USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere’de bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden milletvekili Amess için başsağlığı mesajları

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve hükümetin öteki icra vekili ve vekilleri, bıçaklı saldırı kararı hayatını kaybeden Muhafazakar Parti milletvekili David Amess'in yakınlarına başsağlığı mesajlarını iletirken, Johnson mesajında, beklenmedik ve sıkıntı zarfında bulundu?

İngiltere’de bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden milletvekili Amess için başsağlığı mesajları
15-10-2021 21:08

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile hükümetin gayrı icra vekili ve vekilleri, bıçaklı saldırı kararı hayatını kaybeden Muhafazakar Parti milletvekili David Amess için taziyet mesajları paylaştı. Başbakan Johnson, önderi bulunduğu Muhafazakar Parti'den milletvekili Amess'in bıçaklı saldırı sonucunu hayatını kaybetmesi dolayısıyla beklenmeyen ve sıkıntı ortamında bulunduğunu söyledi.

Johnson, Amess'i siyasetteki "en nazik" ve "en kibar" insanlardan birisi namına nitelendirerek, Amess'in en savunmasız insanlara iane ettiğini anlatım etti. Johnson mesajında, "David, bu ülkeye ve ülkenin istikbaline tutkuyla mümin birlikte adamdı. Bugün güzel birlikte amme görevlisini, aşırı yüzü sıcak birlikte dostu ve meslektaşımızı kaybettik. Tüm güzel dileklerimiz David'in benzeri ve evlatları ile birlikte" ifadelerini kullandı.

Başbakanın benzeri Carrie Johnson da Twitter'dan paylaşmış bulunduğu mesajında, Amess'i "son etap görgülü ve iyi" namına nitelendirirken, ölümünün "tamamen adaletsiz" bulunduğunu belirtti. Carrie Johnson mesajında, "David Amess ile alakalı istihbarat banko yıkıcı. Son etap görgülü ve iyiydi. Muazzam birlikte efsanevi sever ve asıl birlikte beyefendiydi. Bu aşırı adaletsiz. Kalbimiz benzeri ve çocuklarıyla” dedi.

İngiltere Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Dominic Raab da paylaşmış bulunduğu mesajında, "Milletvekili David Amess'i kaybettik. Çok sağ duyulu birlikte siyasi ve iri birlikte kalbe eş biriydi. Aynı fikirde bulunmadığı insanlara üzerine koskoca cömertti. Huzur ortamında uyu arkadaşım" ifadelerine arazi verdi.

İskan Bakanı Michael Gove da taziyet mesajı paylaşırken, bahis konusu mesajda, "David Amess'in ölümü canevi parçalayıcı birlikte biçimde can sıkıcı ve korkunç. İyi ve terbiyeli birlikte adamdı, her insana şefkatlilik ve acıma gösterirdi. Her lafı ve davranışı nazikâne hatırlanırdı. Kalbim onun ailesine beraber” denildi.

Ekonomi Bakanı Rishi Sunak ise "Şiddetin en biçimsiz yanı adamlık dışı olmasıdır. Dünyanın neşesini nüans ve bizlerden en aşırı sevdiğimiz şeyi alabilir. Bugün birlikte baba, birlikte erkek ve etkili birlikte meslektaş aldı. Tüm düşüncelerim ve dualarım David'in sevdikleriyle" dedi.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps da Amess için, "Kariyeri süresince muttasıl çalışmış bulunduğu seçmenlerine görev ederken hayatını kaybetmiş, kendini işine adamış, ayık birlikte eş ve asıl birlikte milletvekili. Tüm dileklerim şu anda ailesi ve dostlarıyla beraber" ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Sajid Javid mesajında, "David Amess'in öldüğünü öğrenince yıkıldım. Harika birlikte adam, kusursuz birlikte dost ve kusursuz birlikte milletvekili demokratik vazifesini namına getirirken öldürüldü. Tüm dileklerim ailesi ve onu dost hep beraberce beraber” dedi.

İngiltere'nin emektar Başbakanı Teresa May ise "David Amess'in ölümünü fark etmek canevi parçalayıcı. Medeni birlikte eş ve etkili birlikte yasama kurulu üyesi, amme görevlerini namına getirirken zat cemaati ortamında öldürüldü. Demokrasimiz için feci birlikte gün. Düşüncelerim ve dualarım David'in ailesiyle" diyerek konuştu.

2016 senesinde öldürülmüş İşçi Partisi Milletvekili Jo Cox'un benzeri Brendan Cox da Twitter üstünden baş sağlığı mesajı yayınladı.

Cox mesajında, “Tüm dualarım David'in ailesiyle beraber. Şu an ehemmiyetli olanlar onlar. Bu herhangi birlikte şeyi arka getiriyor. Acı, zayi ve bire birlikte sürede Jo'nun kaybının arkası sıra halkın bizlere verdiği sevgi... Umarım deminden de aynısını David için yapabiliriz" ifadelerine arazi verdi.

Parlamentoda bayraklar yarıya indirildi

Öğleden sonradan İngiltere'nin güneyinde mevcut Essex bölgesindeki Leigh-on-Sea kasabasında, birlikte Methodist Kilisesi'nde uğramış bulunduğu bıçaklı saldırının arkası sıra hayatını kaybeden milletvekili David Amess için parlamentoda bayraklar yarıya indirildi.

Öte yandan, bölgeden mesul Essex polisi, 69 yaşındaki Amess'in ölümünden sonradan 25 yaşındaki birlikte adamın kıya kuşkusuyla gözaltına alındığını ve apayrı birlikte meşkûk aranmadığını açıklamıştı.

Aylin Albayrak
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ