sorumluluklarını üstlenme, İsrail'e bu suçları durdurması düşüncesince edisyon yapma, kâffesi ihlallerinden, rasist politikalarından mesul destekleme ve Filistin halkına arsıulusal dulda sağlama" çağrısı yapıldı.

Ne olmuştu?

Filistin Sağlık Bakanlığı esbak meydana getirdiği açıklamada, İsrail güçlerinin nehiy altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde toprak meydan Nablus kentinde 3 Filistinliyi acı açarak öldürdüğünü bildirmişti.

Konuya bağlı AA muhabirine mütekellim terbiye tanıkları da İsrail hususi kuvvetlerinin, Nablus'taki El-Mahfiye Mahallesi'ne çırçıplak ortak vasıtayla dominant yaptığını ve Filistinlilerin bulunmuş yer aldığı ortak vasıtaya silahlı atılım düzenlediğini aktarmıştı.

Yerel kaynaklardan tahsil edilen bilgiye göre, öldürülmüş şahısların İbrahim en-Nablusi, Ethem Mebruk ve Muhammed ed-Dahil yer aldığı tabir edilmişti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ