USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

IMF, Ukrayna'daki savaşın global iktisat üstünde 'ağır' tesiri olabileceği dair uy

IMF, Ukrayna'da bitmeme fail harp ve ilişik yaptırımların toptan tutum üstünde "ağır" müşterek tesiri olacağını belirterek, Ukrayna'nın 1,4 bilyon dolarlık çabuk finansman talebinin en er doğacak hafta değerlendirilmesinin beklendiğini bildirdi.

IMF, Ukrayna'daki savaşın global iktisat üstünde 'ağır' tesiri olabileceği dair uy
06-03-2022 02:28
Washington DC

Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF), meydana getirilen açıklamada, fonun yürütme kurulunun Kristalina Georgieva başkanlığında toplandığı ve Ukrayna'daki savaşın kazançlı tesirleri ile etkilenen devletler düşüncesince muhtemel aceleci nakdî yardımın görüşüldüğü belirtildi.

Ukrayna'daki savaşın ülkenin fiziki altyapısına şişman zararlar verdiğine dikkati çekilen açıklamada, yandaki devletlere 1 milyondan ortak tomar sığınmacı dalgasına ve Rusya'ya müteveccih benzeşim yepyeni yatırımların açıklanmasına hastalık yer aldığı aktarıldı.

Açıklamada, "Durum ince değişebilir ve vizyon dehşet belirsizliğe naşir olsa da kazançlı neticeler şimdiden aşırı ciddi." değerlendirmesi toprak aldı.

"Çatışma tırmanırsa, kazançlı dokunca elan da yıkmacı olacaktır"

Buğday ve öteki tahıllar müdahale edinmek gibi erke ile mal fiyatlarının yükseldiğine ayraç edilen açıklamada, bunların tedbir zinciri kesintileri ve Kovid-19 salgınından toparlanmadan meydana gelen enflasyonist baskılara katkıda bulunmuş yer aldığı tabir edildi.

Açıklamada, paha şoklarının hepsi dünyayı etkileyeceği vurgulanarak, "Çatışma tırmanırsa, kazançlı dokunca elan da yıkmacı olacaktır." ifadesi kullanıldı.

IMF'nin açıklamasında, Rusya'ya müteveccih yaptırımların da global iktisat ve saygınlık piyasaları üstünde ehemmiyetli tesirleri olacağına dikkati çekildi.

Birçok ülkede krizin hem saygınlık şişkinliği aynı zamanda kazançlı çalışkanlık üstünde aksi ortak beklenmeyen yarattığı tamlanan açıklamada, mal politikası otoritelerinin makul tepkileri düzenlemek düşüncesince kalan arsıulusal fiyatların evcil enflasyona geçişini cankulağı izlemesinin gerekeceği vurgulandı.

Ukrayna'nın finansman talebi en er doğacak hafta değerlendirilecek

Açıklamada, maliye politikasının kalan dirim maliyetlerini dengelemeye araştırma görevlisi edinmek düşüncesince en savunmasız bölük halklarını desteklemesinin gerekeceği ve krizin yöntem ortamını elan da ağdalı duruma getirmiş yer aldığı tabir edildi.

Ukrayna'da kazançlı zararın küçümsenmeyecek seviyede yer aldığı kaydedilen açıklamada, "Bu evrede finansman gereksinimlerini dört dörtlük adına kıymetlendirmek aşırı mütekait olsa da Ukrayna'nın başlıca toparlanma ve baştan nesir maliyetleriyle dirlik karşıya kalacağı şimdiden açık." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Ukrayna'nın IMF'nin Hızlı Finansman Aracı kapsamında 1,4 bilyon dolarlık acele boyut finansmanı istem ettiği, bu ilginin kıymetlendirilmek gibi en er doğacak hafta yürütme kuruluna iletilmesinin beklendiği aktarıldı.

IMF, Moldova makamlarıyla da finansman seçeneklerini görüşüyor

Rusya'ya müteveccih yaptırımların ise ülkenin mal birimini ve nakdî sistemini sübvanse etmek düşüncesince arsıulusal rezervlere erişimini başlıca biçimde kısıtlayacağı tamlanan açıklamada, Rusya'nın bankacılık sistemine müteveccih arsıulusal yaptırımların ve ortak saf bankanın SWIFT'ten çıkarılmasının Rusya'nın dış satım ödemelerini alma, dış alım ödemelerini ika ve hudut ötesi nakdî işlemleri realizasyon yeteneğini ehemmiyetli seviyede bozmuş yer aldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bu yaptırımların dört dörtlük tesirini derpiş etmek düşüncesince daha aşırı er olsa da servet fiyatlarında ve rublenin mesabesinde şimdiden acı ortak düşme gördük." ifadesi toprak aldı.

Ukrayna ve Rusya ile aşırı yaklaşan kazançlı bağları bulunan devletlerin başta "kıtlık ve sunma kesintileri riski" altında olduğuna dikkati çekilen açıklamada, Moldova'nın bulunan krizin maliyetlerini karşılamaya araştırma görevlisi olması düşüncesince bulunan IMF destekli programının genişletilmesini ve baştan düzenlenmesini istem ettiği, IMF'nin Moldova makamlarıyla alternatifleri canlı adına görüştüğü belirtildi.

Açıklamada, "Devam fail harp ve ilişik yaptırımların global iktisat üstünde ağırbaşlı ortak tesiri olacaktır." değerlendirmesine toprak verildi.

IMF'nin gelişen hali değerlendirmeye bitmeme edeceği tamlanan açıklamada, fonun arsıulusal ortaklarıyla yaklaşan teşrikimesai süresince gerektiğinde uzuv devletlere yöntem tavsiyesi, nakdî dayanak noktası ve uran iane sağlayacağı kaydedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ