USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İngiltere'de görevdeki en çirkin periyodunu canlı Johnson'ı hâlâ çirkin eyyam bekliyor

İngiltere Başbakanı Johnson, iri birlikte zaferle iktidara geldiği 12 Aralık seçimlerinin 2. sene dönümünde iddialar, partisini rakiplerinin arkasında yayınlayan anketler, istifa çağrıları ve öğür içi isyanlar ortada koltuğunu korumaya çalışıyor.

İngiltere'de görevdeki en çirkin periyodunu canlı Johnson'ı hâlâ çirkin eyyam bekliyor
13-12-2021 11:19
Greater London

İngiltere'de seçimlerin sene dönümünü, Muhafazakar Partili Başbakan Boris Johnson için görevdeki en biçimsiz günlere çeviren hadisat silsilesi, 2 Aralık'ta başladı.

O çağ Mirror gazetesinde güzeşte sene toy yüz koronavirüs (Kovid-19) yasakları ihlal edilerek Başbakanlık'ta Noel partisi düzenlenmiş bulunduğu kanıt edilen çav yayımlandı.

Haberde, tümen oyunlarının oynandığı, eşya ve meşrubat servisi yapıldığı, onlarca ferdin katılmış bulunduğu partinin şeb yarısından sonraları da bitmeme etmiş bulunduğu belirtildi.

Hem Başbakanlık bununla beraber Johnson iddiaları yalanlayıp, tümen düzenlenmediğini ve Kovid-19 kurallarının ihlal edilmediğini bildirdi.

Yalanladığı partiyle ilgilendiren video, Johnson'a bozukluk diletti

Ancak bu haberden çabucak eyyam sonraları Başbakan Johnson'ın o dönemki sözcüsü Allegra Stratton'un Johnson'ın olmadığını dediği partiye bağlı mizah yaptığını yayınlayan videoteyp sızdırıldı.

ITV kabilinden elde edilmiş videoda, ortak Başbakanlık çalışanının "Parti değildi, peynir ve şaraptı." niteleyerek mizah yaptığı, Stratton'un ise "Bu imgesel tümen ortak iş toplantısıydı ve toplumsal aralık yoktu." niteleyerek güldürmüş bulunduğu görüldü.

Muhalefetin birlikte engellemeler dolayısıyla Kovid-19 yüzünden öldüklerinde yakınlarının yanlarında olamayan aileler de Johnson'a reaksiyon göstererek istifasını istedi.

İngiliz Başbakan, devrisi çağ videoteyp düşüncesince bozukluk dileyip sormaca buyruğu verirken, Stratton istifa etti. Ancak ne bozukluk ne de sözcüsünün istifası tepkileri dindirdi.

"Johnson, ahali sağlığı tehlikesi, istifa etmeli"

AA muhabirine mütekellim Adalet İsteyen Acılı Kovid-19 Aileleri grubunun sözcüsü Dr. Saleyha Ahsan, Johnson'ı "halk sağlığı tehlikesi" şekilde nitelendirerek, "Şu anda bizlere önderlik etmesi dolayısıyla sakıncasız sıfır bir tanesi kabilinden yönetildiğimizi hissediyorum. Bir ahali sağlığı tehlikeniz varsa, yapılması gereken, bu ahali sağlığı tehlikesinin hastalık bulunduğu riski azaltmaya çalışmaktır. Bu da Boris Johnson'ın istifa etmesi gerektiği anlamına geliyor." dedi.

Tartışmalı Noel partisinin yapıldığı devirde babasını kaybeden Ahsan, Johnson'ın uygulamalarıyla "Biz sizden henüz iyiyiz. Yani kâffesi kavait bizim düşüncesince makbul değil. Biz üstünüz. Bu kavait henüz az ehemmiyetli sizler düşüncesince geçerli' mesajı verdiğini" de savundu.

Tepkilerin bitmeme etmiş bulunduğu ortak dönemde, 12 Aralık haset gine Mirror gazetesi Başbakan'ın kendisinin de Noel soruları eğlencesine katıldığını ve o dönemki kuralları ihlal ettiğini öne devam eden toy ortak çav yayımladı. "Bizi gene ahmak hesabına koyuyor" manşetiyle verilen haberde, eğlenceden fotoğraflara da toprak verildi.

Seçim Komisyonu, kusur bildirme düşüncesince mülk cezası kesti

Anketlere göre, halkın tahminî yüzdelik 90'ını Noel partisinin olmadığına inandıramayan Johnson, böylesine ortak devirde Başbakanlıkta meydana getirilen tadilata bağlı mülk cezasıyla sarsıldı.

Seçim Komisyonu, Johnson'ın önderi bulunduğu Muhafazakar Partinin Başbakanlık konutunun tadilatı düşüncesince meydana getirilen bağışları akla yatkın halde bildirme etmediği sebebi öne sürülerek partiye tahminî 18 bin paunt mülk cezası verdi.

Eski danışmanı Dominic Cummings'in Muhafazakar Partiye andıran iş insanlarının bağışlarıyla Başbakanlık Konutundaki dairesinin yenilenmesi düşüncesince "yasa dışı" ve "gizli" ortak yazı hazırladığını öne sürdüğü Johnson, parlamentoya esassız dediği suçlamalarıyla huzur karşıya kaldı.

Parti içi ihtilaf kaba halde uyardı

"Koydukları kurallara kendileri uymuyor." eleştirileri altında Johnson, Omicron varyantı dolayısıyla önlemlerde "B Planına" geçileceğini duyurdu.

Buna göre, şeb kulüpleri üzere bölgelere girişlerde aşılama pasaportu uygulanacak ve boğunuk mekanlarda peçe takılacak. Ancak Noel partileri iddiaları dolayısıyla hem halkı bununla beraber özlük partisinin milletvekillerini kandırma etmekte zorlanıyor.

"B Planı" bu hafta yapılacak oylamayla yasalaşacak. Ancak İngiliz basınına göre, partisinden minimum 60 saylav tasarıya "hayır" oyu verecek. Parti içi muhalefetin sayısının da hem Başbakanlık Konutu tadilatına bağlı ukubet bununla beraber Noel partileri dolayısıyla değme güzeşte çağ arttığı kanıt edildi.

Johnson şimdi, namına "en biçimsiz vakitteki en biçimsiz lider" diyen ve istifasını talip İşçi Partisi önderi Keir Starmer'ın tasarıya vereceği yardıma eksikli durumda.

Parti içi muhalefetin liderlerinden Steve Baker da Johnson üzerine sabrın tükenmekte bulunduğu mesajını verdi. Baker, 11 Aralık'ta Critic dergisinde piyasaya çıkan yazısında, "Boris'in bu pisliği kavraması ve işleri aksine çevirmesini aşırı isterim. Bunu yapması düşüncesince aşırı ortak tomar tarihi yok." dedi.

Partisi muhalefetin arkasında kaldı, kendisi ahali desteğini yitirdi

İki sene evvela seçim sonrası meydana getirdiği utku konuşmasında "Bana güvendiğiniz düşüncesince itibar duydum." diyen Johnson'ın bundan sonraları o itimatı yitirdiği de anlaşılıyor.

Kuralların çiğnendiği Noel partileri, değişiklikler tartışması, dalan kurallarını ihlal etmekle suçlanan Muhafazakar Parti Milletvekili Owen Paterson'ın önceki ilkin korunması ve kimi Muhafazakar Parti milletvekillerinin apayrı işler yaptığına değgin haberlerin etkisiyle İşçi Partisi, anketlerde 9 benek öne geçti.

Araştırma firması Opinium kabilinden Observer gazetesi düşüncesince meydana getirilen en sonuç ankete göre, halkın yüzdelik 41'i İşçi Partisine, yüzdelik 32'si ise Muhafazakarlara oy vereceğini söyledi. Muhafazakar Parti, 2019'dan buyana en ceninisakıt payı alırken, ankete katılanların yüzdelik 57'si Johnson'ın istifa etmesi icap ettiğini belirtti.

Bu haftaki seçim, "bardağı taşıran sonuç damla" olabilir

Johnson demin böylesine ortak ortamda 16 Aralık'ta Kuzey Shropshire'da yapılacak seçimlerin sonucunu bekliyor. Lobi kurallarını ihlal etmiş bulunduğu düşüncesince çekilmek durumunda küsurat Paterson'dan boşalan koltuğu baştan kazanmak, Başbakan'ın özlük koltuğunu koruması düşüncesince iri ehemmiyet taşıyor.

Muhafazakar Partili parlamenter Roger Gale de ITV'ye meydana getirdiği açıklamada, "Kuzey Shropshire'da menfi ortak sonucun, Başbakan düşüncesince bardağı taşıran sonuç felç olabileceğini düşünüyorum ve biçimsiz ortak halde kaybedersek pozisyonunu savunulamaz bulabilir." niteleyerek muhtemel neticelere nazarıitibar çekti.

- Değişim talebinin hedefindeki Johnson koltuğu korumanın peşinde

İki sene önce, "Bu insanoğlu değiş istiyor. Onları manzara kırıklığına uğratamayız." niteleyerek görevine başlamış olan Johnson'ın kendisi demin bu değiş taleplerinin hedefinde.

Geçen sene bu vakitler Noel partileri düzenleyen Başbakanlık çalışanı ve Johnson, bu sene bu talebi aksine çevirmeye ve koltuğa tutunmaya çalışıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ