USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere AB'den çalışarak ayrılalı birlikte yıl oldu

Brexit karşıtları ve destekçileri, anlaşmanın gidişatıyla ilişik manzara kırıklıklarını ve beklentilerini AA'ya anlattı.

İngiltere AB'den çalışarak ayrılalı birlikte yıl oldu
31-12-2021 13:44
İngiltere

İngiltere'nin, intikal döneminin 31 Aralık 2020'de sona ermesiyle Avrupa Birliğinden (AB) çalışarak ayrılmasının 1. yılında, İngiliz halkı ortada anlaşmaya dair düşünüm ayrılıkları sürüyor.

Haziran 2016'da meydana getirilen AB referandumunda yüzdelik 48'e gönül rahatlığı yüzdelik 52 ile Birlik'ten infirak sonucu düzlük İngiltere, AB'den yöntemince 31 Ocak 2020'de ayrıldı.

Taraflar, 31 Aralık 2020'ye denli intikal süreci uyguladı ve bu müddette İngiltere, AB kurallarına dair kalmayı sürdürdü. Dolayısıyla bu müddet içinde halk Brexit'in etkilerini hissetmedi. Ancak 2021'in başlamasıyla bu arada AB'den ayrılığın ne kavrama geldiği baş döndürücü şimdi dobra görüldü.

AB'den çalışarak ayrılmanın 1. yılı önceleri İngiltere'de meydana getirilen müşterek anket, gelişigüzel 10 seçmenden 6'sının, Brexit'in çirkin gittiği ve ya beklediğinden şimdi çirkin gittiği görüşünde bulunduğunu ortaya koydu.

AA, intikal döneminin sona ermesinin ve AB'den çalışarak ayrılığın başlamasının 1. senesinde çecik görüşlerini sordu. Brexit karşıtları ve destekçileri, anlaşmayla ilgilendiren beklentilerini ve görüntü kırıklıklarını AA'ya anlattı.

"Brexit sonucu banko felaket"

İngiltere parlamentosu karşısında Birlik yanlılarının gelişigüzel çarşamba düzenlemiş bulunduğu gıcırtı gösterisine eklenmiş bulunan Silvia Zamperini, yozlaşık ve faşist şekilde nitelediği İngiliz hükümetine gönül rahatlığı tanıtım gösterisi düzenlediklerini belirtti.

Zamperini, İngiliz hükümetinin Brexit kararının "kesinlikle felaket" bulunduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Aynı vakitte sığınmacı hareketinin kaybı da. Raflarda eşya bulamadınız, benzinle ilgilendiren dava vardı. Serbest dönme olmadığında müşterek derinti engeliniz var, o malları ithal etmekte dava yaşıyorsunuz. Örneğin; tarlalardaki meyveleri toplamak, tırları değirmek üzere müşterek iş gücünüz bulunmayan zira bu işler, İngilizlerin gerçekleştirmek istemediği niteliksiz işler. Sadece bunun müşterek sıkıntı bulunduğunu düşünüyorum."

"Brexit referandumuna Rusya'nın dahli var"

Birlik yanlısı Wendy Nowak de Brexit savunucusu iktidardaki Muhafazakar Partinin açık açık yozlaştığını ve bulunan raporların, DOĞRU olduklarını kanıtladığını tez etti.

Nowak, "Muhafazakar Parti ile ilgilendiren Rusya raporunu daha görmedik. Rusya'nın (Brexit) referandumumuza engelleme bulunduğu daha açıklanmadı. Bu mevzuda baş döndürücü müşterek tomar bilinçlilik var ve bu biraz yıl öncesine dayanıyor. Sonunda (Muhafazakar Parti) mahkemeye çıkacak." ifadelerini kullandı.

Brexit'in arkası sıra AB ile İngiltere ortada sorunlardan Kuzey İrlanda Protokolü'ne de yer veren Nowak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"(Hükümet) Hiçbir bilinçlilik yapmıyor. Özellikle Kuzey İrlanda halkı düşüncesince vaziyeti şimdi da kötüleştirecek 16. maddeyi tetiklemeye çalışmakla, vaziyeti şimdi da kötüleştirmeye etkin duruşla müşterek bilinçlilik yapmadıklarını gösterdi. (Kuzey İrlanda halkı) Protokol zımnında şu an bizim denli biberli çekmiyor. (Protokol bozulursa) İrlanda'da baş döndürücü müşterek tomar gerginliğe hastalık olacak. Kuzey İrlanda Protokolü, şimal ve cenup İrlanda arasındaki ilişkileri kolaylaştırmak için. Hayırlı Cuma Anlaşması bozulursa, orada ağız tatsızlığı olacak."

"Brexit ülkeyi ikiye böldü"

Eşi Finlandiyalı bulunan Birlik yanlısı Paul Truim de Brexit'in başıboş dönme hakkını elinden aldığını ve bu yüzden ayrışık güçlük yaşadığını dile getirdi.

Truim, "Gerçekler baş döndürücü açık. Bu Başbakan ve hükümeti, bu kavim düşüncesince baş döndürücü tahripkâr ve keskin oldu. Sadece absürt davranmakla kalmadılar, absürt kararlar özgülemek de bundan böyle eğlenceli değil. Burada yazdıklarım bunlar. Sadece ülkeyi mahvediyor. Brexit, ülkeyi ikiye böldü. Ülkeyi kabile üzere yaptılar. Ne eyvah ki bitmeme ederiz lakin ego durmayacağım katiyen durmayacağım." diyerek konuştu.

"Kendi kararlarımızı verebildiğimiz düşüncesince memnunum"

Birlik karşıtı Suzan ise Brexit'in arkası sıra milletvekillerinin hemen aracısız çecik gönül rahatlığı mesul bulunduğu hür İngiltere'nin oluşumunu ve buna engelleme olmaya etkin apayrı müşterek kuruluşun olmamasını kıvançla karşıladığını dile getirdi.

Suzan, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Özgür müşterek budun olduğumuz düşüncesince özlük kararlarımızı verebildiğimiz düşüncesince memnunum ve bu beni bu mevzuda dobra hissettiriyor. Yani bu benim düşüncesince müspet müşterek gelişme. Dünya sahnesine art değiştirmek ve şimdi müşterek tomar bağlantı, şimdi dobra tecim anlaşmaları gerçekleştirmek bizim düşüncesince eksiksiz müşterek punt ve bizim düşüncesince akla yatkın bulunduğunu düşündüğümüz şeyi yapmakta şimdi engellenmeyen olabiliriz."

"AB'yi kimin yöneteceğine halk değil, iş dünyası değişmeyen veriyor"

Eşi Brexit karşıtı bulunmasına karşın kendisinin baş döndürücü disiplin Brexit yanlısı bulunduğunu kail Penny Laon da ülkesinin Birlik'ten ayrılmasını desteklemesinin nedeninin, demokratik şekilde seçme müşterek parlamentoya eş olma fideist bulunduğunu vurguladı.

Laon, "Ancak Avrupa'da, Avrupa Parlamentosu'nda, Avrupa'yı kimin yöneteceğine demokratik müşterek seçimden baş döndürücü iş dünyası ve endüstri kabilinden değişmeyen verildi. Bu yüzden, asimilasyon ettikleri insanoğlu kabilinden seçilmeyen kişilerce İngiltere hesabına seçimlerin yapılmasını istemedim." dedi.

Birlik içinde ayrışık problemlerin olduğuna ayraç fail Laon, Kovid-19 salgını sürecinde AB’de aşılarla ilgilendiren baş döndürücü müşterek tomar iş yaşandığını fakat İngiliz hükümetinin tozlaşma sürecinde ortaya koyduğu efor ve aşının adaletli biçimde dağıtılmasından sevinme duyduğunu dile getirdi.

Laon, Brexit'in gelecekte dobra işleyeceğini umduğunu belirterek laflarını şu biçimde tamamladı:

"Demek istediğim; tecim anlaşmaları ve bunun üzere ayrışık dezavantajlar bulunduğunu biliyorum lakin gelişigüzel devir İngiltere’nin o vakitler kuma piyasa bulunan şeye girdiğinde, bunun tecim düşüncesince olduğuna ve az şimdi kâffesi AB işine sairfilmenam üzere gittiğimize inandım. Bu, şimdi baş döndürücü demokratik müşterek Avrupa cumhuriyetiydi, önce oy verdiğimiz bilinçlilik bu değildi ve bence Brexit'ten sonradan gayrı ülkelerle hakkıyla akla yatkın tecim anlaşmaları hazırlamaya art döneceğiz. Bunun bizim düşüncesince müşterek kâr sağlayacağını düşünüyorum."

İngiltere, Galler, Kuzey İrlanda ve İskoçya'dan oluşan Birleşik Krallık'ta, Haziran 2016'da meydana getirilen AB referandumunda yüzdelik 48'e gönül rahatlığı yüzdelik 52 ile Brexit sonucu alınmıştı. Birleşik Krallık, AB'den yöntemince 31 Ocak 2020'de ayrılmıştı. Taraflar 31 Aralık 2020 geçmişine denli intikal süreci uygulamış, bu müddette Birleşik Krallık AB kurallarına dair kalmayı sürdürmüştü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ