USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere'de Avam Kamarası'ndan yeni Covid-19 kısıtlamalarına onay

İngiltere'de Avam Kamarası'nda milletvekillerinin oylamasına maruz ve hâlâ çok iç mekanda mecburi peçe kullanımını içeren Covid-19 kısıtlamaları ikrar edildi.

İngiltere'de Avam Kamarası'ndan yeni Covid-19 kısıtlamalarına onay
15-12-2021 00:08

İngiltere'de ast divan bulunan Avam Kamarası'nda milletvekilleri, ülkede yayılan Omicron mutasyonu ve küsurat Covid-19 olayları dolayısıyla özetle "B Planı" diyerek anılan şimdi yoğun düzen önlemlere intikal mevzusundaki kanuni tensikat düşüncesince oy kullandı. Yerel saatle 18.30'da süregelen celsede milletvekilleri, ülkede mecburi peçe kuralının şimdi indinde tomar iç mekanı kapsaması,

Covid-19 telkih pasaportlarının şişman mekanlar düşüncesince uygulamaya konulması, Ulusal Sağlık Servisi (NHS) çalışanlarına aşıların mecburi olması ve Omicron olayları ile temasta mevcut şahısların günce testler yaparak karantina uygulamaması hikayelerinde oy kullandı. Açıklanan oylama sonuçlarına mucibince yeni önlemler arasında belirlenen şimdi indinde tomar iç mekanda mecburi peçe kullanımına bağlı karar, 41'e huzur 441 oyla onaylandı. Sonuç ile beraberce ilerleyici günlerde hükümetin peçe istimal zorunluluğu bulunan mekanları açıklaması bekleniyor.

Karara mucibince restoranlar, barlar ve spor salonları dışında bir aşırı bölüt açıkça iç mekanlarda peçe takmanın mecburi bir duruma gelmesi bekleniyor.

Aşı pasaportu onaylandı

Milletvekilleri oy çoğunluğu ile hareketli grupların indinde araya geldiği geceleyin kulüpleri kadar cümbüş merkezleri girişlerinde Covid-19 telkih pasaportlarının istenmesine de onay verdi. 126 oya huzur 369 oyla bildirme edilen düzenlemeye şimdi evvel en baş döndürücü İşçi Partisi dayanaklık etmek vermişti. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın partisi bulunan Muhafazakar Parti ise telkih pasaportlarına huzur çıkıyordu. Oylama kararına mucibince 101 Muhafazakar Parti milletvekilinin Johnson'a huzur oy kullandığı kanıt edildi.
İlerleyen günlerde halkın hareketli iç mekanlara girebilmek düşüncesince 2 düze telkih yaptırdıklarını kanıtlayan telkih pasaportlarını alması gerekiyor.

Sağlık çalışanlarına telkih mecburi oldu

Onaylanan yeni kurallardan indinde gayr ise Ulusal Sağlık Servisi (NHS) çalışanlarına aşıların mecburi bir duruma getirilmesi oldu. Söz konusu kural, 100'e huzur 385 oyla bildirme edildi. Bu değişmeyen ile beraberce afiyet mensupları işlerine bitmeme edebilmek düşüncesince Covid-19 aşısı peyda etmek zorunda.

2 düze telkih yaptırıp temaslı olanlar, yanal atak testi ile karantinadan affedilmiş olacak

Milletvekilleri ayrıca, Omicron ve ya Covid-19 olayı ile temasta mevcut 2 düze aşılanmış şahısların 7 devir süresince aceleci akıbet sağlayan yanal atak testi yaptırarak karantinaya girmemesini de oyladı. Karar oy çoğunluğu ile bildirme edildi.

Aylin Albayrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ