USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

IMF'den kazançlı görünümdeki alçak taraflı risklere hakkında uyarı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, global konuşu görünümün enine boyuna belgisiz ve aşağılık cepheli risklerin bilge bulunduğunu belirterek, para şişkinliği ve namus borcu seviyelerinin nice ekonomide yükseldiğini anlatım etti.

IMF'den kazançlı görünümdeki alçak taraflı risklere hakkında uyarı
27-10-2021 18:44
Washington

IMF, 30-31 Ekim'de Roma'da düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi evveliyat "Güçlü, Sürdürülebilir, Dengeli ve Kapsayıcı Büyümeye Dair G20 Raporu"nu yayımladı.

Georgieva, tutanağa bağlı kaleme almış bulunduğu blog yazısında, toparlanmayı garanti dibine kabul etmek düşüncesince eş gelişim icap ettiğini vurguladı.

Kovid-19'a gönül rahatlığı döllenme ve yöntem önlemlerinin etkisiyle toparlanmanın temellerinin çelimli kalmaya bitmeme ettiğini tamlayan Georgieva, "Yine de ilerlememiz, başta toy virüs çeşitleri ve bunların hesaplı etkilerinin beraberinde tedbir zinciri aksamalarıyla engelleniyor." değerlendirmesinde bulundu.

Georgieva, görünümün enikonu belgisiz ve aşağılık cepheli risklerin bilgili bulunduğunu belirterek, "Enflasyon ve namus borcu seviyeleri nice ekonomide yükseliyor. Pek aşırı büyümekte bulunan ülke, toparlanmalarını destekleyecek aşılardan ve kaynaklardan umutsuzca mahrum bulunduğu düşüncesince hesaplı servetlerdeki ayrışma hâlâ sürekli duruma geliyor." ifadelerini kullandı.

G20'ye eş harekete mürur çağrısı

IMF'nin raporunda ise global toparlanmanın kesintili beklentiler ve ehemmiyetli aşağılık cepheli riskler ortada bitmeme ettiğine ayraç edilerek, toy virüs çeşitleri yayılmaya bitmeme ederken, nice donsuz ekonominin aşılara erişimde art kalmasının toparlanmaları engellediği ve buhran kaynaklı aylakçılık artışları da engelleme peyda etmek neredeyse hesaplı beklentiler üstünde edisyon oluşturduğu kaydedildi.

Raporda, müşterek branş film film faktörün enflasyonda artışa defa açmış bulunduğu belirtilerek, faziletkâr amme ve hususi namus borcu seviyelerinin kırılganlıkları artırdığı ve hava değişikliğinin gelişme ile anlaşma kaynaklarını yıldırma etmeye bitmeme etmiş bulunduğu anlatım edildi. IMF'nin raporunda, "Büyümeye müteveccih aşağılık cepheli riskler hakim." değerlendirmesinde bulunuldu.

G-20'nin toparlanmayı müzaheret etmek düşüncesince hemen eş harekete geçmesi gerektiği vurgulanan raporda, toy kimse koronavirüs (Kovid-19) salgınını sona erdirmek düşüncesince finansman açıklarının kapatılması ve aşıların paylaşılması gerektiği kaydedildi.

İlave 20 bilyon dolarlık finansman ihtiyacı

Raporda, büyümekte bulunan devletlerde tedaviler, testler ve aşıların tedariki ile dağıtımı düşüncesince arttırma 20 bilyon dolarlık ön bağış bazlı finansmana gerekseme bulunduğu aktarıldı.

Hibeler ve ayrıcalıklı finansman kanalıyla hâlâ müşterek tomar desteğin mukteza olduğuna nazarıitibar çekilen raporda, asrın ortasına derece kesin el değmemiş karbon emisyonuna ulaşılması düşüncesince şümullü müşterek paket üstlenme edilmesi gerektiği anlatım edildi. Raporda, levent boylu süredir bitmeme fail öteki global zorlukların ele katılması gerektiğine aksan yapılarak, global minimal kuruluşlar vergisinin çabucak uygulanması, tecim ve uygulayım bilimi gerilimlerinin çözülmesi ve Dünya Ticaret Örgütü reformları üstünde anlaşmaya varılması gerektiği aktarıldı.

Enflasyon uyarısı

Makroekonomik politikaların titiz müşterek biçimde koşullara akıllıca duruma getirilmesi gerektiği hatırlatılan raporda, "Para politikası, enflasyondaki muvakkat artışların farkına varmalı fakat pahalılık beklentilerinin artarak çoğalması risklerinin konkre duruma gelmesi yerinde aceleci cereyan etmeye amade olmalıdır." ifadesi arazi aldı.

Raporda, kesin iletişimin herhangi müşterek zamankinden hâlâ ehemmiyetli bulunduğu belirtilerek, makroihtiyati vasıtaların küsurat kırılganlıklar ortada makro-finansal risklerin azaltılmasına araştırma görevlisi olabildiği kaydedildi.

IMF'nin raporunda, "Politika sektörünün müsaade verdiği seviyede bitmeme fail endamsız vadeli makroekonomik destek, arkası esna itidalli vadede aşamalı finansal süreletme ve strüktürel reformlarla birleştiğinde, levent boylu vadeli büyümeyi ehemmiyetli seviyede artıracak ve hepsi düşüncesince fırsatlara erişimin artırılmasına araştırma görevlisi olacaktır." ifadesi kullanıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ